Τεχνολογία

Τιμ Κουκ: Φτιάχνουμε όντως το Apple GPT

Ο CEO της Apple λέει ότι οι φήμες για πρόγραμμα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης αληθεύουν.

Parallaxi
τιμ-κουκ-φτιάχνουμε-όντως-το-apple-gpt-929715
Parallaxi

Πρόσφατα ακούστηκε και γράφτηκε ότι η Apple δημιουργεί το δικό της πρόγραμμα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης το οποίο οι μηχανικοί της εταιρείας ονομάζουν «Apple GTP». Κατά τις πηγές, το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει με την ονομασία «Αίας» και προς το παρόν δοκιμάζεται εσωτερικά από τους εργαζομένους της Apple.

Η είσοδος της Apple στον τομέα των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT θεωρούνταν δεδομένη αλλά αναλυτές της βιομηχανίας της τεχνολογίας εκτιμούσαν ότι η Apple θα προχωρούσε στην εξαγορά κάποιας εταιρείας που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για να κερδίσει χρόνο και δεν θα προσπαθούσε να το φτιάξει μόνη της.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου οικονομικού τριμήνου του έτους ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ αποκάλυψε στο πρακτορείο Reuters ότι ο αμερικανικός κολοσσός υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων όχι μόνο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης ενός προγράμματος γενετικής τεχνητής νοημοσύνης αλλά ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να έχει διαρρεύσει ποτέ κάτι για αυτή την δραστηριότητα της εταιρείας επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά έτσι το ότι είναι ίσως η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο στο να κρατά με άνεση και αποτελεσματικότητα μακριά από τη δημοσιότητα οτιδήποτε θεωρεί ότι θέλει να κρατήσει εντός των τειχών της.

«Κάνουμε έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, εδώ και χρόνια. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε και να προάγουμε υπεύθυνα τα προϊόντα μας με αυτές τις τεχνολογίες για να εμπλουτίσουμε τις ζωές των ανθρώπων. Προφανώς επενδύουμε πολλά σε αυτόν τον τομέα και αυτό φαίνεται στο εύρος των δαπανών μας για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας» ανέφερε ο Τιμ Κουκ. Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και ποιες θα είναι οι δυνατότητες του.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα