Parallax View

Η απόλυτη συνταγή της καθυστέρησης στη Θεσσαλονίκη

Πετυχαίνει σχεδόν... πάντα!

Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος
η-απόλυτη-συνταγή-της-καθυστέρησης-στ-433593
Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος

Απαραίτητο συστατικό: 

  • Να βασίζεσαι αποκλειστικά στον ΟΑΣΘ για την μετακίνηση σου

Υπόλοιπα συστατικά: 

  • Ένα συνεχές ωράριο της αγοράς (από το πρωί μέχρι το βράδυ)
  • Έντονες καιρικές συνθήκες (κατά προτίμηση μπουρίνι)
  • Μία στάση στη Βασιλέως Γεωργίου

Προαιρετικά συστατικά:

  • Μια τρύπια στάση
  • Άνθρωποι με ανοικτές ομπρέλες κάτω από την τρύπια στάση
  • Δυο πίτα γύρο μέσα σε λεωφορείο

Εκτέλεση

Ξεκινάς μισή ώρα νωρίτερα επειδή γνωρίζεις εκ των προτέρων τα συστατικά σου και θέλεις η επιτυχία της συνταγής να είναι διασφαλισμένη. Αρχικά αναμειγνύεις ΟΑΣΘ, ωράριο και μπουρίνι και περιμένεις στη στάση το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακολούθως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως από 2 έως 11 λεπτά, προσθέτεις στο μείγμα μικρές δοσολογίες από το απαραίτητο συστατικό (λεωφορεία που περνάνε και δεν σταματάνε)! Το αφήνεις να κρυώσει. Η στάση στη Β. Γεωργίου έρχεται να προστεθεί την κομβική στιγμή που καταλαβαίνεις πως η συνταγή πηγαίνει περίφημα, ο κόσμος στη στάση είναι πλέον πάρα πολύς και τα λεωφορεία, έχοντας διανύσει την Β. Όλγας, απλά δεν πρόκειται να σου κάνουν άμεσα το χατίρι και να σταματήσουν διότι είναι απλά ασφυκτικά γεμάτα. Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και πάλι.

Στη συνέχεια, και από εδώ ξεκινάει το σημείο του προσωπικού πειραματισμού, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την τρύπια στάση που στάζει κλασικά στο σβέρκο και την κυρία, κάτω από την στάση, με ανοικτή ομπρέλα, που προσπαθεί να σου βγάλει το μάτι! Το μείγμα είναι πλέον έτοιμο για τον φούρνο. Ο χρόνος, πάντα κυμαίνεται ανάλογα με το μποτιλιάρισμα μπορεί να είναι από 20 έως και 30 λεπτά η θερμοκρασία όμως πρέπει να είναι αφόρητη. Λίγο πριν το τέλος μπορείτε να προσθέσετε και μια οσμή πίτας με γύρο καθώς είναι γνωστό σε όλους πως το καταλληλότερο μέρος για να φας είναι το λεωφορείο του ΟΑΣΘ!

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Με το που ανοίξει ο φούρνος περάστε το τελικό προϊόν πάνω από αυλάκι με τρεχούμενο νερό και μουλιάστε το μέχρι τη μέση.

Σερβίρισμα

Καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες παραλλαγές. Καλή μας χώνεψη!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα