Ο επίλογος της Τρίτης: Οι ώρες περνούν κι ακόμα να παρέμβει εισαγγελέας για τη Θεσσαλονίκη

Ο Ακης Σακισλόγλου αναρωτιέται αν κι αυτή η «παραδοχή λάθους» θα περάσει απαρατήρητη

Άκης Σακισλόγλου
ο-επίλογος-της-τρίτης-οι-ώρες-περνούν-κ-688711
Άκης Σακισλόγλου

Οι ώρες περνούν αλλά ακόμα να συνειδητοποιήσει η κοινή γνώμη τι δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Γράφω ξανά τι ακριβώς είπε στον «αγαπημένο του τηλεοπτικό σταθμό» ο υπουργός ανάπτυξης για να το εμπεδώσω κι εγώ: «ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» (όλη η δήλωση ΕΔΩ).

Κατ’ αρχάς να σημειώσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναγκαστεί να παραδεχτεί το κυβερνητικό λάθος με τη Θεσσαλονίκη, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Status Fm (τότε που αγόραζε τσουρέκια από τον Τερκενλή πριν βολτάρει ανέμελος στην Πάρνηθα) πως «δεν ήταν πολλές οι φωνές στην πόλη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα, ούτε είχαμε κάποια σχετική εισήγηση». Ετσι ακριβώς το είπε «αδειάζοντας» τους «γαλάζιους» εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα το επανέλαβε και σε συνέντευξη στον Alpha λέγοντας επί λέξη: «Έχω πει ότι έπρεπε να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή την Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση».

Σήμερα, λοιπόν, μαθαίνουμε από τον κύριο Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωτοκλασάτο υπουργό πως: «κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου» αλλά δεν εισακούστηκαν «από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη…». Ενας εισαγγελέας υπάρχει; Οχι τίποτα αλλά να κάνει μια έρευνα, να βγάλει ένα πόρισμα, να μάθουμε τι ακριβώς έλεγαν τότε και οι λοιμωξιολόγοι εκτός από τους κυβερνώντες».

Κι ενώ συνεχίζουμε να παίζουμε την κολοκυθιά με το «τις πταίει» και ήρθε και εγκαταστάθηκε το θανατικό στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, το δεύτερο και πανομοιότυπο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι ο αυριανός εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη την Ελλάδα. Κοινός παρονομαστής; Η εκκλησία. «Ο σεβασμός στην παράδοση και στην ορθόδοξη πίστη», όπως δικαιολόγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης την ατολμία της κυβέρνησης να γίνει δυσάρεστη στην τεράστια αυτή εκλογική δεξαμενή.

Τι κι αν ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος νόσησε από Κορονοϊό κι έπρεπε να λάβει «ειδική αγωγή» για να το ξεπεράσει; Τι κι αν τόσοι και τόσοι ανώτεροι αλλά και κατώτεροι ιεράρχες από μια θεία λειτουργία ή χειροτονία βρέθηκαν στο νοσοκομείο κι έχασαν τελικά τη ζωή τους; Ακόμα και τώρα, με τόσες απώλειες, με τόσες πληγές, συζητάμε για το αν και κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξουν οι ναοί για να σεβαστούμε όπως πρέπει την παράδοση.

Υ.Γ.: Αληθεύει πως η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα σύριγγες αλλά και ξηρό πάγο ο οποίος είναι απαραίτητος για την μεταφορά των εμβολίων κι αν ναι, θα απολογηθεί κάποιος γι αυτό; Διότι ναι μεν ευσταθεί η δικαιολογία πως υπάρχει έλλειψη παγκοσμίως (όπως συνέβη με τις μάσκες τον Απρίλιο) ωστόσο δεν είναι παράλογο οι άνθρωποι που θριαμβολογούν επειδή πρόβλεψαν πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2020 να μην έχουν παραγγείλει σύριγγες; Δεν γίνεται να είναι «και ο σκύλος ολόκληρος και η πίτα χορτάτη», όσα χρήματα κι αν περιλαμβάνει η λίστα Πέτσα.

Υ.Γ.2: Μέσα σε όλον αυτόν τον παραλογισμό με τη λειτουργία των σχολείων αλλά και την επαναφορά του click away στην αγορά, αναζητούμε τις ξεκάθαρες «εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων». Υπάρχουν πρακτικά; Εγγραφη αλληλογραφία; Υπάρχει, έστω, κάπου μέσα σε όλα αυτά ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου κύματος της πανδημίας που ακούει στο όνομα Σωτήρης Τσιόδρας ή μήπως ευσταθούν οι πληροφορίες πως έχει εξοργιστεί με το «παρατεταμένο άδειασμα» της επιτροπής του από την κυβέρνηση;

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα