Γευση

NEW ENTRIES: Οι -πρώτες- νέες αφίξεις του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη

7 νέα σημεία στην πόλη σε περιμένουν να τα τσεκάρεις.

Parallaxi
new-entries-οι-πρώτες-νέες-αφίξεις-του-φθινοπώρ-912080
Parallaxi

Άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να τα ανακαλύψεις από κοντά. Αυτές είναι οι πρώτες, νέες αφίξεις του φθινοπώρου στην πόλη.

Respecteat

osr8014.jpg

Μία νέα άφιξη στην Κούσκουρα, , το Repsecteat, Sandwich Evolution, πάει την τέχνη του σάντουιτς ένα βήμα παραπέρα. Η ομάδα πίσω από το νέο εγχείρημα έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά της, βάζοντας την υπογραφή της σε αγαπημένα concepts, όπως το Ούζου Μέλαθρον, το FAMIDELI και το Derlicatessen.

Με σταθερή επιλογή τις αγνές και τοπικές πρώτες ύλες, τα φρέσκα ζυμάρια και τις αυθεντικές συνταγές, το Respecteat πειραματίζεται διαρκώς με νέες γεύσεις και τολμά να προτείνει καινοτομίες, που θα σε ξετρελάνουν!

Προτείνουμε να δοκιμάσεις το υβριδικό Dumplemeze – μια αληθινή έκπληξη για τον ουρανίσκο σου. Η συνταγή είναι μυστική, εσύ απλά παράγγειλέ το και άφησε τους ανθρώπους του μαγαζιού να σε βοηθήσουν να επιλέξεις την εκδοχή που προτιμάς.

osr7833.jpg

Αν είσαι ψαροφάγος, μη χάσεις τα αφράτα πανίνι αυθεντικής ιταλικής συνταγής ή τις τορτίγιες, σαν wrap, -όλα τα σάντουιτς γίνονται και με τα δύο αυτά είδη-, γεμισμένα με σκουμπρί, γαρίδες ή οτιδήποτε άλλο σε φιλέτο υπάρχει και εκλεκτά συνοδευτικά. Must Try!

*RespectEat, Κουσκουρα 3, Θεσσαλονίκη, T. 2310 220400, Facebook, Instagram. 

Eleagnos Rooftop

imperial-1.jpg

Άνοιξε τις πορτες του πριν λίγο καιρό και ήδη αποτελεί new talk of the town. Το Eleagnos Rooftop στο ξενοδοχείο Imperial Plus, σε περιμένει από το μεσημέρι και μετά για μία απολαυστική εμπειρία καφέ, κοκτέιλ και εκλεκτών finger food γεύσεων για κάθε γούστο, με θέα που κόβει την ανάσα.

To μοντέρνο περιβάλλον, σχεδιασμένο με εξαιρετικές λεπτομέρειες σε minimal, urban στυλ αποτελεί ιδανικό meeting point για ένα γρήγορο coffee break, ένα χαλαρό ποτό με φίλους, ένα επαγγελματικό lunch ή ένα casual δείπνο με μαγευτική θέα.

Δοκίμασε εξαιρετικά πιάτα  του μενού, εμπνευσμένα από τα χρώματα και τα αρώματα της μεσογειακής κουζίνας, επιλεγμένες πιατέλες με εκλεκτούς μεζέδες με βάση τις ποικιλίες του ελληνικού ελαιόλαδου και της παραδοσιακής κουζίνας, που σερβίρονται μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από την πιο premium λίστα κρασιών και κοκτέιλ για κάθε γούστο. Για τους λάτρεις του γλυκού, περιλαμβάνονται δύο ιδιαίτερα homemade desserts.

imperial-2.jpg

*Eleagnos Rooftop , Εγνατία 8, Είσοδος από ξενοδοχείο Imperial Plus / Urban Smart Hotel Τ: 2310 508300, Facebook, Instagram

Μη με λησμόνει Art Cafe

mi-me-lismonei-1.jpg

Ενας νέος εμβληματικός χώρος τέχνης άνοιξε μόλις στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του μαγευτικού “Ερμείου Δικαστηρίου” και είναι έτοιμο να σου προσφέρει το καθημερινό σου ρόφημα και ποτό ή την πιο αντισυμβατική εμπειρία τέχνης.

Ένα ρομαντικό καφέ, μια ανθισμένη όαση με αξεπέσαστη αισθητική και νοσταλγική σκηνογραφία, αποτελεί απο μόνο του ένα  φυσικό , πολυεπίπεδο studio, που μπορεί να φιλοξενήσει τα φωτογραφικά και κινηματογραφικά σου project, προσφέροντας μοναδικές γωνιές για πλάνα και λήψεις.

mi-me-lismonei-2.jpg

Εχοντας στη διάθεσή σου και τα 2 επίπεδα του χώρου και μια σειρά από θεατρικά – σκηνικά αντικείμενα, μπορείς να υλοποιήσεις καλλιτεχνικά projects, από conceptual photography και fashion photo sessions, έως γυρίσματα, πρόβες, κινηματογραφήσεις και action shootings. Φυσικά πάντα μετά από επικοινωνία για έλεγχο διαθεσιμότητας.

*Μη με λεισμόνει Art Cafe, Βενιζέλου 23, Μέγαρο Ερμείον, Τ. 698 424 4577, Facebook

Morrison • The Premium Rooftop

morisson-1.jpg

Ένα ολοκαίνουργιο  bar restaurant , απαράμμιλης ατμόσφαιρας και αισθητικής, άνοιξε μόλις τις πόρτες τους στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης με φανταστική θέα με “πιάτο” όλη τη Θεσσαλονίκη.

Το Morrison αποτελεί ιδανικό spot για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλεις να αποδράσεις από την καθημερινότητα, είτε για ένα πλούσιο brunch, είτε για ένα ελαφρύ lunch, αλλά κι ένα χαλαρωτικό cocktail με συνοδεία εκλεκτών πιάτων στο τέλος της ημέρας. 

morisson-2.jpg

*Morrison, 17 Νοέμβρη 87, Πυλαία, T. 695 609 0929, Facebook, Instagram

Butter Up

butter-up-1.jpg

Οι λάτρεις του κρουασάν σίγουρα απέκτησαν το νέο τους στέκι στην πόλη! Το Butter Up στην οδό Γρηγορίου Παλαμά είναι το πρώτο κατάστημα που βασίζεται αποκλειστικά στο κρουασάν, σε απίθανους συνδυασμούς και γεύσεις.

butter-up-2.jpg

Αν θέλεις να απολαύσεις ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Butter Up και να αφεθείς στα πλούσια αρώματα της βουτυρένιας ζύμης και τις δεκάδες εκδοχές του αγαπημένου κρουασάν, που θα σε ξετρελλάνουν.

*Butter Up, Γρ. Παλαμά 9, T. 231 023 3132, Facebook, Instagram

Oliver Nuts & Flavors

oliver-jpg.jpg

Ένα brand φερμένο από Αθήνα, το Oliver Nuts & Flavors άνοιξε πριν λίγο καιρό στη Μητροπόλεως, με εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, εξαιρετικό καφέ και μια ποικιλλία από healthy snacks , super foods, σοκολάτα, μαρμελάδες και πολλές ακόμη λιχουδιές.

Εδώ θα βρεις εκτός από ολόφρεσκους ξηροπύς καρπούς, φοβερούς πολτούς που παρασκευάζει το Oliver στο δικό του εργαστήριο – όπου γίνεται και το ψήσιμο των καρπών- εξαιρετικές γκρανόλες σε διαφορετικές μίξεις και συνθέσεις που θα σε εκπλήξουν, χειροποίητες μπάρες σε διάφορες γεύσεις που θα λατρέψεις και φυσικά  σοκολάτες και σοκολατάκια που δε γίνεται να μην δοκιμάσεις.

Highlight ο φρεσκοαλεσμένος καφές που θα σας συναρπάσει με το άρωμα και τη φρεσκάδα του!

*Oliver Nuts & Flavors, Μητροπόλεως 117

Taperaki

taperaki-2-Asg6a.jpg

Εάν σου λείπουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές του σπιτικού φαγητού ακόμη και τις μέρες που δεν έχεις το χρόνο ή απλά βαριέσαι να το μαγειρέψεις, το Taperaki σου προσφέρει καθημερινά σπιτικά πιάτα μαγειρεμένα  με τις καλύτερες πρώτες ύλες της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, τώρα και απο το νέο του κατάστημα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

taperaki-3-I1A3m.jpg

Ενημερώσου για τα μενού της κάθε ημέρας, και γεύσου αυθεντικό μαμαδίστικο φαγητό και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

*Taperaki, Μ. Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσ/νίκης, Τ. 2310 826476, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα