Featured

Η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει super soul!

Η εκρηκτική Αλεξάνδρα Σιετή μιλά για το νέο κομμάτι των Souled Out καθώς και για την πορεία της στον χώρο της μουσικής.

Νίκος Γκάγιας
η-μπάντα-από-τη-θεσσαλονίκη-που-παίζει-s-770554
Νίκος Γκάγιας

Είναι νέοι, είναι ταλαντούχοι και είναι από τη Θεσσαλονίκη. Οι Souled Out είναι η μπάντα που μας έλειψε στην καραντίνα και ανυπομονούμε πως και πως να ξανά δούμε πάνω στη σκηνή. Μάλιστα μετράει πολλές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αγαπημένα στέκια της πόλης αλλά και σε σημαντικά venues και events εκτός Ελλάδας.

Εγώ συνάντησα την εκρηκτική Αλεξάνδρα Σιετή, την frontwoman του group και μιλήσαμε για το νέο τους κομμάτι, την προσωπική της πορεία καθώς και για το τι να περιμένουμε απ’ αυτoύς στο μέλλον, που κυριολεκτικά τους ανήκει.

Η Αλεξάνδρα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρό παιδί θυμάται να λέει στους γονείς της, ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια. 

«Πριν 7 χρόνια ξεκίνησα να δουλεύω. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ καλούς μουσικούς και να μάθω πράγματα απ’ αυτούς» αναφέρει.

Οι Souled Out

Η Αλεξάνδρα εξηγεί πως με τα παιδιά του group είναι φίλοι πολλά χρόνια. Παίζανε μαζί μουσική και σε άλλα σχήματα. Οι Souled Out υπήρχαν παλαιότερα με άλλη σύσταση – όμως με την σημερινή υφίστανται από το 2018 με τον Πάρη Παπαδόπουλο (κιθάρα), τον Τάσο Κορκόβελο (πλήκτρα), τον Τάσο Βενετικίδη (ηλεκτρικό μπάσο), τον Κώστα Αναγνώστου (drums), καθώς και την Αλεξάνδρα Σιετή (φωνή).

«Το όνομα είναι ένα λογοπαίγνιο, το οποίο περιλαμβάνει το κύριο είδος που παίζουμε, την soul, καθώς και αυτό που επιδιώκουμε να συμβαίνει στις εμφανίσεις μας, να είναι sold out», επισημαίνει.

Αν κάποιος βρεθεί στα live που έκανε η μπάντα προ κορονοϊού θα αισθανθεί πραγματικά πως βρίσκεται σε ένα πάρτι, καθώς κάνουν ένα πολύ χορευτικό show.

«Πέρα από τα δικά μας τραγούδια παίζουμε soul, funk, RnB, Disco κομμάτια. Ο στόχος μας είναι να σηκώνουμε το μαγαζί στον αέρα. Κάτι που δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί τώρα και αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί», μου αναφέρει η Αλεξάνδρα.

Μιλώντας για το νέο τους κομμάτι η Αλεξάνδρα εξηγεί πως μιλάει για την διαρκή αναζήτηση, η οποία ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους – άλλωστε όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε σκεφτεί αν αυτό που ζούμε είναι αληθινό.

Δείτε το video clip που ετοίμασε η ομάδα της Beetroot

«Περπατάμε σε ένα σχοινί μεταξύ του παραλόγου και της λογικής. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πράγματα, που συμβαίνουν στη ζωή μας, τα οποία δεν εξηγούνται πάντα. Αυτό είναι κάτι που ταλανίζει το μυαλό του ανθρώπου και είναι κάτι που νομίζω είναι κοινό σε όλους μας. Μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο σε κρίσεις πανικού, κάποιοι άλλοι έχουν απλά άγχος.

Οπότε ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά το κομμάτι. Είναι άμεσο και αυτό θέλαμε να βγάλουμε. Ένα απλό videoclip, στο οποίο κοιτάμε τον ακροατή στα μάτια και δείχνουμε όλες τις εκφάνσεις από τις οποίες μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος, σκεπτόμενος αυτά τα πράγματα.»

Οι σπουδαίες συνεργασίες 

Η Αλεξάνδρα, παρά το νεαρό της ηλικίας της με το ταλέντο της και την σκληρή δουλειά της έχει καταφέρει ήδη πάρα πολλά. Μία από τις συνεργασίες που θα θυμάται για πάντα θα είναι αυτή με τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.

«Είχα παίξει σε μία συναυλία στην Κοζάνη, στην οποία ήταν και ο μπασίστας του κ. Σαββόπουλου, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. Η συνεργασία μας είχε πάει πολύ καλά και ο άνθρωπος μετά από 3 εβδομάδες με κάλεσε και μου είπε πως ο κ. Σαββόπουλος σχεδιάζει να κάνει αφιέρωμα στο Woodstock – και ότι με έχει ήδη προτείνει. Εγώ δεν το πίστευα! Στη συνέχεια βρεθήκαμε με τον κ. Διονύση. Ένιωσα ένα δέος γιατί τον άκουγα από μικρό παιδί. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει βήμα στη νέα γενιά και μας έδινε χώρο πάνω στη σκηνή. Όμως, δυστυχώς ο κορονοϊός μας έκοψε λίγο πριν το τέλος της σεζόν και πριν την καλοκαιρινή περιοδεία.

Ο κ. Σαββόπουλος ήταν ένα τεράστιο σχολείο στο performance. Ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο, που ασχολούταν με το πως θα στηθεί ένα live σαν μία θεατρική παράσταση, με αρχή, μέση και τέλος. Θα ξανά κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι μερικές συναυλίες με την ίδια σύσταση και το ίδιο πρόγραμμα γιατί είχε λήξει πολύ άδοξα»

The Voice

Το ευρύ κοινό την γνώρισε μέσα από την συμμετοχή της στο “The Voice“, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και την 2η θέση. Χάρισε απίστευτες μουσικές στιγμές και από τις πρώτες νότες της καταλάβαμε όλοι πως πρόκειται για ένα κορίτσι με πραγματικό ταλέντο. Σίγουρα μία από τις φωνές που άφησε το στίγμα της στο μουσικό παιχνίδι και θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό.

«Ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Η τηλεόραση πάντα με τρόμαζε. Φοβόμουν την υπερέκθεση, την ίντριγκα και γενικά ότι μπορεί να προκύψει που είναι άσχετο με την μουσική.

Όμως το καλοκαίρι που πέρασε, μου έκαναν πρόταση από το The Voice για να συμμετέχω. Στην αρχή ήμουν σκεπτική, αλλά συζητώντας το με τους συνεργάτες μου και τους φίλους μου, σκέφτηκα πως θα ήταν μία καλή ευκαιρία. Πόσω μάλλον αυτή την περίοδο, που όλες οι μουσικές σκηνές ήταν κλειστές. Πήγα φοβισμένη γιατί δεν ήξερα τι θα συναντήσω αλλά εξεπλάγην ευχάριστα γιατί βρέθηκα σ’ ένα περιβάλλον με υπέροχους συνεργάτες.» 

Μιλώντας για το μέλλον, η Αλεξάνδρα αναφέρει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει ο ολοκληρωμένος δίσκος των Souled Out, που θα συμπεριλαμβάνει το «Let Me in Your Heart» και το «Madness». 

«Καλώς εχόντως των πραγμάτων θα κάνουμε και κάποια live. Όμως πέρα απ’ αυτό ετοιμάζω και κάποια δικά μου τραγούδια», καταλήγει.

Find them

YouTube Facebook Instagram

Διαβάστε επίσης:

Η κοπέλα που μαγεύει στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα