Parallax View

Από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή του κόσμου!

Τo WORLD CLASS, ο σημαντικότερος και αρτιότερος διαγωνισμός παγκοσμίως στον χώρο του bartending, διανύει φέτος τον πέμπτο χρόνο από την έναρξή του. Πρόκειται για μια μοναδική γιορτή της «κουλτούρας του κοκτέιλ» που στόχο έχει να αναδείξει τον καλύτερο bartender στον κόσμο, στην οποία διακρίνονται οι bartenders που ξεχωρίζουν χάρη στις γνώσεις τους, την τεχνική τους […]

Parallaxi
από-τη-θεσσαλονίκη-στην-κορυφή-του-κόσ-9765
Parallaxi
1.jpg

Τo WORLD CLASS, ο σημαντικότερος και αρτιότερος διαγωνισμός παγκοσμίως στον χώρο του bartending, διανύει φέτος τον πέμπτο χρόνο από την έναρξή του. Πρόκειται για μια μοναδική γιορτή της «κουλτούρας του κοκτέιλ» που στόχο έχει να αναδείξει τον καλύτερο bartender στον κόσμο, στην οποία διακρίνονται οι bartenders που ξεχωρίζουν χάρη στις γνώσεις τους, την τεχνική τους και τη διαρκή ανανέωσή τους.

Ο διαγωνισμός μεγαλώνει συνεχώς τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αυτή τη στιγμή ο διαγωνισμός βαδίζει προς την τελική ευθεία καθώς ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση που θα αναδείξει 6 ακόμη φιναλίστ, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το πρώτο World Class της Diageo στο Λονδίνο το 2009 στο οποίο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ένας Έλληνας, έας Θεσσαλονικιός, ο Τέλης Παπαδόπουλος. Το 2012, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο διεθνή τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Μεγάλο ενδιαφέρουν έχουν όλα όσα μας είπε για το διαγωνισμό που τον τοποθέτησε ανάμεσα στους κορυφαίους bartenders στον κόσμο:

«Το να λαμβάνεις μέρος στο World Class, τον πιο ολοκληρωμένο διαγωνισμό στον κλάδο του bartending αποτελεί από μόνο του κάτι το συναρπαστικό. Παρακολουθώντας την πορεία του διαγωνισμού όλα αυτά τα χρόνια, θα τη χαρακτήριζα ιδιαίτερα ανοδική. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων υποδηλώνει από μόνος του, την αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει. Το World Class εξελίσσεται διαρκώς, ακολουθώντας τις νέες τάσεις που επιτάσσει ο χώρος. Φέτος για παράδειγμα, ο διαγωνισμός έχει χαρακτήρα Retro Chic, που σημαίνει η δημιουργία κλασσικών cocktail με ένα πιο σύγχρονο twist. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το βασικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει το World Class, είναι το υψηλό επίπεδο και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν οι διαγωνιζόμενοι στις δοκιμασίες».

Του ζητήσαμε να μας φτιάξει το κοκτέιλ με το οποίο κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου bartender στον κόσμο! Απλά μοναδικό…

Discernment blue

Ποτήρι: tumbler Διακόσμηση:

2-3 Κορυφές μέντας

1 Κομμάτι Ανανά

5-6 Ίνες Κρόκος Κοζάνης

Υλικά

60ml Johnnie Walker Blue Label

20ml Σιρόπι Αγαύης (Agave syrup)

20ml Φρεσκοστημένο χυμό μοσχολέμονου ( lime )

10 Ίνες Κρόκος Κοζάνης (Greek Saffron)

1 cm Ροδέλα Φρέσκου Ανανά

4-5 Φύλλα Μέντας

Μέθοδος

Βάζουμε όλα τα υλικά στο σέικερ εκτός του Johnnie Walker Blue Label πατάμε με το γουδοχέρι καλά, τέλος προσθέτουμε το ουίσκι και χτυπάμε πολύ καλά! Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι tumbler.

Καλή σας απόλαυση!

Ενα ταξίδι, ένας νικητής με θέα τη Μεσόγειο…

O φετινός παγκόσμιος τελικός για το World Class θα πραγματοποιηθεί … εν πλώ! Τον Ιούλιο, οι 50 καλύτεροι bartenders του κόσμου θα ταξιδέψουν σε όλη τη Μεσόγειο, με σταθμούς στη Γαλλική Ριβιέρα, StTropez, Ίμπιζα και Βαρκελώνη! H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα