VKTOONS: Εκστρατεία crowd-funding για την ίδρυση εικονικού studio κινουμένων σχεδίων

H vktoons ξεκίνησε την πορεία της το 2011 ως μία προσπάθεια του δημιουργού κινουμένων σχεδίων.

Parallaxi
vktoons-εκστρατεία-crowd-funding-για-την-ίδρυση-εικονι-559975
Parallaxi

Η vktoons διοργανώνει εκστρατεία χρηματοδότησης από το κοινό (crowd-funding) με στόχο τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού για την επίσημη ίδρυση εικονικού (virtual) studio κινουμένων σχεδίων. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί η πλατφόρμα Give&Fund. Η εκστρατεία θα ξεκινήσει την Τρίτη, 3 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 12 Απριλίου. Όσοι και όσες θα ήθελαν να συνδράμουν, μπορούν να συνεισφέρουν μέσω PayPal.

Ο σύνδεσμος προς την σελίδα της εκστρατείας ΕΔΩ

Ποιοι είναι οι vktoons

H vktoons ξεκίνησε την πορεία της το 2011 ως μία προσπάθεια του δημιουργού κινουμένων σχεδίων Βαγγέλη Καραδήμα. Βασικός της στόχος είναι η δημιουργία περιεχομένου για ποικίλα μέσα προβολής (διαδίκτυο, τηλεόραση κ.ά.) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες, η εκπαίδευση νέων στο animation και η συμβολή στην μείωση της μετανάστευσης Ελλήνων δημιουργών.

Η ιστοσελίδα τους ΕΔΩ

Σχετικά με την vktoons

Η ιστορία της vktoons λίγο πολύ ταυτίζεται – μέχρι τώρα – με αυτή του Βαγγέλη Καραδήμα. Σαν νήπιο έβλεπε τα καρτούν που έπαιζε η ελληνική τηλεόραση στην δεκαετία του 1970. Τότε, τα καρτούν ήταν κυρίως υποτιτλισμένα. Η μητέρα του δεν μπορούσε όμως να περνά όσες ώρες ήθελε ο Βαγγέλης μπροστά στην τηλεόραση για να του διαβάζει τους υπότιτλους (και ποια θα του έφτιαχνε σουπίτσες; Ε;) . Οπότε ποια ήταν η λύση; Ο Βαγγέλης άρχισε να μαθαίνει να διαβάζει από την ηλικία των 3,5 ετών. Ποιος είπε ότι τα καρτούν είναι μόνον για …πλάκα;

Συνέχισε να παρακολουθεί φανατικά καρτούν ακόμα και ως φοιτητής ιστορίας και αρχαιολογίας. Μάλιστα, σκαρφίστηκε και κάποια gifάκια.

Όμως η μεγάλη αλλαγή ήρθε στα 2003, όταν διαπίστωσε ότι ένας σπάνιος καρκίνος (αδαμαντίνωμα) τον χτύπησε στο αριστερό πόδι και για να την …σκαπουλάρει, έπρεπε να πληρώσει με μία αναπηρία. Και αφού …ξεχρέωσε, έπρεπε να βρει τρόπο να περνά δημιουργικά τον καιρό του. και ξεκίνησε να προσπαθεί να κάνει animation, εντελώς ερασιτεχνικά και με λάθος τρόπο.

Με τα χρόνια, διαπίστωσε ότι αυτό ήθελε να κάνει: animation! Άρχισε να ασχολείται πιο συστηματικά, να μελετά, να παρακολουθεί. Το 2011 ξεκίνησε τις πρώτες διαδικτυακές του σειρές και προβλήθηκε και το πρώτο του ταινιάκι σε φεστιβάλ. Το 2014 ξεκίνησε το επίσημο κανάλι της vktoons στο διαδίκτυο καθώς και η πιο γνωστή του ίσως σειρά, το Μες στα μπουντρούμια.  Εκλέχτηκε αργότερα στην Γ.Σ. της asifa hellas και το 2018 Ο Θησαυρός στην ρίζα του Δέντρου της Γης αναζήτησε την τύχη του στο φεστιβάλ του Annecy. Φέτος θα βρίσκεται και ο ίδιος εκεί και για τον “Θησαυρό στην ρίζα του Δέντρου της Γης” αλλά και για το εκπαιδευτικό “Stories of Planet Sentia” (ενώ …παραμάσχαλα θα έχει άλλα τέσσερα projects).

Έχει ξεκινήσει να διδάσκει 2D animation σε παιδιά και ενήλικες.

Επιπλέον, συζητά με τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή κάποιων σειρών.

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ανοίξει φτερά για συμπαραγωγές με το εξωτερικό η vktoons.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Η vktoons ασχολείται με το 2D animation. Ακόμα και αν μιλάμε για συμπαραγωγές με 3D, αναλαμβάνει το κομμάτι μόνο του 2D.

Ξεκινάμε από την σύλληψη της ιδέας και φτάνουμε μέχρι το στάδιο του post. Έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες στην Ελλάδα – δεν σηκώνουμε… μύγα στο σπαθί μας για αυτό! – και πολύ καλές επαφές με εταιρείες software στο εξωτερικό.

Βασικός μας στόχος είναι η προώθηση του 2D animation και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χωρίς “παραδοσιακή” βάση, ακόμα και το CGI δύσκολα μπορεί να σταθεί.

Το πολύ δυνατό μας σημείο είναι οι ιστορίες μας.  Λόγω συνθηκών, η έμπνευση …χτυπάει “tilt” στην vktoons. Ιστορικά ζητήματα, μυθολογία, θρύλοι και λαϊκά παραμύθια είναι στο …μενού μας και τα δένουμε συχνά σε ιστορίες που έχουν δική τους αναφορά. Εν ολίγοις ανανεώνουμε τα στοιχεία αυτά με τρόπο που να είναι συναρπαστικός. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε τέτοια στοιχεία και τα “δένουμε” και σε σύγχρονες ιστορίες, χωρίς να χάνουν την μοναδικότητά τους και την πρωτοτυπία τους.

Κάνουμε με μεγάλη όρεξη αυτό που κάνουμε! Μας αρέσουν τα λάθη μας και μαθαίνουμε από αυτά! Απευθυνόμαστε στους πάντες, αλλά δεν μιλάμε σε όλους το ίδιο!

Δεν στηρίζουμε project που προωθούν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, ούτε συνεργαζόμαστε με εταιρείες που το κάνουν αυτό άμεσα ή έμμεσα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα