Όταν ακόμα και οι πτυχιακές εργασίες είναι εικονική πραγματικότητα
Η ανάρτηση Έλληνα Καθηγητή που επιβεβαιώνει το γεγονός.
To ChatGPT έχει εισχωρήσει για τα καλά στις ζωές μας με τους Έλληνες να έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή προς όφελός τους.
Νέοι και συγκεκριμένα φοιτητές στη χώρα καταφεύγουν όπως φαίνεται στην εφαρμογή για τη σύνταξη π.χ. πτυχιακών εργασιών. Το γεγονός επιβεβαιώνει Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο Διομήδης Σπινέλλης αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως έχει αρχίσει να λαμβάνει τις πρώτες πτυχιακές εργασίες που βασίζονται σε μεγάλο μέρος σε κείμενα του ChatGPT.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του καθηγητή παρακάτω:
«Λαμβάνω τώρα τις πρώτες φοιτητικές πτυχιακές εργασίες που βασίζονται σε μεγάλο μέρος σε κείμενα του @ChatGPT. Καθότι η πολιτική του Athens University of Economics and Business – Οικονομικό Παν. Αθηνών είναι, καταλαβαίνω, υπό διαμόρφωση, να το κείμενο που ετοίμασα και στέλνω εγώ. Σχόλια ευπρόσδεκτα!
«Ενδιαφέροντα αυτά που μου έστειλες. Καταλαβαίνω ότι αρκετά έχουν γραφεί από εφαρμογή παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (ΠΤΝ), λ.χ. το ChatGPT. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά προβληματικό, αρκεί να γίνεται με διαφάνεια και περίσκεψη. Συνεπώς σε παρακαλώ:
α) να επιβεβαιώσεις ότι τα στοιχεία της ΠΤΝ είναι ορθά, προσθέτοντας σχετικές παραπομπές σε δημοσιευμένη βιβλιογραφία,
β) να προσθέσεις παράρτημα που να περιέχει αριθμημένα όλες τις προτροπές σου προς την εφαρμογή ΠΤΝ και τις απαντήσεις που έχεις λάβει από την εφαρμογή ΠΤΝ για το κείμενο που έχεις χρησιμοποιήσει,
γ) να προσθέσεις υποσημειώσεις στα σημεία του κύριου κειμένου που χρησιμοποιείς κείμενο ΠΤΝ προς την αντίστοιχη απάντηση στο παράρτημα,
δ) να προσθέσεις στην εισαγωγή μια ενότητα που να περιγράφεις ποσοτικά και ποιοτικά πώς χρησιμοποίησες ΠΤΝ, τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, καθώς και τα συγκεκριμένα μέτρα που έλαβες για να αντισταθμίσεις τους κινδύνους αυτούς,
ε) να προσθέσεις μια ενότητα στο τέλος της εργασίας που να αναλύεις τι αξία έχεις προσθέσει εσύ σε σχέση με την εφαρμογή ΠΤΝ και σε ποια συγκεκριμένα σημεία χρειάστηκε η δική σου επέμβαση για να διορθώσεις ή να κατευθύνεις κατάλληλα την ΠΤΝ (με συγκεκριμένα παραδείγματα)».