Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς μαθαίνουν για το Carpooling

Μέσα από τις δράσεις της ΘΗΤΑ Κοιν.Σ.Επ.

Parallaxi
οι-θεσσαλονικείς-μαθαίνουν-για-το-carpooling-909864
Parallaxi

To παρόν μήνυμα αποτελεί Δελτίο Τύπου που αφορά το έργο που υλοποιεί η ΘΗΤΑ Κοιν.Σ.Επ. “Η συμβολή του Carpooling ως μορφή εναλλακτικής μετακίνησης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στην προστασία του περιβάλλοντος” το οποίο έχει ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2022» του Πράσινου Ταμείου στον Άξονα 2 «Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας, Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις»με χρηματοδότηση 40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ΘΗΤΑ (ΘΗΤΑ Κοιν.Σ.Επ.) είναι μια επιχείρηση με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (περιβάλλον, πολιτισμός, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, παρέχει υπηρεσίες επιστημονικών και τεχνικών συμβουλών, υπηρεσίες υποστηρικτικές προς την βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω υπηρεσιών συμβουλευτικής, κοινωνικής αρωγής σε επιχειρήσεις, πολίτες αλλά και ευπαθείς ομάδες.

7.jpeg

Η ΘΗΤΑ Κοιν.Σ.Επ. έχει ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2022» του Πράσινου Ταμείου για την υλοποίηση του έργου: “Η συμβολή του Carpooling ως μορφή εναλλακτικής μετακίνησης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στην προστασία του περιβάλλοντος”. Η πρότασή μας εντάχθηκε στον Άξονα 2 «Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας, Καινοτόμες Δράσεις – Έξυπνες Πόλεις» με χρηματοδότηση 40.000 ευρώ.

Σε συνέχεια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη του συνεπιβατισμού αλλά και ως ενέργεια που εντάσσεται στην στρατηγική επικοινωνίας που έχουμε χαράξει για την προώθηση της εφαρμογής για Carpooling στην Θεσσαλονίκη προχωρήσαμε σε διανομή έντυπου υλικού σε όλη την πόλη. 

9-1.jpeg

Οι διανομείς ενημερώνουν τους διερχόμενους πολίτες για το περιεχόμενο του έργου που υλοποιούμε με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και τους παρέχουν υποστηρικτικό υλικό με σκοπό να τους συστήσουν την εναλλακτική μορφή μετακίνησης και να τους παρέχουν κίνητρα ώστε να υιοθετήσουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον τακτικές. 

Το έντυπο υλικό που έχουμε προετοιμάσει για αυτή τη δράση, εκτός από πληροφορίες για τον συνεπιβατισμό και το έργο συνολικά, περιέχει και QR Code με τη χρήση του οποίου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αποκτήσει την εφαρμογή Thess Carpool ευκολότερα. Παρέχουμε στους διερχόμενους την καθοδήγηση που χρειάζονται, ώστε να προηγηθούν στο εσωτερικό της εφαρμογής, να εξοικειωθούν και εφόσον το επιθυμούν να καταχωρήσουν και το πρώτο τους δρομολόγιο είτε ως οδηγοί είτε ως συνεπιβάτες.

10-1.jpeg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα