Ο επίλογος της Παρασκευής: «Τι είναι ικανός να κάνει ένας ανίκανος»

Ο Ακης Σακισλόγλου αποδίδει τα εύσημα για τους πρόσφατους κυβερνητικούς χειρισμούς

Άκης Σακισλόγλου
ο-επίλογος-της-παρασκευής-τι-είναι-ικ-687595
Άκης Σακισλόγλου

Αλλη μια μέρα κύλησε και ο Στέλιος Πέτσας ΔΕΝ ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί.

Τι κι αν του ανήκει η φράση «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»;Τι κι αν προχθές δήλωνε ότι «στο τέλος της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα αναλύσει το πλάνο ανοίγματος της αγοράς» και σήμερα ξεκαθάρισε ότι «η πρώτη Δεκεμβρίου δεν είναι εφικτός στόχος»;

Γιατί να παραιτηθεί ο Στέλιος Πέτσας; Μήπως δικές του θέσεις είναι αυτές που εξέφρασε; Της κυβέρνησης είναι! Αυτός απλώς κάνει την «βρόμικη δουλειά» να τις πλασάρει. Είναι σαν να λέμε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Σωτήρης Τσιόδρας επειδή δήλωσε πως «δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ή η Νίκη Κεραμέως γιατί από τον Ιούνιο ως τώρα δεν έγινε το παραμικρό στα σχολεία για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση. Πολιτική της κυβέρνησης είναι όλα αυτά. Τι θέλετε; Να πέσει και να έρθουν τίποτα ανίκανοι στην εξουσία;

Γιατί να παραιτηθεί η Νίκη Κεραμέως όταν σήμερα κι όλας ο πρωθυπουργός μάς ενημέρωσε ότι «παρά τα μικρά προβλήματα, η τηλεκπαίδευση κρίνεται επιτυχής»; Βέβαια, λίγες ώρες πριν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εντόπισε πολλά προβλήματα αλλά αντί να ψέξει την κυβέρνηση, επιχειρηματολόγησε υπέρ «της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έναντι του κακού δημοσίου αφού τα ιδιωτικά σχολεία δουλεύουν και τα δημόσια κάνουν connecting». Βγήκε κι από πάνω δηλαδή επιβεβαιώνοντας την ιδεολογία τους κι όχι την ανικανότητά τους. Αυτούς δεν τους πιάνεις από πουθενά φίλε μου.

Επιστρέφω, όμως, στον αρχικό συλλογισμό για την έλλειψη ευθιξίας. Γιατί να παραιτηθεί ο Βασίλης Κικίλιας όταν μπορεί να γράψει δημοσίως ότι «το γεγονός πως ανταποκρίνονται εθελόντριες νοσοκόμες από όλη την Ελλάδα και έρχονται να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη δείχνει πόσα μπορούμε να πετύχουμε αν είμαστε ενωμένοι» και δεν βρίσκεται ούτε ένας να απαντήσει: «είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου;»

Δηλαδή ο βασίλης Κικίλιας μπορεί να νιώθει και ως επιτυχία το ότι «ένωσε» την Ελλάδα και ανέδειξε τον εθελοντισμό των νοσηλευτών. Επίτηδες δεν έκανε προσλήψεις (σάμπως αυτός φταίει; Ο νεοφιλελευθερισμός του Κυριάκου το επιτάσσει) κι έτσι ζούμε στην πράξη το ρητό «οι Ελληνες στα δύσκολα ενώνονται». Πώς θα τα βλέπαμε αυτά αν ήταν κάποιος ικανότερος στο τιμόνι του υπουργείου υγείας; Αν, ας πούμε, επαρκούσαν οι νοσηλεύτριες της Θεσσαλονίκης για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (όσα απέμειναν από την προηγούμενη λαίλαπα του Αδωνι); Είναι απλό: Δε θα τα βλέπαμε!

Τελικά επιβεβαιώνεται η Ντένη Μαρκορά που έλεγε: «Δεν μπορείς να διανοηθείς τι είναι ικανός να κάνει ένας ανίκανος…» Μέχρι και να ενώσει όλη την Ελλάδα στα δύσκολα. Να κλαίμε από συγκίνηση. Να μοιράζουμε τριαντάφυλλα στα πρώτα κορίτσια που καταφθάνουν.

Βέβαια, τους επικουρικούς εργαζόμενους του ΕΚΑΒ μπορούμε να τους αφήνουμε απλήρωτους Οκτώβριο και Νοέμβριο. Κι ας κουβαλούν νυχθημερόν στα νοσοκομεία ασθενείς με COVID. Κι ας νοσούν συχνά και οι ίδιοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Ε, αν γκρινιάξουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μπορεί τελικά «με προσωπική παρέμβαση» του συγκινημένου από το δράμα τους πρωθυπουργού, να τα πάρουν αυτά τα λεφτά που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται. Γιατί πρέπει πρώτα να γκρινιάξουν; Γιατί «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε».

Πάντως, αν εντοπίσετε κάπου την Μιράντα Ξαφά, αυτήν την εξαίρετη οικονομολόγο, συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διακεκριμένο στέλεχος του ΔΝΤ και χρυσή εφεδρεία του σύγχρονου δεξιού έμψυχου υλικού, ρωτήστε την αν συνεχίζει να υποστηρίζει πως η υγεία στην Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι δημόσια. Ρωτήστε την για τις ιδιωτικές κλινικές και για το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας. Πιο εύκολα θα τη ρωτήσετε εσείς παρά κάποιος δημοσιογράφος, είμαι σίγουρος.

Υ.Γ.1: Ολοι ξέραμε από το καλοκαίρι πως ο ιός θα επιστρέψει και δεν έχουμε εμβόλιο, τα λύματα προδίδουν την πορεία των μολύνσεων 15 μέρες πριν, τα μαθηματικά μοντέλα του ΑΠΘ βοούσαν και προέβλεψαν μέχρι μονάδας τον αριθμό μολύνσεων στα μέσα Νοεμβρίου αλλά για τον περιφερειάρχη «δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή». Ισως ο Απόστολος Τζιτζικώστας να εννοεί την κυβέρνηση «απειλή», αν κρίνω κι από την αποστασιοποίηση που προδίδει η φράση του «είναι προφανές ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα».

Υ.Γ.2: Τώρα που έγραψα «τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα», ακούστε τι θυμήθηκα: Ποιος πολιτικός είχε πει στις 8 Νοεμβρίου ότι «τα μέτρα πάρθηκαν έγκαιρα κι αν τα τηρήσουμε, οι τρεις βδομάδες lockdown θα είναι αρκετές»; Καλά θυμάστε: Αυτός που ακόμα δεν παραιτήθηκε! Ο Στέλιος ο Πέτσας.

Υ.Γ.3: Εφυγε από τη ζωή χτυπημένος από Κορονοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος. Είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου που έχασε τη μάχη από τον ίδιο ιό. Στην κηδεία του η σωρός τέθηκε σε προσκύνημα και οι πιστοί την ασπάστηκαν με φιλιά. Ο συνωστισμός ήταν προφανής και στις δύο κηδείες. Στην Ελλάδα πέθανε ήδη ένας νεότατος Μητροπολίτης. Παρά την ανακοίνωση του νοσοκομείου, τα Fake news ότι δήθεν προσβλήθηκε από Κορονοϊό μετά το θάνατό του πήραν και δώσαν (τα κατέρριψε το σάιτ Ελληνικά Hoaxes).

Παράλληλα, νοσεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που έσπασε την καραντίνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, νοσεί ο πρώην Καλαβρύτων που μόλυνε και κάποιες μοναχές αλλά ο ίδιος παραμένει στην οικεία του ανεξέλεγκτος…

Θα το πω όσο πιο κομψά μπορώ: Είναι αυτός ένας «ορθόδοξος» τρόπος να αντιμετωπίσει η εκκλησία την πανδημία;

ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα