Η νέα δυνατότητα του Twitter θα βάλει φωτιές
Αν δεν το έχει ήδη κάνει.
Μια νέα δυνατότητα θα σου δίνει σύντομα το Twitter και είναι εξίσου πιθανό είτε να την λατρέψεις και να αρχίσεις να κάνεις αμέσως χρήση της είτε να την… μισήσεις. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν στο εξής μπορούσες να κρύβεις τις απαντήσεις που δίνεις στους χρήστες κάτω από τα tweets σου;
Καλά διάβασες. Με το νέο αυτό εργαλείο, οι χρήστες θα μπορούν να κρύβουν τις απαντήσεις τους, ενώ οι υπόλοιποι θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα κρυμμένα σχόλια. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι αυτά δεν θα εμφανίζονται στους άλλους αυτόματα.
Κύριος στόχος τοu εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι η αποφυγή κακεντρεχών σχολίων, «τρολαρίσματος» και γενικότερης «κακομεταχείρισης».
Κάτι τέτοιο, βέβαια, δημιουργεί διάφορα ερωτήματα αφού σημαίνει ότι πολλά κορυφαία σχόλια θα περνούν ουσιαστικά απαρατήρητα. Επίσης, πολλοί θα βρεθούν να αναρωτιουνται: Mήπως η νέα αυτή δυνατότητα είναι ικανή να καταπνίξει την ανοιχτή και ελεύθερη εναντίωση σε αμφιλεγόμενα tweets που έγιναν από δημόσια πρόσωπα;
Ήδη μια μερίδα χρηστών εξέφρασε την εναντίωσή της ενώ παραλλήλισε το νέο χαρακτηριστικό με τη λογοκρισία.
Η λειτουργία εντοπίστηκε για πρώτη φορά από την Jane Manchun Wong, η οποία μοιράστηκε κιόλας στιγμιότυπα της νέας αυτής επιλογής στο Twitter.
Twitter is testing replies moderation. It lets you to hide replies under your tweets, while providing an option to show the hidden replies pic.twitter.com/dE19w4TLtp
— Jane Manchun Wong (@wongmjane) February 28, 2019
Το Twitter “σας επιτρέπει να κρύβετε απαντήσεις κάτω από τα tweets σας, παρέχοντάς σας παράλληλα την επιλογή να δείξετε τις κρυφές απαντήσεις” έγραψε η ίδια σε tweet.
“Οι άνθρωποι που ξεκινούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο Twitter είναι πολύ σημαντικοί για εμάς και θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις συνομιλίες τους όσο το δυνατόν πιο υγιείς, παρέχοντάς τους κάποιο έλεγχο», είπε με τη σειρά του ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του Twitter, ονόματι Yasmeen Haq.
Δείτε επίσης: VIRAL: Το σορτσάκι που «τρέλανε» το Twitter
Η κ. Haq εξήγησε πως το Twitter κατηγοριοποιεί τις συνομιλίες σαν ένα οικοσύστημα που περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές ομάδες: αυτούς που γράφουν, εκείνους που απαντάνε, το κοινό και την πλατφόρμα. «Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την εμπειρία και στις τέσσερις ομάδες και διερευνούμε συνεχώς τρόπους για την ύπαρξη ισορροπίας χωρίς υπερβολική διόρθωση».
Το Twitter, δήλωσε ότι σχεδιάζει τη δημόσια δοκιμή του χαρακτηριστικού μέσα στους επόμενους μήνες. Ως τότε, αναμένουμε.
Με πληροφορίες από Independent