Το ρομποταξί της Tesla χωρίς τιμόνι και πάντελ παρουσίασε ο Ελον Μασκ

Οι πόρτες του οχήματος σχεδιασμένες όταν ανοίγουν να μοιάζουν σύμφωνα με τους κατασκευαστές με «φτερά γλάρου»

Parallaxi
το-ρομποταξί-της-tesla-χωρίς-τιμόνι-και-πάν-1227099
Parallaxi

Μετά από καθυστέρηση μερικών ετών από τον χρόνο της αρχικής εξαγγελίας Έλον Μασκ παρουσίασε ένα δίθυρο αυτόνομο όχημα της Tesla που προορίζεται να λειτουργεί ως ρομποταξί.

Οι πόρτες του οχήματος σχεδιασμένες όταν ανοίγουν να μοιάζουν σύμφωνα με τους κατασκευαστές με «φτερά γλάρου». Το όχημα που δεν έχει τιμόνι  και πεντάλ ονομάζεται «Cybercab» με τον Μασκ να αναφέρει ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026 με τα οχήματα να είναι διαθέσιμα προς αγορά για λιγότερο από 30.000 δολάρια.

«Το αυτόνομο μέλλον είναι εδώ. Έχουμε 50 πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα εδώ απόψε. Θα δείτε το μοντέλο Ys και το Cybercab. Όλα χωρίς οδηγό« ανέφερε ο Μασκ. Το Cybercab θα χρησιμοποιεί επαγωγικούς φορτιστές για να μην απαιτεί βύσματα. Θα λειτουργεί μόνο με χρήση καμερών και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να χρειάζεται άλλα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτόνομα οχήματα άλλων εταιρειών που λειτουργούν ως ταξί.

Ρομποβάν και ανδροειδές

Ο Μασκ παρουσίασε επίσης ένα μεγαλύτερο αυτόνομο όχημα που ονομάζεται Robovan και έχει δυνατότητα μεταφοράς ως και 20 ατόμων ενώ παρουσίασε για μια ακόμη φορά έδειξε το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla για το οποίο ο αμερικανός μεγιστάνας έχει πολλές φιλοδοξίες υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει το στάνταρτ στη βιομηχανία των ανδροειδών και η Tesla θα δεχτεί πολλά εκατομμύρια παραγγελίες. Το Optimus σύμφωνα με τον Μασκ μπορεί να λειτουργεί τόσο ως εργάτης όσο και ως οικιακός βοηθός με πλήθος προηγμένων δυνατοτήτων.

Το σχέδιο του Μασκ είναι να λειτουργήσει ένα στόλο αυτοοδηγούμενων ταξί Tesla που οι επιβάτες θα μπορούν να το χειριστούν μέσω μιας εφαρμογής. Οι μεμονωμένοι ιδιοκτήτες Tesla θα μπορούν επίσης να κερδίσουν χρήματα στην εφαρμογή αναφέροντας τα οχήματά τους ως robotaxis.

Η εκδήλωση της Πέμπτης στο στούντιο της Warner Bros κοντά στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια τίτλο «We Robot» δηλαδή «Εμείς, Ρομπότ» μια προφανής αναφορά στο «Εγώ το Ρομπότ», «I, Robot» το μυθιστόρημα του κορυφαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ αλλά επίσης απηχεί την επιμονή του Μασκ ότι η Tesla «θα πρέπει να θεωρείται ως εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης» και όχι ως αυτοκινητοβιομηχανία.

Naftemporiki.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα