Γευση

New Entries: Νέες αφίξεις στην πόλη και όχι μόνο

Νέα καλοκαιρινά spots που θα συζητηθούν

Parallaxi
new-entries-νέες-αφίξεις-στην-πόλη-και-όχι-μόνο-908370
Parallaxi

Στέκια γεμάτα γεύσεις και αρώματα άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους και αναμένεται να κάνουν το καλοκαίρι σου πιο ενδιαφέρον, είτε είσαι ακόμη στην πόλη, είτε βρίσκεσαι σε διακοπές. Ανακάλυψέ τα!

Λέμαργκο

Ένα νέο spot για τους λάτρεις του καλού κρέατος, άνοιξε μόλις στον εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos. Οι δημιουργοί του υπόσχονται να μας μυήσουν στην υψηλή Τέχνη της Γαστρομαγείας με γενναίες δόσεις… Κρεαλισμού. Με άλλα λόγια άνθρωποι με μεράκι, καλλιτέχνες της μαγειρικής, αποφάσισαν να παρουσιάσουν το κρέας όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι, μαγειρεύοντάς το με απόλυτο σεβασμό και μαεστρεία. Το αποτέλεσμα…μαγικό!

lemargko-1.jpg

​Το ΛΕΜΑΡΓΚΟ, είναι ένας ωραίος χώρος, με minimal αισθητική και θέα στην Πλατεία του Εμπορικού, κατάλληλο και για οικογενειακές εξορμήσεις, όπου ενώ παίζουν τα παιδιά εσύ απολαμβάνεις πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και Ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς ντόπιους παραγωγούς, με ένα ποτήρι Γεροβασιλείου ή Βιβλία Χώρα.

lemarghko-2.jpg

Το μενού άκρως δελεαστικό δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Συνιστούμε τα ακαταμάχητα κεφτεδάκια – μικρές, αφράτες και μυρωδάτες μπουκιές – που θα σου θυμίσουν αυτά της γιαγιάς σου, την πελώρια μαλακή και ζουμερή Πανσετομπριζόλα, και το μπιφτέκι λέμαργκο από ατόφιο κιμά 100% μοσχάρι αργοψημμένο στη σχάρα και επάνω ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο να λιώνει όταν στο σερβίρουν! Μπορείς να το απολαύσεις και με χειροποίητο υγιεινό ψωμάκι που φτιάχνεται από αλεύρι σόγιας και βρώμης.

Μην παραλείψεις την χειροποίητη χτυπητή με ολόκληρα κομμάτια φέτας μέσα και αγνό παρθένο ελαιόλαδο και τη σαλάτα κουμπάρα με ψητά λαχανικά και χαλούμι.

Το κρέας στα καλυτερα του με τις πιο απλές κλασικές και παραδοσιακές εκδοχές του!

* Λέμαργκο,  Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, 11οχλμ. οδού, Thessaloniki, Θεσ/νίκης – Μουδανιών, Τ.231 047 7177, Facebook, Instagram

Ο νέος και καταπράσινος κήπος του Πορτα Ανοιχτή

porta-anoikhti-1.jpg

Η Πόρτα Ανοιχτή είναι μία από τις πιο ωραίες “πόρτες” που θα περνάς ξανά και ξανά για να ζεις ολοκληρωμένες εμπειρίες απόλαυσης στο σκηνικό της. Φέτος το καλοκαίρι το αγαπημένο spot λίγα μέτρα πριν τη Μονή Λαζαριστών, μας επιφυλάσσει μία δροσερή έκπληξη με έναν νέο κήπο που θα σε κάνει να νιώθεις σα να βρίσκεσαι στην πλατεία ενός νησιώτικου χωριού.

Η αυλή της λευκής μονοκατοικίας με τα μπλε παράθυρα -άλλωτε κατοικίας του αηδονιού του Πόντου (όπως είναι ευρύτερα γνωστός) Χρύσανθου, έχει διαμορφωθεί από  την ομάδα του Πόρτα Ανοιχτή, σε ένα σκηνικό urban casual summer living. Νέα προσθήκη αποτελεί το open bar όπου ετοιμάζονται δροσερά signature cocktails που μπορείς να απολαύσεις με τη συνοδεία των εξαιρετικών πιάτων και επιδόρπιων από το μενού. Ενημερώσου για τα μενού της Τρίτης του Food Festival αλλά και τα Burger Thursdays που συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και το καλοκαίρι.

*Πόρτα Ανοιχτή, Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, Τ. 2311 26 53 25, Facebook, Instagram

Moldee

moldee-1.jpg

Η πολυαναμενόμενη άφιξη των Βασίλη Μουρατίδη και Σοφοκλή Μαραγκουδάκη άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και αναμένεται να γίνει talk of the town και αγαπημένο spot για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Πρόκειται για το Moldee (καλούπι), ένα bar restaurant στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Ιωσήφ & Προξένου Κορομηλά, που όπως μαρτυράει και το όνομά του έρχεται να δώσει το δικό του «καλούπι» στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, και να μας μυήσει στην απόλυτη fine dining εμπειρία.

moldee-2.jpg

Η new age κουζίνα του συνδυάζει ελληνικές και μεσογειακές επιρροές με απροσδόκητους τρόπους και σε καλεί σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι μέσα από ένα μενού a la carte 18 πιάτων. Παράλληλα, στο μπαρ, την λίστα των κοκτέιλ έχουν αναλάβει ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης (The Clumsies). Εκεί θα σε περιμένει και μία σειρά από δημιουργικά bar bites.

Στα άμεσα πλάνα βρίσκεται η δημιουργία μενού γευσιγνωσίας, που αναμένεται να σε ταξιδεύει σε γαστρονομικές διαδρομές 6 ή 9 σταδίων. 

*Moldee, Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Τ. 2310 286000, Instagram

Hibou Seih Sou

Άλλη μια ενδιαφέρουσα άφιξη για όμορφες καλοκαιρινές βραδιές κάτω απ’ τα αστρα, το  Hibou επαναλειτουργεί στο δάσος του Σέιχ Σου, ύστερα από είκοσι χρόνια που παρέμενε κλειστό. 

hibou-1.jpg

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αναψυκτήριο, μία όαση δροσιάς κάτω από τη σκιά καταπράσινων δέντρων, και με θέα τον Θερμαϊκό, που εκτείνεται σε διαφορετικά επίπεδα, και που και διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, ένα «σαλόνι» με μαξιλάρες για απόλυτη χαλάρωση όποιαδήποτε ώρα κι αν το επισκεφθείς. Στον χώρο του βρίσκεται το μουσουλμανικό μνημείο με τη βρύση του Σεΐχη, από όπου πήρε το όνομα του  και το δάσος.

Το μενού περιλαμβάνει από τάκος με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και ρύζι τζάσμιν μέχρι γαρίδες τεμπούρα με γουακαμόλε και πίκλα καρότου, που μπορείς να συνοδεύσεις με έθνικ κοκτέιλς ή ένα καλό κρασλι από την άκρως ενημερωμένη λίστα τους.

*Hibou Seih Sou, Λεωφόρος Όχι 27, Τ. 2310-218.090, Facebook, Instagram Cantina Greca

cantina-greca-1.jpg

Eίσαι λάτρης της καλής αυθεντικής μπύρας; Τότε εχεις έχεις βρει το νέο σου στέκι.Το Cantina Greca είναι ένας καινούργιος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με craft-artisanal μπύρες, με premium κρέπες και συνοδευτικούς μεζέδες.

cantina-greca-2.jpg

Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις πάνω από 30 μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, παρέα με εκπληκτικά hot dog και αλμυρές ή γλυκές κρέπες. Αν πάλι πεινάς πολύ, στον κατάλογο θα βρεις μεζέδες για μερακλήδες: μπριζολάκια, μπιφτέκια, αλλά και ντάκος. Πολύ σύντομα έρχονται και νέοι μεζέδες έκπληξη.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τα ζεστές καλοκαιρινές μέρες, από ένα διάλειμμα με μία δροσερή craft μπύρα;

*Cantina Greca, Φιλίππου 5, Τ. 231 022 6188, Facebook, Instagram

Mnēmes: Μια αληθινή εμπειρία γεύσης μέσα σε ένα κτήμα που θα ξυπνήσει μνήμες και θα απογειώσει αισθήσεις.
mnemes-1.jpg

Το Mnēmes, ένα νέο project στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του και αποτελεί ύμνο στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία, την παράδοση και την οικογένεια. Μέσα σε μια ηλιόλουστη και κατάφυτη περιοχή από ελαιόδεντρα, το αγρόκτημα Mnēmes είναι το νέο επαγγελματικό εγχείρημα της ομάδας των εστιατορίων “Μαμαλούκα” σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Εδώ θα αισθανθείς φιλοξενούμενος και θα δεχθείς την περιποίηση της οικογένειας της φάρμας , που πάντα με οδηγό τις αξίες της, αποτυπώνει σε κάθε πιάτο της την αυθεντική μαγεία της γευστικής παράδοσης μας κι έχει να διηγηθεί μια ιστορία ξυπνώντας εικόνες της αθάνατης ελληνικής υπαίθρου. 

Η εμμονή στις ολόφρεσκες πρώτες ύλες αποδεικνύεται από την εκμετάλλευση των αγαθών του κήπου του αγροκτήματος που καταφθάνουν στο τραπέζι των φιλοξενούμενων με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα.

mnemes-2.jpg

Δοκίμασε κρέατα εκλεκτής ποιότητας με την παραδοσιακή τεχνική ψησίματος “του αντικριστού”. Σημαντικό συστατικό αυτής της μαγειρικής εμπειρίας είναι και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος στον οποίο ψήνονται καθημερινά παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, ψωμί και κλασικές ελληνικές συνταγές που “μυρίζουν” χωριό. Αξίζει να το επισκεφθείς για μία ανάπαυλα δροσιάς ανάμεσα στις καλοκαιρινές σου βουτιές!

*Mnēmes, Εκτός Οικισμού Πευκοχωρίου , Τ. +30 2374062004, Facebook, Instagram.

Και μία εμφάνιση-έκπληξη του Surfer Maya στο Domes Resorts & Reserves
surfer-maya-2.webp

Το fast casual street food α λα Surfer Maya βρίσκεται Ελούντα, για μερικές λαχταριστές εμφανίσεις. Το Surfer Maya δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο funky χαρακτήρας του, κρύβει επιρροές από το εξωτερικό και το concept του street food, σεβόμενο όμως πάντα την ελληνική κληρονομιά και τα φρέσκα προϊόντα, μικρών παραγωγών. Οι παρασκευές του τολμηρές, λαχταριστές και γεμάτες ακαταμάχητα αρώματα, εκπλήσσουν καθημερινά τους επισκέπτες του. 

surfer-maya-mJsPg.jpg

Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, τις γαστριμαργικές παρασκευές της ομάδας θα απολαύσουν οι επισκέπτες του ολόφρεσκου adults-only Domes Aulūs Elounda. Σίγουρα θα είναι ένα γευστικότατο event που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα