Parallax View

Γαμώτο! Εκτός από τη Σκύλλα υπάρχει και η Χάρυβδη του ποδηλάτου

Όταν πριν από λίγες μέρες έγραψα το «Γαμώτο, κύριε Κουράκη!» δεν περίμενα ότι θα επανερχόμουν στο ζήτημα με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις. Σε εκείνο το άρθρο αναφερόμουν στην ολική αδιαφορία του δήμου Θεσσαλονίκης να παρέμβει στο χάλι που έχει δημιουργηθεί στην κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων στην παραλία της πόλης. Απάντηση δεν πήρα, παρόλο που τόσο […]

Χριστίνα Ταχιάου
γαμώτο-εκτός-από-τη-σκύλλα-υπάρχει-και-8689
Χριστίνα Ταχιάου
1.jpg

Όταν πριν από λίγες μέρες έγραψα το «Γαμώτο, κύριε Κουράκη!» δεν περίμενα ότι θα επανερχόμουν στο ζήτημα με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις. Σε εκείνο το άρθρο αναφερόμουν στην ολική αδιαφορία του δήμου Θεσσαλονίκης να παρέμβει στο χάλι που έχει δημιουργηθεί στην κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων στην παραλία της πόλης. Απάντηση δεν πήρα, παρόλο που τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Κουράκης όσο και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου ενημερώθηκαν για το άρθρο. Ακολούθησε μια ανακοίνωση του δήμου στην οποία εκδήλωσε τη λύπη του επειδή η «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέπεμψε στις καλένδες τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου» . Κι εκεί που αναρωτιόμουν με ποιον να συγχιστώ, βλέπω μια ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης στην οποία κατηγορείται ο δήμος για μικροπολιτική που έχει ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τις ανακοινώσεις. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, για να συγχιστείτε και να αναζητήσουμε έναν κοινό τρόπο αντίδρασης όλοι όσοι έχουμε καημό για το ποδήλατο και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ήπιων μέσων μεταφοράς (δηλαδή το ποδήλατο και τα ποδαράκια μας) στη Θεσσαλονίκη. Αν δε συγχιστούμε αρκετά, φοβάμαι ότι δε θα αντιδράσουμε δεόντως.

Λοιπόν, κύριοι αιρετοί άρχοντες, φτάνει. Έχετε την εντύπωση ότι μας ενδιαφέρει ποιος φταίει; Μία δε δίνουμε! Για μας, όλοι δείχνετε την ανεπάρκειά σας και την αδυναμία σας να χειριστείτε ακόμη και το πιο απλό ζήτημα της πόλης. Στη θέση σας θα ντρεπόμουν να βγάζω ανακοινώσεις για να κατηγορώ τον άλλο φορέα ότι δεν έκανε τη δουλειά του. Απέναντί μας, είστε όλοι υπόλογοι. Δεν περιποιεί τιμή σε κανένα σας, περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, να μην μπορείτε να μοιράσετε δυο γαϊδάρων άχυρο.

Κάτι μου λέει ότι θα τα ξαναπούμε. Δημοσίως, εννοώ.

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω το δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μάτη, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί πολίτες – Οικολογία στην πράξη» ο οποίος απάντησε στο άρθρο. Παραθέτω αυτούσια την απάντηση στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της μη εκλογής εκείνου του έρμου του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Αγαπητή Χριστίνα,

δεν ξέρω αν ήταν ο τίτλος «Γαμώτο, κύριε Κουράκη», αλλά το θέμα σου το πρόσεξαν. Και όπως μου απάντησε ο αντιδήμαρχος, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην οποία έθεσα το δημοσίευμα σου, θα αντιμετωπισθεί αμέσως στο πλαίσιο της ανάπλασης της παραλίας. Ελπίζω πάντως να μην ήταν ο τίτλος που έκανε το θέμα σημαντικό, αλλά η ανάγκη να ανταποκριθεί ο δήμος στα δεκάδες προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά και τα οποία αναδεικνύουν δημότες ως μέρος της καθημερινότητας τους. Ελπίζω ότι δεν ήταν και ο τρόπος γραφής σου που έκανε το θέμα σημαντικό. Γιατί πιθανόν έτσι να αδικηθούν δεκάδες άλλα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στους δημότες να αποκατασταθεί ένας μόνιμος και διαρκής δίαυλος επικοινωνίας έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ακουστούν. Αλλά βλέπεις ούτε καν εκείνο το συμπαραστάτη του δημότη που ήθελε αυξημένη πλειοψηφία, καταφέραμε να εκλέξουμε… Τέλος πάντων, εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε για τη συνέχεια.

Με εκτίμηση

Χρήστος Μάτης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα