Τεχνολογία

Το κινέζικο ‘Tik Tok’ βάζει χρονικό όριο στα παιδιά

Η εφαρμογή είπε επίσης ότι θα εισαγάγει νέο περιεχόμενο για να «εμπνεύσει» τους εφήβους.

Parallaxi
το-κινέζικο-tik-tok-βάζει-χρονικό-όριο-στ-393576
Parallaxi

Η κινεζική εκδοχή του TikTok εισάγει μια «εφηβική λειτουργία», η οποία θα περιορίσει τον χρόνο που περνούν τα παιδιά κάτω των 14 ετών στην εφαρμογή με τα βίντεο μικρής διάρκειας, σε 40 λεπτά την ημέρα.

Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους χρήστες της εφαρμογής ‘Douyin’ κάτω των 14 ετών που έχουν εγγραφεί χρησιμοποιώντας τα πραγματικά τους ονόματα, ανακοίνωσε η εταιρία ByteDance με βάση το Πεκίνο, το Σάββατο, ενώ η χρήση των 40 λεπτών θα μπορεί να γίνει από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η εταιρεία παρότρυνε επίσης τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εγγραφούν με τα πραγματικά ονόματα, ή αλλιώς να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα την «εφηβική λειτουργία».

Το ByteDance ωστόσο δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του CNN Business σχετικά με το πώς μπορεί να επιβάλει την πολιτική για όσους δεν χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα.

Η εφαρμογή είπε επίσης ότι θα εισαγάγει νέο περιεχόμενο – που θα περιέχει από επιστημονικά πειράματα και περιηγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις τέχνης έως και στιγμιότυπα από φυσικό τοπίο – για να «εμπνεύσει» τους εφήβους.

«Ναι, είμαστε πιο αυστηροί με τους εφήβους. Θα εργαστούμε σκληρότερα για να παρέχουμε ποιοτικό περιεχόμενο, ώστε οι νέοι να μάθουν για τον κόσμο», ανέφερε η εταιρεία.

Τον Ιούνιο, η Κίνα αναθεώρησε τον «Νόμο για την προστασία των ανηλίκων», ο οποίος απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου – συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών κοινωνικών μέσων – να «ορίσουν αντίστοιχες λειτουργίες, όπως διαχείριση χρόνου, περιορισμό περιεχομένου και όρια κατανάλωσης για ανηλίκους».

Τον περασμένο μήνα, η χώρα απαγόρευσε στους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών κάτω των 18 ετών να παίζουν τις καθημερινές και περιόρισε το παιχνίδι τους σε μόλις τρεις ώρες τα Σαββατοκύριακα.

Με πληροφορίες από CNN

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα