Το HoReCa Empowered έκανε «πρεμιέρα» στη Θεσσαλονίκη

Τα masterclasses της Coca-Cola Τρία Έψιλον στηρίζουν τον κλάδο της HoReCa,  ενδυναμώνοντας την επαγγελματική πορεία των ανθρώπων της και τη νέα  επιχειρηματικότητα. 

Parallaxi
το-horeca-empowered-έκανε-πρεμιέρα-στη-θεσσαλονί-1128961
Parallaxi

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι της HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafes), που εργάζονται ή επιθυμούν να ξεκινήσουν μια καριέρα στον χώρο της καφεστίασης, έζησαν ένα άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο διήμερο στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας το  γνωστικό τους επίπεδο και τις δεξιότητές τους. Τα δωρεάν masterclasses για τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές σε mixology, spirits και καφέ φιλοξενήθηκαν στα iconic στέκια της πόλης, Chilai και Ολύμπιον, με τους top of the tops επαγγελματίες  bartenders και baristas να μοιράζονται τις εξειδικευμένες γνώσεις, τα μυστικά και τις εμπειρίες τους με τους ανερχόμενους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι  παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα δυνατό line up με ονόματα, όπως οι Στάθης Κορέμτας και Σάββας Πετρούτσος, Coffee Experts στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου και ο Δημήτρης Καϊταλίδης, Three Cents Brand Activators, ο Βασίλης Κυρίτσης, Schweppes Lead Activation Strategist, η Μαίρη Ταλαιπώρου, Head Brand Ambassador Scwheppes, o Γιάννης Οικονόμου, Schweppes Brand Activator, ο Αλέξανδρος Δοντάς, Brown Forman Brand Ambassador και ο Θοδωρής Αναγνώστου, Edrington Brand Amabassador. Τα γνωστικά πεδία που παρουσιάστηκαν; Τι άλλο από τον καφέ: σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και σερβιρίσματος, το bar: πρότυπα ανάμειξης cocktails, άψογη παρουσίαση, be responsible (υπεύθυνη κατανάλωση και συμπεριφορά στο bar), sustainability (βιώσιμες πρακτικές για την οργάνωση και διαχείριση του bar), bar management (επιχειρηματικότητα και bartending), mixability και την μπίρα: τεχνικές σερβιρίσματος.

Από τις 600 αιτήσεις που έγιναν φέτος για τα Masterclasses στη Θεσσαλονίκη, 125 άτομα κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση σε κάθε μία από τις δύο εκπαιδεύσεις. Στην πλειοψηφία τους, νέοι 20-30 ετών -baristas και bartenders-, με στόχο να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον ή περισσότερες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας. Οι πλέον φιλόδοξοι άνθρωποι της καφεστίασης απόλαυσαν ένα μοναδικό -και άρτιο σε αναλογίες- blend γνώσης, πάθους, εμπειρίας, νέων τάσεων και πειραματισμού, ανακαλύπτοντας τα συστατικά της επιτυχίας για μια δυνατή πορεία.

Άλλωστε, όπως τόνισε και η υπεύθυνη του προγράμματος και Community, Sustainability & Customer Partnerships Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου, η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο να ενισχύσει τον κλάδο με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που χάρη στο ταλέντο, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του θα εξελίσσεται διαρκώς, αλλά πρωτίστως να εμπνεύσει τους επαγγελματίες να επενδύσουν στη μακρόχρονη κι επαγγελματική αφοσίωση στον χώρο του καφέ και  του μπαρ και να μην αντιμετωπίζουν την εργασία ως εποχική απασχόληση.

Highlight: Ο φετινός κύκλος των δωρεάν εκπαιδεύσεων προσφέρει   αναγνωρισμένες υποτροφίες στο πλαίσιο της συνεργασίας με την SCA Academy  (Specialty Coffee Association) και το WSPC (Wine Spirits Coffee Beverages) για  νέους επαγγελματίες, που θέλουν να ξεχωρίσουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και να διεκδικήσουν μια θέση στην παγκόσμια σκηνή. Επίσης, με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα HoReCa Empowered αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου HoReCa από επαγγελματίες.

Info

Τα masterclasses HoReCa Empowered συνεχίζουν το ταξίδι τους σε Αθήνα,   Λάρισα, Πάτρα.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή: https://resources.kariera.gr/events/horeca-empowered-masterclasses/#

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα