Life

Θέλεις ένα μοντέρνο και πρακτικό φοιτητικό σπίτι;

Η διακόσμηση της φοιτητικής γκαρσονιέρας δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Φτιάξε ένα υπέροχο, μοντέρνο και πρακτικό σπίτι έξυπνα και οικονομικά, δίχως άγχος και περιττά έξοδα!

Parallaxi
θέλεις-ένα-μοντέρνο-και-πρακτικό-φοιτ-125381
Parallaxi

Επιμέλεια Σύνταξης: Tένη Βαλεριάνου

Η μετακόμιση σε μια φοιτητική γκαρσονιέρα είναι, ίσως, μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στη ζωή ενός νέου. Σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη σχολική στη φοιτητική ζωή και χαρίζει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις οι φοιτητές, που μετακομίζουν για τις σπουδές τους, απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός μεγάλου σπιτιού. Συνήθως περιορίζονται στον χώρο ενός δωματίου, μιας γκαρσονιέρας ή ενός μικρού διαμερίσματος καθότι τα έξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα.

Θέλεις να δημιουργήσεις το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου ή να ανακαινίσεις το παλιό σου διαμέρισμα για να το ενοικιάσεις σε φοιτητές; Αναζητήσαμε, μάθαμε και σου εκμυστηρευόμαστε μοναδικές ιδέες για να κερδίσεις το μέγιστο από το χώρο που θα νοικιάσεις. Η προσεγμένη διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας μπορεί να μεγενθύνει το χώρο και φυσικά να του δώσει μοναδικό στυλ και προσωπικότητα. Κάθε σημείο και γωνία του σπιτιού θα πρέπει να εξυπηρετεί μια ιδιαίτερη ανάγκη και να κάνει τον χώρο ακόμα πιο χρηστικό. Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό;

studio aménagé style parisien

Θέλεις ένα μοντέρνο και πρακτικό φοιτητικό σπίτι;

Χρώμα τοίχου

Το πρώτο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν θέλεις να διακοσμήσεις μια φοιτητική γκαρσονιέρα είναι φυσικά το χρώμα του τοίχου. Τα ανοιχτά χρώματα φωτίζουν και μεγαλώνουν το χώρο του σπιτιού. Παράλληλα μας φτιάχνουν και τη διάθεση! Απόφυγε σκούρες χρωματικές αποχρώσεις διότι θα “κλείσουν” πολύ το δωμάτιο.

Αποθηκευτικοί χώροι

Πώς θα χωρέσουν όλες οι πετσέτες, τα σεντόνια, τα απορρυπαντικά, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα χόμπι, τα βιβλία, τα ρούχα, τα έπιπλα, τα κουζινικά, οι νεανικές αναμνήσεις… μέσα σε έναν χώρο 25 τ.μ; Η επίπλωση και η διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας πρέπει να γίνεται με κύριο γνώμονα τη λειτουργικότητα του. Εκμεταλλεύσου εσοχές και κρυφούς χώρους για να χαρίσεις κρυφά σημεία αποθήκευσης στο σπίτι.

Έξυπνος διαχωρισμός χώρου

Υπάρχουν τρόποι για να διαχωρίσεις ακόμη και τον μικρότερο χώρο, έξυπνα και οικονομικά, για να δημιουργήσεις την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο δωμάτια. Μια μοντέρνα ιδέα για τη διακόσμηση φοιτητικής γκαρσονιέρας είναι να κρεμάσεις αραχνοΰφαντες κουρτίνες από το ταβάνι. Έτσι θα κρύψεις το κρεβάτι με στυλ, αποφεύγοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να κάθεται πάνω του κάθε επισκέπτης του σπιτιού.

Kαλός φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Ένας μικρός χώρος χρειάζεται πολύ φως για να “ανοίξει” και να δημιουργήσει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, υπάρχει φυσικά και το πρακτικό. Τις δύσκολες ώρες της εξεταστικής ο φοιτητής χρειάζεται άπλετο φως για να εμπνευσθεί και να διαβάσει. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι έχουν έρθει πολύ στη μόδα τα κλασσικά φωτιστικά δαπέδου με τα μεγάλα καπέλα. Ομορφαίνουν το χώρο λούζοντας τον με πλούσιο φως.

Υφάσματα

Ένας μικρός χώρος για να δείχνει όμορφος και άνετος, δεν πρέπει να μοιάζει υπερφορτωμένος. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου χρωματικού θέματος για τις κουρτίνες, τους τοίχους και τα έπιπλα θα βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα στο χώρο. Διάλεξε μια απλή χρωματική βάση και παίξε με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Πηγή: Douleutaras.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα