Τεχνολογία

Το Twitter απειλεί με μήνυση τη Meta για το Threads

"Πόλεμος" μεταξύ Μασκ και Ζάκερμπεργκ

Parallaxi
το-twitter-απειλεί-με-μήνυση-τη-meta-για-το-threads-969128
Parallaxi

Το Τwitter απειλεί να μηνύσει τη Meta σχετικά με τη νέα εφαρμογή Threads, πυροδοτώντας την κόντρα μεταξύ του Έλον Μασκ και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Με επιστολή της προς τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όπως μεταδίδει το Semafor, η Χ Corp, στην οποία ανήκει το Twitter, αναφέρει τα εξής μέσω του δικηγόρου της Άλεξ Σπάιρο: «Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

Και συνεχίζει: «Το Twitter επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του δικαιώματος να ζητήσει ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση, αποκάλυψη ή χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας από τη Meta».

Η X Corp κατηγορεί επίσης τη Meta για «συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη κατάχρηση εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή υποστηρίζεται ότι η Meta προσέλαβε «δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter» που είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι δικηγόροι του Twitter περιγράφουν επίσης το Threads ως «εφαρμογή – αντιγραφή», και η Meta προειδοποιείται ότι «παραβιάζει τόσο την πολιτειακή όσο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία (των ΗΠΑ)».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα