Featured

NEW ENTRIES: 6 αφίξεις που αξίζει να ανακαλύψεις

Οι πρώτες αφίξεις της Άνοιξης

Parallaxi
new-entries-6-αφίξεις-που-αξίζει-να-ανακαλύψεις-891089
Parallaxi

Δύο πολυαναμενόμενες γαστρονομικές αφίξεις σε ιστορικά σημεία της πόλης, ένα all day bar στο κέντρο με λονδρέζικο αέρα, ένα νέο place-to-wine στην καρδιά της πόλης, ένα cafe που μετατρέπεται σε night club τα Σαββατοκύριακα στα Λαδάδικα, αλλά και ένα φρέσκο project για αγορές on board που σε πάει στο μέλλον, είναι τα new entries που θα κάνουν τις μέρες και τις νύχτες σου πιο όμορφες. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Ακτή Ντοβίλ

Αν είσαι λάτρης του ψαριού και των θαλασσινών από σήμερα ανοίγει τις πόρτες του ένα εστιατόριο υψηλών αξιώσεων – με μενού που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ψαροφαγά – στην ιστορική τοποθεσία της Ακτής Ντοβίλ. Στο Καραμπουρνάκι, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, το ομώνυμο εστιατόριο Ντοβίλ αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο  γαστρονομικό προορισμό, σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, όπου μέχρι τα μέσα του 70 αποτελούσε τόπο αναψυχής για τους λουόμενους της περιοχής, συνδυάζοντας μπάνιο στη θάλασσα, με φαγητό και θερινό σινεμά.

Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην άκρη της θάλασσας, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μοναδικές comfort food προτάσεις μιας απόλυτης seafood φιλοσοφίας. Το menu, το οποίο το υπογράφει ο chef, Παναγιώτης Δεληθανάσης, είναι βασισμένο σε αγνά, φρέσκα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και κυρίως από τη Χαλκιδική. Τον πλήρως ενημερωμένο κατάλογο έρχονται να απογειώσουν οι περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιών αλλά και η μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων, που θα εξιτάρουν όλους τους wine lovers -κι όχι μόνο.

Το ειδυλλιακό σκηνικό, το οποίο θα σε «ταξιδέψει» μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, ολοκληρώνεται με τον neutral διάκοσμο, στις αποχρώσεις της άμμου αλλά και της θάλασσας. Το άρτια εκπαιδευμένο και παράλληλα χαλαρό προσωπικό του είναι έτοιμο να υποδεχτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μικρούς και μεγάλους.

Έχοντας ως βασική αρχή την αστική κουζίνα αλλά πάντοτε με μία πιο σύγχρονη ματιά ο chef έχει δημιουργήσει μια σειρά από tailored-made πιάτα που αναδεικνύουν τις ατόφιες ελληνικές γεύσεις, συστήνοντάς τες με ένα νέο, μοντέρνο twist. Το μόνο που μένει να κάνεις είναι να το επισκεφθείς και ακόμη κι να είσαι σίγουρος πως… μια δοκιμή θα σε πείσει!

*Ακτή Ντοβίλ, Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Τ. 2310 407000

Pelosof

Στην ιστορική στοά Πελοσώφ -παλιό Ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης-, το παρελθόν αναβιώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο και συναντάει το παρόν, αναδεικνύοντας το εστιατόριο Pelosof ως το απόλυτο new entry στο κέντρο της πόλης. Με διάθεση να επαναφέρουν την έννοια του “dinner” ως εμπειρία, στόχος των δημιουργών του, Γιάννη Μπαλαφούτη, Γιάννη Φωτιάδη, Βασίλη Σαΐτη και Διογένη Κάτσου, είναι να διατηρηθεί στην κορυφή όλων η αναζήτηση της γευστικής μνήμης που συγκεντρώνει τους αγαπημένους γύρω από ένα τραπέζι.

Η κουζίνα φέρει επιρροές από την ανατολική Μεσόγειο και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει με μαγείρισσα την Ασσύρια Μαρία Ιβάνοβα. Μπορείς να γευτείς εξαιρετικά πιάτα, που επιλέγουν στο Ισραήλ, το Λίβανο μέχρι και την Πολωνία ή την Τουρκία, αλλά με βάση τις άριστες ελληνικές πρώτες ύλες, συνδέοντας με αρμονία κουλτούρες και μαγειρικά ιδιώματα. Ένα νέο σποτ που “¨κουβαλάει” την αίγλη μιας άλλης εποχής και σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς.

*Pelosof, Πελοσώφ, Τσιμισκή 22

Savile Row

Ένας νέος all day χώρος έκανε πριν λίγες ημέρες την εμφάνιση του στο πολυσύχναστο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, και συγκεκριμένα Αγίας Θεοδώρας 5, στη Θεσσαλονίκη. Όπως συστήνεται στο Instagram account του, το Savile Raw είναι ένα bar με λονδρέζικο αέρα, για υπέροχο καφέ και Handcrafted Fine Drinking (!).

Εδώ θα απολαύσεις τον εξαιρετικό και βραβευμένο καφέ Τaf σε μονοποικιλιακές εκδοχές ή γευστικά blends για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια ή να κάνεις ένα coffee break από τη δουλειά.

H urban chic διακόσμηση του χώρου δεν σε αποσπά από την απόλυτη εμπειρία του φρεσκοαλεσμένου καφέ, των εξαιρετικών spirits και των cocktails με τα φρέσκα φρούτα. Τους τοίχους του κοσμούν τα έργα της Ρανιώς Σαρρή. Από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα, βρίσκεσαι σε ένα cozy περιβάλλον, με χαλαρή ατμόσφαιρα που σε τραβάει από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για ραντεβού με το ταίρι σου ή βόλτα με φίλους.

Το όραμα των ιδιοκτητών του ήταν να δημιουργήσουν έναν φιλόξενο χώρο, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε περίσταση, που θα γίνει το στέκι όσων εργάζονται και συχνάζουν στην περιοχή. Ένας χώρος φωτεινός και αισιόδοξος, όπου σε περιμένουν με χαμόγελο και θετική διάθεση για να γίνετε όλοι μια παρέα μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Extra Tip: Απόλαυσε ένα signature cocktail από τον κατάλογο ή ρώτησε τον έμπειρο bartender για το δικό σου νέο αγαπημένο και μην ξεχάσεις να βγάλεις την καθιερωμένη Selfie στην χαρακτηριστική γωνιά του μαγαζιού. Αναζήτησέ την!

*Savile Raw, Αγ. Θεοδώρας 5

Franky’s Funky Wine

Ενα νέο wine bar είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο κοινό της πόλης που δε σταματά να αναζητά νέες εμπειρίες!

Το Franky’s Funky Wine Bar & Restaurant είναι ένα νέο, παρεΐστικο μαγαζί ή αλλιώς… το place-to-wine! Ένα μοναδικό ταξίδι αισθήσεων σε περιμένει, ανάμεσα στις 165 ετικέτες εκλεκτών ελληνικών και διεθνών οίνων. Στο Franky’s όλοι οι λάτρεις της γαστρονομικής εμπειρίας γίνονται μία παρέα και νοιώθουν σαν το σπίτι τους.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το προσεγμένο μενού θαλασσινών και κρεατικών, όπως το Ceviche από ψάρια ημέρας ή το Καρπάτσιο Μοσχαριού, καθώς και τα ιδιαίτερα cocktails του Franky’s θα σε μαγέψουν. Μία δοκιμή θα σου μείνει αξέχαστη.

Παράλληλα, φρόντισε να βρεθείς σε μία από τος μοναδικές μουσικές βραδιές που διοργανώνονται, με τη συνοδεία πιάνου ή σαξόφωνου για να απογειώσουν την οινο-εμπειρία και να σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή!

Αν πάλι είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό καφέ, συνοδεύοντας τον με φρέσκα κρουασάν ή κέικ, σε ένα άνετο, οικείο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θυμίζει Παριζιάνικο Bistro! Εξάλλου, ποιος είπε ότι το φίνο πρέπει να είναι και στημένο;!

*Franky’s Funky Wine, Ολυμπίου Διαμαντή 16, Τ. 231 052 5333

Gambit

Το Gambit είναι η νέα άφιξη στα Λαδάδικα , που ήρθε για να συμπληρώσει τη δυνατή νυχτερινή ζωή- και όχι μόνο-της Θεσσαλονίκης.

Τις καθημερινές λειτουργεί ως all day cafe, όπου μπορείς να απολαύσεις έναν μοσχομυριστό καφέ μαζί με ένα ζεστό κρουασάν ή αργότερα μέσα στη μέρα, το ποτό σου με ένα λαχταριστό club sandwich. Τα Σαββατοκύριακα σε ξεσηκώνει με τα μοναδικά πάρτυ του,  με ψαγμένες επιλογές ελληνικής και ξένης μουσικής,  ποτό, χορό, και κέφι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

*Gambit, Λουδία 1, Λαδάδικα, T. 2310 554 481

On Board Stores

Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο; Νύχτωσε και δεν πρόλαβες το super market; Θέλεις να φορτίσεις το αμάξι σου on the go; Aναζητάς χώρο για το επόμενο επαγγελματικό σου meeting; Το μέλλον έφτασε…Coffee, Food, Market, e-mobility, Street Services, Drive Thru! To 1ο κατάστημα των On Board Stores έχει ήδη ανοίξει τον «κόμβο» του στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην Λ. Γεωργικής Σχολής 68, σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της πόλης που φιλοξενεί την ΙΚΕΑ, το εμπορικό κέντρο Apollonia Politia, το Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πλήθος άλλων μεγάλων επιχειρήσεων και γραφειακών εγκαταστάσεων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσεων, προϊόντων, υπηρεσιών & shoppin από και για το δρόμο!

*On Board Stores, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 68, www.onboardstores.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα