Ο επίλογος της Τετάρτης: Πεινάς; Συλλαμβάνεσαι!

Ο Ακης Σακισλόγλου προσθέτει λίγες λέξεις στη «φωτογραφία της χρονιάς»

Άκης Σακισλόγλου
ο-επίλογος-της-τετάρτης-πεινάς-συλλαμ-698335
Άκης Σακισλόγλου

Οι Κινέζοι λένε πως «μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις» κι έχουν απόλυτο δίκιο.

Η εικόνα του πρωθυπουργού να κάθεται χωρίς μάσκα στη θέση του ενώ υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όρθιοι τον χειροκροτούν, θα μπορούσε να είναι οι «χίλιες λέξεις» του αποψινού άρθρου ώστε να μη χρειαστεί να γράψουμε τίποτα περισσότερο.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δυστυχώς πρέπει να πούμε κι άλλα γιατί από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα συνέβησαν πολλά ωστόσο το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από τη Βουλή, σίγουρα διεκδικεί το βραβείο «φωτογραφίας της χρονιάς».

Και πρέπει να πούμε κι άλλα αφού, για παράδειγμα, παραιτήθηκε κι άλλη δημοσιογράφος από το συγκρότημα Μαρινάκη διαμαρτυρόμενη πως δέχτηκε επίθεση από το Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας των ρεπορτάζ της για τον ΕΟΔΥ. Πώς δικαιολογήθηκε αυτό από τον Στέλιο Πέτσα; Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και με τη δήλωση, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων» (sic). Γελάει όλη η «λίστα Πέτσα», το νομοσχέδιο Τύπου που παραλίγο να περάσει αλλά και το «κομμένο» κείμενο της Ελενας Ακρίτα στα Νέα.

Σήμερα η κυβέρνηση απάντησε και στις διαμαρτυρίες για την παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα όπου γνωστός οίκος μόδας είδε παραδοσιακές φορεσιές τις οποίες ίσως εντάξει στην κολεξιόν του 2021 για να τιμηθεί η Ελλάδα που γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάστασή της. «Ελεος πια με την μικροπρέπεια», δήλωσε το γραφείο τύπου υποστηρίζοντας ότι η κυρία Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είχε τα απαραίτητα χαρτιά και άδειες.

Οι άνθρωποι δεν υποπτεύονται καν ότι το ζήτημα που τίθεται κάθε φορά που παρατηρούμε μια τέτοια ανακολουθία δεν είναι «γραφειοκρατικό» αλλά ουσίας. Διότι η πρόκληση δεν είναι αν τηρείς ή όχι το τυπικό μέρος της διαδικασίας αλλά το ότι εσύ ως πρωθυπουργός ή η σύζυγός σου, αλωνίζετε την Αττική, την Πελοπόννησο, τη χώρα όλη και είναι «απλά Τετάρτη ή Κυριακή» ενώ ο καρκινοπαθής για να του σβηστεί το πρόστιμο μετακίνησης από νομό σε νομό πρέπει να βγει στα κανάλια και να προκαλέσει γενική κατακραυγή.

Για να μη πούμε (σημερινή είδηση κι όλας) για τους συνδικαλιστές στην εστίαση που τόλμησαν να σηκώσουν ένα πανό που έλεγε «πεινάμε» και τους προσήγαγαν οι αστυνομικοί παρότι είχαν στείλει μήνυμα, φορούσαν μάσκα και κρατούσαν και αποστάσεις.

Αντε να τα εξηγήσεις αυτά στον συντάκτη της φράσης «Ελεος με την μικροπρέπεια». Δεν μπορείς. Δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας. Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι κάνουν λάθος. Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι μικροπρέπεια είναι να κάνεις καψόνι σε έναν άνθρωπο (τρεις ήταν οι συνδικαλιστές) που έχει προβλήματα επιβίωσης γιατί, όχι απλά δεν φέρνει χρήματα στην οικογένειά του από τον Μάρτιο, αλλά χρωστάει κι όλας ενοίκια, ρεύματα, ΦΠΑ και δημοτικούς φόρους.

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που η κυβέρνηση στέλνει στην κοινωνία. Πεινάς; Συλλαμβάνεσαι! Είσαι καρκινοπαθής; 1.200 ευρώ πρόστιμο! Είσαι πρωθυπουργός; Εχεις δικαίωμα και για λίγη ανεμελιά κόντρα στους περιορισμούς που εσύ θέτεις για τους άλλους.

Διαβάσαμε σήμερα και το πόρισμα της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Τελικά το συγκεκριμένο «φιάσκο» μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο όπως δείχνουν τα πράγματα αφού η πυρκαγιά ξεκίνησε από «ρευματοκλοπή». Ολόκληρος αρχαιολογικός χώρος και χρησιμοποιούσε κλεμμένο ρεύμα από γεώτρηση.

Καλά πήγε κι αυτό…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα