Featured

Οι βασιλιάδες του κυνισμού

Ο κ. Στουρνάρας θέτει το όριο. Του που ανήκει κανείς, πως θα ζήσει κανείς και μέχρι τι να περιμένει σε αυτή τη ζωή.

Γιώργος Τούλας
οι-βασιλιάδες-του-κυνισμού-895192
Γιώργος Τούλας
εικονα: sooc/illustration: parallaxi

Δεν υπάρχει μια μέρα που μια από τις Μαρίες Αντουανέτες που μας κυβερνούν να μη φροντίσει να μας θυμίσει με κάθε τρόπο που ανήκουμε.

Ότι δεν είναι για όλους τα αυτοκίνητα, τα καλά προάστια, τα καλά πανεπιστήμια. Η κοινωνική άνοδος. Στα μούτρα απροκάλυπτα για να μην τυχόν θεωρήσει κανείς πως υπάρχει έστω και η απειροελάχιστη πιθανότητα προόδου στη ζωή του.

Μόλις τρεις μέρες αφότου ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες για ακρίβεια όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία» και μόλις μια μέρα πριν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πει: Εμείς έχουμε ένα επίπεδο διαβίωσης. Για κάντε σύγκριση με αυτά που έγιναν στο Ιράκ και τη Συρία

Τελευταίο κρούσμα ο μέγας και πολύς κρατικός τραπεζίτης μας. Χθες σε μια πραγματικά μελετημένη και ζυγισμένη ανάλυση των πιθανοτήτων επιβίωσης μέσας στο πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά κύμα ανατιμήσεων, τη μεγαλύτερη εδώ και 40 χρόνια, είπε:

«Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαθέτουν χρηματικά αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια… για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Λέγοντας χρηματικά αποθέματα για να ζήσεις μεγάλο χρονικό διάστημα εννοεί τα πεντακοσάρικα που σε ελέησε η Ευρώπη τον καιρό της πανδημίας αν είχες κλείσει το κατάστημα σου για παράδειγμα.

Το μισθό του κ. Στουρνάνα ακριβώς δεν τον γνωρίζουμε. Άλλες πηγές μιλάνε για 7000 ευρώ το μήνα και άλλες για 14000 (πηγή: Βηματοδότης). Ο κ. Στουρνάρας είναι ένα πρόσωπο αειθαλές. Άντεξε σε όλες τις τρικυμίες, μέχρι που διόρισε τον εαυτό του όντας υπουργός στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη για να έχει ένα αποκούμπι όταν θα άλλαζε η κυβέρνηση. Όλα τα πέρασε ο κ. Στουρνάρας, τράπεζες, ναυάγια, χρηματιστήρια, υπουργεία. Και όλα με απόλυτη αποτυχία αλλά δεν έχει σημασία. Είχε δυνατες φιλίες και όραμα. Για κείνον όχι για τη χώρα.

Ο κ. Στουρνάρας δεν λέει κάτι πρωτότυπο. Ο κ. Στουρνάρας θέτει το όριο. Του που ανήκει κανείς, πως θα ζήσει κανείς και μέχρι τι να περιμένει σε αυτή τη ζωή. Η οποία δεν είναι δίκαιη. Είναι κομμένη και ραμμένη επάνω τους.

εικονα: sooc/illustration: parallaxi

Ο κ. Στουρνάρας ανήκει σε αυτή την ελίτ που θεωρεί πως γεννήθηκε για να διαφέρει και κυρίως για να σου δείχνει με το δάχτυλο ποιος είσαι. Είναι ένας από τους βασιλιάδες του κυνισμού αυτής της χώρας. Και τον πληρώνουμε όλοι μαζί για τα μαθήματα που μας δίνει. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα