Γευση

Ο ναός των σάντουιτς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Το Respecteat είναι το place to be για νέες γευστικές εμπειρίες.

Parallaxi
ο-ναός-των-σάντουιτς-στο-κέντρο-της-θεσ-908357
Parallaxi

Με όνομα που αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο ταχυφαγείο αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Ελλάδα, το Repsecteat, Sandwich Evolution δηλώνει ευθαρσώς τις προθέσεις του: πάει την τέχνη του σάντουιτς ένα βήμα παραπέρα.

Η ομάδα πίσω από την ιδέα και το μαγαζί είναι η ίδια που έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά της, βάζοντας την υπογραφή της σε concepts, όπως το Ούζου Μέλαθρον, το FAMIDELI και το Derlicatessen. Όλα επιτυχημένα, με μια μαγιά που έχει ως κύριο συστατικό της την ικανοποίηση των πελατών τους. Με σταθερή επιλογή τις αγνές και τοπικές πρώτες ύλες, τα φρέσκα ζυμάρια και τις αυθεντικές συνταγές, Το Respect πειραματίζεται διαρκώς με νέες γεύσεις και τολμά να προτείνει καινοτομίες.

Όπως μια αληθινή έκπληξη που περιμένει τον κόσμο και τους επισκέπτες της πόλης που θα το επισκεφθούν, και είναι το υβριδικό Dumplemeze. Μυστική συνταγή, μια γεύση που παρόμοια δεν έχει βιώσει ξανά ο ουρανίσκος σου και που κινητοποιεί τις υπόλοιπες αισθήσεις σου. Παράγγειλέ το και άφησε τους ανθρώπους του μαγαζιού να σε βοηθήσουν να επιλέξεις την εκδοχή που προτιμάς….

osr7833.jpg

Εδώ, θα έρθεις επί τούτου, αφού οι επιλογές είναι πολλές και ιδιαίτερες -στοιχηματίζω ότι δε θα τις βρεις αλλού-, αλλά και κάνοντας τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης, όταν θα θελήσεις να φας κάτι ποιοτικό, γρήγορο, πεντανόστιμο και μοναδικό. Είτε καθίσεις στα τραπεζάκια του στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Κούσκουρα είτε στη σάλα του είτε απλά επιλέξεις take away. Η πρώτη καλή εντύπωση δίνεται από την είσοδο κιόλας, όταν βλέπεις την open space ψησταριά και μπροστά σου να ψήνονται τα ψωμάκια και οι διάφορες λιχουδιές. Window street food, με λίγα λόγια!

osr8014.jpg
osr8018.jpg

Η ιδέα που θα σε ξετρελάνει, αν είσαι ψαροφάγος, είναι τα αφράτα πανίνι αυθεντικής ιταλικής συνταγής ή οι τορτίγιες, σαν wrap, -όλα τα σάντουιτς γίνονται και με τα δύο αυτά είδη-, γεμισμένα με σκουμπρί, γαρίδες ή οτιδήποτε άλλο σε φιλέτο υπάρχει και εκλεκτά συνοδευτικά. Και τότε ευγνωμονείς που κάποιος σκέφτηκε να δώσει λίγη απόλαυση και στους fish lovers! Το Cousteau είναι αληθινά μια πανέξυπνη ιδέα και άλλο τόσο νόστιμη.

osr5859-copy.jpg
osr5895-copy.jpg
osr5659-copy.jpg

Από τα specials, το Club Respect είναι το all time classic club sandwich, αλλά with a twist. Τα φρέσκα υλικά του φωλιάζουν μέσα στην Torta, ένα γιγάντιο, στρογγυλό, πλακέ ψωμί, που δύσκολα θα φας μόνος σου! Στον άμεσο μέλλον, σχεδιάζουν να εμπλουτίσουν το μενού με sandwich που θα περιέχουν φέτα μοσχάρι ή φέτα χοιρινό…

osr5832.jpg

Άλλη μεγάλη αδυναμία μας από τον κατάλογο είναι τα burgers Με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, εναλλακτικά με γνήσιο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή το cheeseburger με ταλαγάνι θα κερδίσουν τους φανατικούς του είδους. Κάθε κυρίως πιάτο μπορείς να συνοδέψεις με μια φρέσκο-κομμένη σαλάτα, που ετοιμάζεται step by step μπροστά σου, από την κλασική του Καίσαρα και τη Michelin έως τη Honey Moon με τα πράσινα λαχανικά και τη Healthy, υπάρχουν προτάσεις για όλες τις διατροφικές απαιτήσεις. Κι επειδή όλα είναι καλύτερα όταν… σετάρονται, επίλεξε την εμφιαλωμένη ρετσίνα Κεχρή ή ένα ποτήρι βαρελίσια μπίρα για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου.

osr5939.jpg

Τις λιχουδιές του απολαμβάνεις και στον προσωπικό σου χώρο μέσω delivery απ’ όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες στην Ελλάδα.

Αν θέλεις να γευτείς μια επανάληψη όσων τρως συνήθως, μη σταθείς στο Respecteat. Απλά προσπέρασέ το. Αν όμως, είσαι ανοιχτός σε γευστικούς πειρασμούς που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, σίγουρα θα αισθανθείς τη μέθεξη στους γευστικούς σου κάλυκες. Τότε καταλαβαίνεις ότι εδώ πραγματικά σε σέβονται, με κάθε μπουκιά που απολαμβάνεις.

*RespectEat, Κουσκουρα 3, Θεσσαλονίκη, T. 2310 220400, Facebook, Instagram

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα