Πολιτισμός

Μισός χρόνος survivor κι όμως επιβιώσαμε

Ατελείωτες τσιρίδες, κλάματα, καυγάδες, πλατωνικοί έρωτες και φιγούρες που ξεχωρίσαμε.

Νίκος Γκάγιας
μισός-χρόνος-survivor-κι-όμως-επιβιώσαμε-906345
Νίκος Γκάγιας

Λίγες ώρες έχει που έπεσε η αυλαία για έναν ακόμα κύκλο του Survivor. Μία σεζόν γεμάτη “αίμα, δάκρυα και ιδρώτα”. Βέβαια φέτος είχαμε και τον Ρουβά μέσα στο παιχνίδι και ο στίχος απέκτησε νόημα. Όμως όχι τον τραγουδιστή αλλά τον μάγειρα, τον Απόστολο. Δεν έχει όμως αυτό σημασία. Το βασικό είναι πως το reality επιβίωσης χθες βράδυ ολοκληρώθηκε μετά από έναν τηλεμαραθώνιο. 

Σαν χθες (δεν) θυμάμαι τους πρώτους παίχτες που έφτασαν στον Άγιο Δομίνικο για να δοκιμάσουν τα όρια τους. Από τότε πέρασαν 6 μήνες και πολλά έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Πολλά είδαμε και (μάλλον) άλλα τόσα και παραπάνω δεν είδαμε. Δεκάδες παίκτες ήρθαν, είδαν και έφυγαν. Άλλους τους θυμόμαστε γιατί έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ενώ άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν και χθες όταν τους είδαμε μετά από τόσους μήνες είπαμε “α ήταν και αυτ@”. 

Σήμερα είμαστε εδώ για να σχολιάσουμε τα όσα έδειξαν οι κάμερες.

Ας ξεκινήσουμε κάπως ανάποδα με την ανακοίνωση του νικητή. Ενώ πολλοί θα περιμέναμε πως αυτός θα ήταν ο Άρης Σοιλέδης, τελικά το τρόπαιο πήρε ο Στάθης Σχίζας. Δίκαιο; Μάλλον όχι για μένα. Αν σκεφτούμε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι που στηρίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά την τελική απόφαση έχει ο κόσμος. Έτσι είναι το φορμάτ του παιχνιδιού. Αναμφισβήτητα αγωνιστικά ο Άρης ήταν με διαφορά καλύτερος. Βέβαια ο κόσμος επέλεξε τον Στάθη. Ένας αρκετά ήσυχος παίχτης που πολλοί μπορεί να μην θυμούνται μετά το παιχνίδι. Όχι πως δεν ήταν καλός στα αγωνίσματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Άρη. Απορίας άξιο ήταν για μένα και το πως πέρασε στον τελικό, καθώς θεωρούσα πως το αποτέλεσμα θα κριθεί ανάμεσα στον Άρη και την Ασημίνα, κάτι που δεν έγινε.

Συνεχίζοντας πάμε να δούμε στιγμές, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν θα ξεχάσουμε από το φετινό Survivor.

Οι τσιρίδες της Βρισηίδας

Θα μπορούσε να γίνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Βρισηίδα, καθώς ήταν μια από τις καλύτερες παίκτριες. Ήταν απίστευτα γρήγορη – τους περισσότερους μήνες- και εύστοχη σε αρκετούς στόχους. Βέβαια πέρα από την αγωνιστικότητα της αυτό που την έκανε να ξεχωρίζει φέτος ήταν οι τσιρίδες και τα κλάματα της. Δεν της άρεσε να χάνει και αυτό της έβγαινε πολύ έντονα στους στίβους μάχης. Αν έπρεπε να κρατήσουμε μία εικόνα από την Βρισηίδα στον πάγκο να κλαίει σίγουρα. Παρ’ όλα αυτά χωρίς εκείνη το φετινό Survivor δεν θα ήταν το ίδιο!

Ο El Professor Σπύρος Μαρτίκας

Αν υπάρχει ένας παίχτης που άφησε το στίγμα του είναι ο Σπύρος Μαρτίκας. Ο παίχτης που κατάφερε να σπάσει το περσινό ρεκόρ του Τριαντάφυλλου, αφού έφυγε από το παιχνίδι ύστερα από δώδεκα που φορές που ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί του και προσπάθησαν να ξεσκεπάσουν το «Σχέδιο Μαρτίκα», όμως εκείνος κατάφερε να μείνει 6 μήνες και σε πολλών πέρασε το μυαλό ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος. 

Οι εντυπωσιακοί του λόγοι στα συμβούλια, το ιδιαίτερο του στυλ στους στίβους μάχης και η σχέση που ανέπτυξε με την Βρισηίδα θα τον κάνουν για πάντα έναν παίχτη που ξεχώρισε.

Η Μυριέλλα Κουρεντή και ο Γιώργος Κατσαούνης

Αν μη τι άλλο η συμμετοχή της ηθοποιού, Μυριέλλα Κουρεντή μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στο φετινό Survivor. Τόσο εκείνη όσο και ο Γιώργος Κατσαούνης ξεχώρισαν από τις πρώτες μέρες στους στίβους μάχης και όχι μόνο. Το ενδιαφέρον του Γιώργου για εκείνη τους έφερε κοντά με το φιλί στην πισίνα του αγωνίσματος να πρωταγωνιστεί σε κάθε εκπομπή. Βέβαια δεν υπήρξε ποτέ συνέχεια. 

Η Μυριέλλα αν και προσπάθησε πολύ αγωνιστικά οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν και αποχώρησε και ο Γιώργος έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του ελληνικού Survivor που αποβλήθηκε καθώς επιτέθηκε στον Τάκη Καραγκούνια κατά τη διάρκεια της νύχτας, γιατί προσβλήθηκε από μία υβριστική φράση του. Δύο δυνατοί παίχτες που πολλοί πίστεψαν στην αρχή ότι ενδεχομένως θα φτάσουν πολύ ψηλά. 

H θεαματική είσοδος της Κάτιας Ταραμπάνκο

Η επιστροφή της Κάτιας στο παιχνίδι ήταν κάτι που όπως φάνηκε η παραγωγή και το κοινό περίμενε πως και πως. Άλλωστε γι’ αυτό της έκανα ολόκληρο trailer για την άφιξη της στο νησί και τους στίβους μάχης. Βέβαια όσο θεαματική ήταν η είσοδος άλλο τόσο δεν ήταν η συνέχεια. Αυτό γιατί η συγκεκριμένη παίχτρια δεν ήταν τόσο δυνατή όσο την θυμόμασταν την περασμένη χρονιά. Έτσι κάπως οι προσδοκίες μειώθηκαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει σχετικά σύντομα. 

Καυγάδες και τσακωμοί

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπήρχαν μπόλικοι καυγάδες, εντάσεις και λογομαχίες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο έντονες στιγμές.

Η Ασημίνα 

Η γυναίκα που ξεχώρισε σε κάθε περίπτωση ήταν η Ασημίνα Χατζηανδρέου. Μόλις 22 ετών κατάφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με την αγωνιστικότητα της όσο και με τον χαρακτήρα της. Φωνακλού αλλά και αγωνίστρια μέχρι τελικής πτώσεως εμψύχωνε την ομάδα της και προσπαθούσε πάντα να φέρνει πόντους. Έτσι έφτασε να μείνει μέχρι το τέλος, να πάρει την 3η θέση και να είναι η μοναδική παίχτρια που έμεινε στο τελικό από την πρώτη μέρα του παιχνιδιού. 

Δεν δίστασε να εκφράσει την άποψη της, να έρθει σε αντιπαράθεση και να διεκδικήσει το δίκιο της, ενώ συχνά η σχέση της με τον Χρήστο Δάντη έγινε αντικείμενο σχολιασμού εντός και εκτός του παιχνιδιού.

Βέβαια η συγκεκριμένη παίχτρια είχε και πολλές αστείες στιγμές στα παιχνίδια της Καραϊβικής ή τότε που έβαλε «Τελεία-παράγραφο» στο συμβούλιο μιλώντας με τον Σπύρο Μαρτίκα. Σε κάθε περίπτωση πολλοί δεν θα ξεχάσουν την στιγμή που πέφτει και φωνάζει «Πεινάω» στην άμμο.

Η Αθηνά αποχωρεί οικειοθελώς και η Ευρυδίκη καταρρέει 

Μία από τις αποχωρήσεις που γράφηκε στην ιστορία του παιχνιδιού σίγουρα είναι αυτή της Αθηνάς. Αφού το κοινό αποφάσισε πως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είναι ο παίχτης που θα φύγει, η Αθηνά Ευμορφιάδη αποφασίζει να φύγει οικειοθελώς με αποτέλεσμα η φίλη της Ευρυδίκη να την παρακαλεί με αναφιλητά να παραμείνει. 

«Πονάει η καρδιά μου Αθηνά»

Ο Γιώργος Λιανός

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω και φέτος έναν καλό λόγο για να δω Survivor τότε ο Γιώργος Λιανός θα ήταν στο No.1 της λίστας μου. Ένας παρουσιαστής με απίστευτο χιούμορ, ετοιμόλογος που χαίρεσαι να τον βλέπεις να ανακοινώνει έπαθλα και να μεταδίδει αγώνες.

Ίσως το παιχνίδι να μην ήταν ίδιο αν δεν υπήρχαν οι φανταστικές περιγραφές του Λιανού. Όπως φαίνεται είναι το πειραχτήρι του Αγίου Δομίνικου αφού ουκ ολίγες φορές έκανε φάρσες στους παίχτες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα