Το κόλπο κράτησης θέσεων σε πτήσεις που διχάζει το διαδίκτυο

Αντιδράσεις για την πρακτική που ακολουθεί TikToker προκειμένου να εξασφαλίζει κενές θέσεις δίπλα του και άνεση κατά τις πτήσεις.

Parallaxi
το-κόλπο-κράτησης-θέσεων-σε-πτήσεις-πο-376124
Parallaxi

To κόλπο που εφαρμόζει ένας TikToker προκειμένου να εξασφαλίσει μια ολόκληρη σειρά θέσεων για τον εαυτό του διχάζει το διαδίκτυο.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμα το Travel + Leisure, ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κρατά δύο θέσεις με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων μαζί με ένα κύριο εισιτήριο και στη συνέχεια ακυρώνει τα εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων 45 λεπτά πριν από την αναχώρηση της πτήσης ώστε να έχει πλήρη επιστροφή των χρημάτων.

Κάπως έτσι, μένει άδεια ολόκληρη η σειρά των τριών θέσεων στις πτήσεις επιτρέποντας στον επιβάτη να απλωθεί και να χαλαρώσει. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως “Η πρώτη θέση ενός φτωχού ανθρώπου”).

Ορισμένοι ταξιδιώτες κάνουν λόγο για μια ανέντιμη τακτική. 

«Πολύ εγωιστής. Κάποιος μπορεί να χρειαζόταν αυτό το εισιτήριο» σχολίασε κάποιος.

«Ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί δεν είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος και τελικά θα κάνει τις πτήσεις ακόμα πιο ακριβές». σχολίασε άλλος.

ΕΙΚΟΝΑ UNSPLASH

Στο σημείο αυτό, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν τις πιθανές συνέπειες και τον αντίκτυπο εφαρμογής μιας τέτοιας συμβουλής.

Πέρα από το γεγονός ότι η κράτηση και η ακύρωση επαναλαμβανόμενων εισιτηρίων θα μπορούσε να καταλήξει σε δαπανηρή προσπάθεια, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες στην πραγματικότητα απαγορεύουν ρητά στον ίδιο επιβάτη να έχει πολλά εισιτήρια στην ίδια πτήση κλπ.

Για παράδειγμα, η American Airlines Conditions of Carriage λέει ότι «Απαγορεύεται η πραγματοποίηση κρατήσεων για λόγους όπως η διασφάλιση αναβάθμισης θέσης, το μπλοκάρισμα θέσεων ή η απόκτηση χαμηλότερων ναύλων».

Η American λέει ότι εάν βρει στοιχεία αποκλεισμού θέσεων, θα μπορούσε να μην προχωρήσει σε επιστροφή χρημάτων ή ακόμα και να αρνηθεί την επιβίβαση. Η United Airlines ακολουθεί παρόμοια πολιτική κατά του αποκλεισμού θέσεων επίσης.

Όπως όλα δείχνουν, το κόλπο που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου μάλλον είναι “πολύ καλό για να είναι αληθινό”.

Πηγή: Michael Cappetta/ Travel + Leisure 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα