Tι συνέβη στο πρώτο KitKat φετιχιστικό πάρτι της Θεσσαλονίκης
200 Θεσσαλονικείς το έζησαν φετιχιστικά σε ένα βιομηχανικό χώρο. Χωρίς τα ρούχα τους και χωρίς φωτογραφικές μηχανές.
Το σεξ είναι καλό, η μουσική είναι καλή, η απελευθέρωση είναι καλή άρα γιατί όχι όλα ταυτόχρονα και όλα από πολύ;
Σε ένα βιομηχανικό χώρο της πόλης στήθηκε το πρώτο underground KitKat party της Θεσσαλονίκης. Όχι swingers party και με όνομα σε άμεση σύνδεση με το διάσημο Techno Sex Club του Βερολίνου που ξεκίνησε από τον πρώην κινηματογραφιστή της βιομηχανίας του πορνό Simon Thaur το 1994 καθορίζοντας τα αντίστοιχα club του είδους στην Δύση.
Μίλησα με έναν εκ των τριών διοργανωτών για να μας εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη την νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη.
O Χρήστος και η παρέα του είναι νέοι και προέρχονται από καλλιτεχνικούς χώρους της πόλης. Ταξιδεύουν πολύ, έχουν ζήσει άπειρα ανάλογα πάρτι στην Ευρώπη και αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη.
Έχοντας εμπειρία από την διοργάνωση θεματικών πάρτι και την διεκπεραίωση διάφορων πρότζεκτ στο παρελθόν ήξεραν ακριβώς τί ήθελαν να ζήσουν και το έστησαν στο μέτρο αυτό χωρίς εκπτώσεις.
Φοβήθηκαν το εύκολο κοπιάρισμα στην καλλιτεχνική-ψυχαγωγική επιφάνεια της πόλης για αυτό το πρώτο φετίχ πάρτι τους ήταν πριβέ, με την παροχή προσκλήσεων, σε ιδιωτικό χώρο και όχι κάποιο γνωστό club. Ο ίδιος εξηγεί πως το underground το κρατάει σε ένα ποιο αληθινό επίπεδο.
Με αυτό σχετίζεται και ένας από τους λόγους για τους οποίους το πάρτι ονομάστηκε KitKat παραπέμποντας στο διάσημο club του Βερολίνου έτσι ώστε να αποφευχθεί η παρόρμηση των προσκεκλημένων για ένα κλασικό swingers party και ως εκεί. Ήθελαν να δώσουν μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα περιεχομένου και το “ΚitΚat” ήταν το μόνο που μπορούσε να περιγράψει ιδανικά το τί ακριβώς θα συμβεί κατά την διάρκειά του.
“Είμαστε μια παρέα που αγαπάει τα πάρτι, το γυμνό και την τέχνη. Ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει όπως θέλει. Στόχος μας όμως είναι να απελευθερωθούμε όλοι, όπως βγαίνει στον καθένα.”
Για τους διοργανωτές ένα φετίχ πάρτι είναι ακριβώς αυτό που δείχνει χωρίς ιδιαίτερες απολογίες γιατί η επιμονή τους στην λεπτομέρεια κρατάει την ισορροπία στις λεπτές γραμμές του.
Στις 30 Σεπτεμβρίου την πόρτα της αποθήκης πέρασαν περίπου 200 Θεσσαλονικείς. Η διαδικασία είχε ως εξής:
στην είσοδο δείχνεις την πρόσκληση, ακολουθεί αυστηρά το στάδιο της γκαρναταρόμπας στην οποία έπρεπε να αποχωριστείς τα ρούχα σου μένοντας εκτεθειμένος όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν. Εκτός των άλλων οι προσκεκλημένοι αποχωρίζονταν αυστηρά το κινητό ή τις φωτογραφικές μηχανές. Εκεί, άνοιγε η πόρτα και έμπαινες στον κόσμο του ΚitΚat.
Φώτα νέον, νάιλον σε ένα πεδίο με dark rooms, pole dancing, bar, dj sets, drag show. Ένα παιχνίδι κρυφών και φανερών σημείων μέσα στον χώρο, μία αίσθηση μυστικισμού σε ένα σύμπαν που βρισκόταν σε σεξουαλική, επικοινωνιακή, αρτιστική ή όποια άλλης μορφής έξαρση υπήρχε.
Ποιοι μπήκαν; Πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Από drag queens μέχρι τον ιδιωτικό υπάλληλο της διπλανής πόρτας.
Τί δεν επιτρέπεται; Η βία και οι αγροίκοι. Σε ένα KitKat πάρτι δεν κάνεις τίποτα για το οποίο δεν είσαι σύμφωνος.
Ποιός ήταν ο στόχος; Η απελευθέρωση, μια εγκεφαλική-πνευματική διαδικασία.
Πού κολλάει η Τέχνη; Όλο αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα είναι σαν ένας ζωντανός πίνακας ζωγραφικής, μια έκθεση που μεταβάλλεται μπροστά σου.
Πότε θα γίνει το επόμενο: έρχεται σύντομα και θα έχει κατά πάσα πιθανότητα την μορφή διήμερου, σε ένα συνεχόμενο 48ωρο. Με τους παρευρισκομένους να έχουν ενεργότερο ρόλο στο πάρτι γινόμενοι οι ίδιοι τους η τέχνη πάνω σε μικρές σκηνές, στύλους κλπ.