Επικαιρότητα

Λοκάρνο: Ο Γαβράς βραβεύτηκε για την προσφορά του στον κινηματογράφο

Ο Έλληνας δημιουργός έγινε διεθνώς γνωστός για ταινίες με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο, με πιο γνωστή το «Ζ»

Parallaxi
λοκάρνο-ο-γαβράς-βραβεύτηκε-για-την-πρ-909389
Parallaxi

Τιμητικό βραβείο για τα 60 χρόνια προσφοράς στον παγκόσμιο κινηματογράφο έλαβε ο Κώστας Γαβράς στην 75η διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου στην Ελβετία.

«Έκαναν τον κινηματογράφο να χάσει όλη του τη μαγεία, κάτι που ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού», είπε με θλίψη ο Έλληνας σκηνοθέτης λίγη ώρα πριν λάβει το τιμητικό του βραβείο για την προσφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Ο Κώστας Γαβράς ετοιμάζει όμως και σειρά για την τηλεόραση και για τη δημιουργία της συνεργάζεται με τον Γάλλο μυθιστοριογράφο Marc Levy όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien και αναμεταδίδει η elpais.com. Η σειρά θα αφορά σε μια ομάδα χάκερ που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον κόσμο και τη δημοκρατία από έναν δικτάτορα. «Είναι απλώς μια προσπάθεια.

Πρώτα πρέπει να λύσω το ερώτημα αν μια μια σειρά μπορεί να γίνει Τέχνη, αντίστοιχη του κινηματογράφου. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω ότι αυτές οι πλατφόρμες έχουν την ικανότητα να προσεγγίσουν χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπους. Και, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι θεατές δεν έχουν σχεδόν καθόλου κινηματογραφικές αίθουσες να πάνε, αυτή η φόρμουλα είναι ίσως μια καλή εναλλακτική. Πρώτα όμως πρέπει να βρω την απάντηση στην ερώτησή μου», επισημαίνει ο Κώστας Γαβράς.

Ο Έλληνας δημιουργός έγινε διεθνώς γνωστός για ταινίες που έχουν καθαρά πολιτικό περιεχόμενο, με πιο γνωστή το Ζ (1969), αλλά έχει σκηνοθετήσει και κωμωδίες. Οι περισσότερες ταινίες του έχουν γυριστεί στη γαλλική γλώσσα ωστόσο, έξι γυρίστηκαν στην αγγλική γλώσσα. Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 13 του μήνα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα