Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Ανακοίνωσε την παραίτηση του

Τι είπε στο διάγγελμά του.

Parallaxi
μπόρις-τζόνσον-ανακοίνωσε-την-παραίτ-909836
Parallaxi

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τα αιτήματα των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο και βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Τζόνσον ενημέρωσε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου αρχηγού θα ξεκινήσει άμεσα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Είπε ότι είναι ξεκάθαρη η θέληση του κόμματος να υπάρξει ένας νέος ηγέτης και ένας νέος πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Τζόνσον ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τους Τόρις το 2019. Ο τέως πλέον αρχηγός των Τόρις είπε ότι εκλέχθηκε με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία από το 1987 και το μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων από το 1979.

Είναι περήφανος για ό, τι έχει κάνει, υπογράμμισε. Αναφέρθηκε στο Brexit και την προσπάθεια να ξεπεράσει η Βρετανία την πανδημία. Μάλιστα, επισήμανε την ταχύτερη χρήση των εμβολίων στην Ευρώπη.

Η Βρετανία πρωτοστάτησε στη στήριξη της Ουκρανίας, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Ο Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση έχει πολλά περισσότερα να κάνει. Θέλει να ανεβάσει το επίπεδο, επειδή πιστεύει ότι το ταλέντο είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.

Τόνισε ότι προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του ότι η αλλαγή ηγέτη θα ήταν «εκκεντρική».

Αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει, όπως παραδέχθηκε – παρόλο που το κόμμα έχει μια «τεράστια εντολή» και βρίσκεται μόνο «λίγες μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις».

Λέει ότι στην πολιτική «κανείς δεν είναι εξ αποστάσεως απαραίτητος».

Το «δαρβινικό» εκλογικό σύστημα θα αναδείξει έναν νέο ηγέτη, τόνισε.

Είπε, ακόμα, ότι γνωρίζει ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα απογοητευτούν. Επίσης, ανέφερε ότι είναι «λυπημένος που εγκαταλείπει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

Ευχαρίστησε τη σύζυγό του Κάρι και την οικογένειά του, τους δημόσιους υπάλληλους και το προσωπικό που τον βοήθησαν. Επίσης, ευχαρίστησε την ομάδα προστασίας του – τη μόνη ομάδα που δεν διαρρέει (σ.σ. πληροφορίες), όπως είπε.

Έκλεισε λέγοντας ότι το μέλλον είναι «χρυσό».

Με πληροφορίες από in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα