Life

Το πρώτο μουσείο…αιδοίου στον κόσμο

Ανοίξε τις πόρτες του στο Λονδίνο.

Parallaxi
το-πρώτο-μουσείοαιδοίου-στον-κόσμο-515858
Parallaxi

Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στον γυναικείο κόλπο είναι γεγονός και ανοίξε τις πόρτες του στο Λονδίνο. Σε έναν εσωτερικό χώρο στην αγορά Stables του Camden .Για την κατασκευή του συγκεντρώθηκαν 50.000 λίρες έπειτα από τη διεξαγωγή crowdfunding.

Aπό το προηγούμενο Σάββατο 16 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια και άλλες διοργανώσεις σχετικά με τον γυναικείο κόλπο. Ένα αρκετά πρωτότυπο εγχείρημα στη βρετανική πρωτεύουσα, σκέφτηκε η Florence Schechter, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, την ευαισθητοποιήση του για την υγιεινή του αιδοίου, αλλά και να ανατρέψει τα ταμπού που συνδέονται με αυτό. Παγκοσμίως χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο στον κόσμο που θα είναι αφιερωμένο στην γυναικεία ανατομία».

Η Florence Schechter, αποφάσισε να κάνει πράξη την ιδέα της παίρνοντας αφορμή από ένα μουσείο ειδικά αφιερωμένο στον φαλλό που βρίσκεται στην Ισλανδία, λέγοντας πως: «Πρόκειται για ένα υπέροχο σημείο του γυναικείου σώματος. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να διαδοθεί το μήνυμα πως δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο ή προσβλητικό αναφορικά με τα τμήματα αυτά του γυναικείου σώματος».

Το μουσείο συνεργάστηκε με το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων προκειμένου να διευκρινίσει όλα τα ζητήματα σχετικά με τα εκθέματα και το γυναικείο σώμα. Η Ζόε Γουίλιαμς, που έχει αναλάβει το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση για το νέο εγχείρημα, δήλωσε στο BBC: «Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Είμαστε πραγματικά συγκλονισμένοι από τον αριθμό των πολιτών που μας λένε πόσο καλή ιδέα είναι».

Η είσοδος  είναι ελεύθερη για όλα τα φύλα καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επικεφαλής του «δεν είναι γυναίκα όποιος έχει κόλπο και δεν έχει κάθε γυναίκα κόλπο». Η πρώτη έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ονομάζεται Muff Busters: Μύθοι του κόλπου και πώς να τους αντιμετωπίσει. Μελετά σε κοινωνιολογικό επίπεδο και επίπεδο υγείας, τις παρανοήσεις που περιβάλλουν τη γυναικολογική ανατομία. Τέτοιες μπορεί να έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, την περίοδο, την εμφάνιση, το σεξ, την αντισύλληψη κλπ.

Στο πρώτο μουσείο κόλπου επίσης θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και ομιλίες παρουσίασης βιβλίων φεμινιστικής θεματολογίας κλπ. Θα παρέχονται φυλλάδια ενημέρωσης για την υγεία του κόλπου και ένα κατάστημα που πουλά τα πάντα στην ουσία. Περήφανα δηλώνει η Florence Schechterσύμμαχος της LGBTQI κοινότητας, η ίδια άλλωστε αυτοπροσδιορίζεται ως bisexual. Η συγκεκριμένη έκθεση-αφήγηση δεν είναι συμπεριληπτική όμως στα intersex και trans άτομα και σκέφτεται το πώς θα την κάνει. Θέλει να είναι ένας χώρος που όσοι μπαίνουν, δηλαδή και στρέιτ cis άντρες να νιώθουν ότι θα μάθουν από κάτι.

Με αφορμή ένα έργο δήλωσε επίσης πως η τριχοφυία στην περιοχή γύρω από τον κόλπο δεν είναι κάτι το ανθυγιεινό. Αυτό συνιστά μύθο. Είναι ιδιαίτερο δε το γεγονός ότι σε περίπτωση που υπάρχει κακοσμία δεν υπάρχουν αερολύματα όπως υπάρχουν αποσμητικά για τις μασχάλες, τα οποία να χρησιμοποιούνται στην περιοχή. Παρουσιάζει το εσώρουχό της το οποίο έχει «λευκά» σημάδια. Πάνω σε αυτό λέει πως στηρίζει αυτήν την εικόνα, διότι έτσι λειτουργεί ένας κόλπος όταν είναι στα αναπαραγωγικά έτη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα