Κόσμος

Οι 20 πιο ενδιαφέροντες προορισμοί για το 2022

Ανακάλυψέ τους όλους έναν προς έναν. 

Parallaxi
οι-20-πιο-ενδιαφέροντες-προορισμοί-για-τ-899719
Parallaxi

Εικόνες: Pixabay, Τwitter, Instagram

Η ρουτίνα σε συνδυασμό με τις ραγδαίες εξελίξεις σου δημιουργούν την επιθυμία- ή καλύτερα την ανάγκη- να ξεφύγεις εδώ και τώρα από όσα βιώνεις. 

Καιρός λοιπόν να αναζητήσεις νέους προορισμούς εκεί έξω. Πώς σου φαίνεται η ιδέα ενός συναρπαστικού ταξιδιού στο εξωτερικό σε μέρη που ούτε καν είχες σκεφτεί να πατήσεις το πόδι σου;  

Εάν η καρδιά σου χτυπά ήδη πολύ δυνατά, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά παρακάτω. Θα ανακαλύψεις προορισμούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς μέσα στο 2022. Ιδού:

#1 Κόλπος του Κότορ, Μοντενέγκρο

bay-of-kotor-montenegro-1.jpg

Πλαισιωμένοι από επιβλητικούς βράχους οι κολπίσκοι εδώ συνιστούν τον λεγόμενο κόλπο του Κότορ. ‘Ενα υπέροχο μέρος σε μια ακμάζουσα περιοχή στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η “γοητεία” των μεσαιωνικών χωριών και των εκκλησιών θα σου μείνει αξέχαστη. Πολύ κοντά θα βρεις καταφύγια με πολυτελείς σουίτες, spa και πολλά άλλα.

bay-of-kotor-montenegro.jpg

#2 Ομάν, Desert Rose

oman.png
Eικόνα: “thefouronethree”/ Instagram

Το μέρος αυτό διατηρεί έναν αέρα μυστηρίου και αυτό είναι που σε κάνει να θες να το ανακαλύψεις. Μια αχανής έκταση ερήμου που εντοπίζεται στο Ομάν, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Xαρακτηρίζεται για την κοκκινωπή- πορτοκαλί άμμο της. Μπορείς και εσύ να διασχίσεις τούτο το μέρος χάρη στο νέο δρόμο που συνδέει το Ομάν με τη Σαουδική Αραβία. Μεγάλες εταιρείες οργανώνουν εκδρομές εδώ και οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι πολύ περισσότερες από όσες ίσως νομίζεις.

#3 Άνω Βαυαρία, Infinite Splendour

upper-bavaria-1.jpg

Η ζωή και ο καιρός φαίνεται να κυλούν πολύ αργά εδώ. Οι γραφικές βιτρίνες των καταστημάτων, οι εκκλησίες και τα σπίτια σε ταξιδεύουν σε μιαν άλλη εποχή. Οι λίμνες συνθέτουν ένα εξίσου ειδυλλιακό τοπίο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα.

upper-bavaria.jpg

#4 Μπαχάμες, Ocean Swell

bahamas.jpg

Συνώνυμο με την άνεση και την πολυτέλεια, αυτό το αρχιπέλαγος με περισσότερα από 700 νησιά, κοιλάδες και νησίδες είναι πέρα για πέρα αληθινό και σε περιμένει. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψεις. Όσο για τα καταλύματα, όρεξη να ‘χεις να διαλέξεις από τον σωρό.

#5 Νησιά Γκαλαπάγκος, επιβιβάσου!

galapagos-gf733af3cc-1280.jpg

Η απίστευτη χλωρίδα και πανίδα των νησιών Γκαλαπάγκος είναι εκείνο που θα σε συναρπάσει ιδίως αν αγαπάς τη φύση, το περιβάλλον, την άγρια ζωή. Πάντως, το πόσους επισκέπτες μπορεί να αντέξει ένα τόσο εύθραυστο μέρος σαν αυτό έχει συζητηθεί πάμπολλες φορές από τους ειδικούς. Τι θα έλεγες για μια περιήγηση με σκάφος, γιοτ ή κρουαζιερόπλοιο 100 θέσεων; Φτιάξε βαλίτσες…

galabacos-1.jpg
galabacos.jpg
galapagos-gd7615cdba-1280.jpg

#6 Παρίσι, μια πόλη σε άνθιση

paris-g464d46e96-1280.jpg

Μια πόλη όπως αυτή, που φημίζεται για τη διατήρηση της κληρονομιάς της, δεν αποτελεί έκπληξη αν επιλεγεί από εσένα για το επόμενό σου ταξίδι. Τοπ ξενοδοχεία με θέα στον Σικουάνα σε περιμένουν εδώ. Βεβαίως εάν βρεθείς στην πόλη του φωτός, μην ξεχάσεις να ανακαλύψεις εστιατόρια και μπαρ.

paris-g1e4a87c8a-1280.jpg
paris-g3bf633b27-1280.jpg

#7 Το Λομπόκ, με τα απίστευτα νερά!

lombok-gcf9c53b89-1280.jpg

Είναι ολίγον τι περίεργο το γεγονός ότι αυτό το νησί ερχόταν τόσο καιρό δεύτερο σε προτίμηση σε σχέση με το Μπαλί. Και όμως αφήνει με το στόμα ανοικτό κάθε επισκέπτη του. Τα φιλικά κύματα στο Desert Point είναι ιδανικά για τους σέρφερς στα νοτιοδυτικά και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Μικρή ωδή για το ηλιοβασίλεμα που θα θαυμάσεις από το λόφο Malimbu.

#8 Ζάμπια, εκπληκτικά ύψη

zambia-gca4fe8c0a-1280.jpg

Εάν στα σχέδιά σου περιλαμβάνεται το σαφάρι, αυτό το μέρος μπορεί να αποδειχθεί ιδανική επιλογή. Προσφέρει θέα στην άγρια ζωή από κάθε γωνία. Ο πιο διάσημος προορισμός της χώρας, το Mosi-oa-Tunya είναι απαράμιλλης ομορφιάς. 20 εθνικά πάρκα αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου της χώρας. Πέρνα μια βόλτα από το Εθνικό Πάρκο Kafue και το Εθνικό Πάρκο South Luangwa. Προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε εκπληκτικά τοπία.

#9 Nukutepipi, ιδιωτικός παράδεισος

nukutepipi-1.png

Ένας παράδεισος για να βρεθείς μακριά από όλους και όλα. Το ιδιωτικό νησί σχεδιάστηκε από τον Καναδό επιχειρηματία Guy Laliberté, έναν από τους συνιδρυτές του “Cirque du Soleil”. Υπάρχει τροφοδοσία για ομάδες έως 52 ατόμων σε μία κύρια βίλα, δύο junior και 13 επιπλέον μπανγκαλόου. Εδώ θα γνωρίσεις για τα καλά την πολυνησιακή κουλτούρα.

#10 Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, “δωμάτιο” για περιπλάνηση

utah.jpg

Τόσο το Ambiente (το οποίο βρίσκεται έξω από τη Sedona της Αριζόνα) όσο και το Spirit (ένα καταφύγιο μέσα στο Εθνικό Πάρκο Zion στη νότια Γιούτα) θα ανοίξουν φέτος και θα προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες στους επισκέπτες τους. Για όσους μάλιστα θα ήθελαν να βουτήξουν τα δάχτυλα των ποδιών τους στην έρημο, το Ritz-Carlton Paradise Valley θα ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του εφέτος στο Scottsdale (με πισίνα μήκους 122 μέτρων και φοίνικες)!

utah-1-andy-goh.jpg
Eικόνα: Utah, Andy Goh

#11 Κόστα Ρίκα, “πράσινες” περιηγήσεις

costa-rica-g05493e101-1280.jpg

Η Κόστα Ρίκα είναι ένας προορισμός με μια σειρά από θέρετρα που τάσσονται όπως όλα δείχνουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης. Γι’ αυτό και αξίζει να τον επιλέξεις. Αναζήτησε το λεγόμενο Nihi Santo Tomás, που βρίσκεται μέσα σε ένα αγρόκτημα στον κόλπο Papagayo της χώρας. Το θέρετρο με τις 38 βίλες βρίσκεται στη φύση για να κάνεις το διάλειμμα που χρειάζεσαι.

kosta-rica.jpg

#12 Λίγηρας, με τα πράσινα βοσκοτόπια!

lighiras-1.png
Εικόνα: “loirevalleyexperience”/ Instagram

Μια από τις πιο ιστορικές κοιλάδες της Ευρώπης, γνωστή ανά τους αιώνες για τα κρασιά και τα κάστρα της, ο Λίγηρας, βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Νέα ακίνητα, όπως το Les Sources de Cheverny και το Loire Valley Lodges, εντάσσονται στον κατάλογο των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς.

lighiras-2.png
Εικόνα: “loirevalleyexperience”/ Instagram

#13 José Ignacio, Ουρουγουάη

Αυτήν την παραθαλάσσια πόλη της Ουρουγουάης μη σκεφτείς στιγμή να την προσπεράσεις. Εδώ θα απολαύσεις γνήσιες γεύσεις και θα γνωρίσεις τι θα πει φιλοξενία!

#14 Λονδίνο, πίσω στα γνωστά!

london.jpg

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη βρετανική κουζίνα μετά το Brexit και την πανδημία, Όμως, μην έχεις καμία αμφιβολία: Οι ντόπιοι σεφ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλη την πόλη. Στο μυαλό έρχεται αμέσως αμέσως ο Ινδός Atul Kochhar, που επιχειρεί να κερδίσει για το νέο εστιατόριο Mathura ένα αστέρι Michelin. Έχε κατά νου όμως και το Eggslut και την Pizzeria Mozza που έρχονται μέσω του Λος Άντζελες. Διότι εδώ ο ουρανίσκος κάνει επίσης “πάρτι”.

london-1.jpg

#15 Ρότερνταμ, Τέχνη σε κίνηση

rotterdam.jpg

Η γνωστή αυτή πόλη της Ολλανδίας συγκαταλέγεται εδώ και καιρό ανάμεσα στις λίγες που επιδιώκουν και καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα όρια της συμβατικής αρχιτεκτονικής. Οργάνωσε ένα ταξίδι εδώ και αφιέρωσε χρόνο ώστε να ανακαλύψεις κτίρια που αξίζουν.

rotterdam-g2598a352b-1280.jpg

#16 Βρετανική Κολούμπια, Άγρια Ομορφιά

british-columbia-g0fd5abf3b-1280.jpg

Όλα φαίνονται απίστευτα στο Εθνικό Πάρκο “Great Bear”, ένα καταφύγιο τεράστιας έκτασης στη βόρεια και κεντρική ακτή της επαρχίας. Υπάρχουν αρχαίοι κέδροι και έλατα, μερικά από τα οποία φτάνουν τα 100 μέτρα σε ύψος. Μπορείς να εξασφαλίσεις τη διαμονή σου σε άνετες ξύλινες καμπίνες. Ό, τι καλύτερο εάν αγαπάς το καγιάκ.

#17 Δυτικά Φιορδ της Ισλανδίας, αξίζει να τα ανακαλύψεις

fiord.png
Eικόνα: “explore_love_share”/ Instagram

Εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά συγκεντρώνονται εδώ κάθε χρόνο για να ζευγαρώσουν στους πανύψηλους παράκτιους βράχους του Látrabjarg. Πάντως, μόνο το δέκα τοις εκατό περίπου των τουριστών που επισκέπτονται την Ισλανδία θα τολμήσουν να έρθουν εδώ και να θαυμάσουν αυτό που συμβαίνει γύρω τους. Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

#18 Εθνικό Πάρκο Khao Yai- Επίγειες απολαύσεις

khao-yai-national-park-1.jpg

Το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης, ένα απομακρυσμένο καταφύγιο που εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση πρέπει να το δεις από κοντά. Οι άγριοι ελέφαντες, που ευδοκιμούν σε αυτή την πανέμορφη ορεινή περιοχή- που φημίζεται για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, είναι αναμφίβολα σαν θεοί μέσα σε ένα ναό άγριας ζωής.

#19 Κοιλάδα Χάντσον, η αληθινή αμερικανική ομορφιά

hudson-valley-g4a7547eea-1280.jpg

Εκτείνεται 240 χιλιόμετρα βόρεια της άκρης του Μανχάταν και είναι μια από τις τοπ επιλογές εάν θες να ξεφύγεις από την πόλη. Η καταπράσινη ομορφιά των λόφων, των λιμνών, των δασών, των υγροτόπων και των ανοιχτών βοσκοτόπων συνδυάζεται απίστευτα με τα αξιοθέατα και τα κομψά ξενοδοχεία.

#20 Σρι Λάνκα, μην το σκέφτεσαι…

srilanka-g30bfa2082-1280.jpg

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις αυτό το μέρος χαρακτηρίζεται για τις ενδιαφέρουσες αντιθέσεις του. Εδώ μια σειρά από γλώσσες, εθνότητες και θρησκείες συνυπάρχουν, συνθέτοντας μια μαγευτική πολυπλοκότητα με τουλάχιστον οκτώ Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η Σρι Λάνκα θα πρέπει και αυτή να μπει στα πλάνα σου…

sri.jpg
sri-lanka.jpg

Με πληροφορίες από departures international.com