Parallax View

Η Beetroot στο group της Google

Εφαρμογή, παιχνίδι, εργαλείο. Κάθε λογισμικό περιέχει μέσα στο κώδικά του την ικανότητα, το ταλέντο και τα όνειρα των δημιουργών του.   H Beetroot εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Google Developers Group ξεκινώντας από το σχεδιασμό της ταυτότητας του Google Developers Group Thessaloniki. Ο σχεδιασμός εστιάζει στην ανάδειξη των «ποιητών του κώδικα» που περνούν την περισσότερη […]

Parallaxi
η-beetroot-στο-group-της-google-15500
Parallaxi
google_1.jpg

Εφαρμογή, παιχνίδι, εργαλείο. Κάθε λογισμικό περιέχει μέσα στο κώδικά του την ικανότητα, το ταλέντο και τα όνειρα των δημιουργών του.  

H Beetroot εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Google Developers Group ξεκινώντας από το σχεδιασμό της ταυτότητας του Google Developers Group Thessaloniki. Ο σχεδιασμός εστιάζει στην ανάδειξη των «ποιητών του κώδικα» που περνούν την περισσότερη ζωή τους πίσω από μία οθόνη για να γίνει η δική μας καλύτερη.

Οι εικονογραφήσεις μας περιγράφουν τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους που μπορούν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να δημιουργούν, βάζοντας σύμβολα σε τάξη, με ευαισθησία και χιούμορ. Μέσα σε μια ενιαία αισθητική απεικόνισης, κάθε “ον” που έχουμε δημιουργήσει είναι μοναδικό. Οι προγραμματιστές μας έρχονται σε κάθε μέγεθος και σχήμα με μόνο κοινό στοιχείο τις οθόνες που λειτουργούν ως περιγράμματα της οπτικής τους αλλά και ως ένδειξη της διττής τους ύπαρξης στη πραγματικότητα και στον κυβερνοχώρο και τελικά λειτουργούν (και) ως ψηφιακές υποστάσεις- avatars- των πραγματικών.  

Η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που έχουμε σαν ομάδα να “μιλάμε” για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μια ιδέα ή ένα έργο. Η συνεργασία μας με το Google Developers Group μας επιτρέπει να αναδείξουμε πως το έργο είναι πάντοτε αποτέλεσμα προσπάθειας, συνεργασίας και επικοινωνίας. 

Η δημιουργία είναι ταξίδι και οι δημιουργοί, άνθρωποι με συναισθήματα, αξίες και φυσικά, πάθη. Τα σημαντικότερα έργα των ανθρώπων ενσωματώνουν όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία, ακόμη και όταν δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε, μπορούμε, τις περισσότερες φορές, να τα αισθανθούμε. Πάθος μπορεί να υπάρχει σε ενα ποίημα, σε ένα αρχιτεκτόνημα, σε ένα λογότυπο, σε μια συσκευασία, σε μια εταιρική ταυτότητα και φυσικά σε ένα λογισμικό.

Στην εποχή μας που το τελικό προϊόν είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η Beetroot χωρίς να παραγνωρίζει την αξία του, επιμένει στην σημαντικότητα και την ανάδειξη της πορείας προς αυτό. Άλλωστε το λογισμικό, παραμένει ένα «ανοιχτό» προϊόν που βελτιώνεται σε άμεση επικοινωνία με το κοινό για το οποίο προορίζεται. 

Και στις «ανοιχτές» σχέσεις διατηρείται πολύ πιο εύκολα το πάθος…

*Beetroot design group: Τον Οκτώβρη του 2011 μερικά τερατάκια κατάφεραν να απογειώσουν μία από τις κορυφαίες γραφιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Έντεκα χρόνια μετά την ίδρυσή τους, οι Beetroot κατέκτησαν φέτος το βραβείο Red Dot Agency of the Year, επικρατώντας έναντι σκληρού ανταγωνισμού από 6500 συμμετέχοντες από 40 χώρες. Ενδεικτικό της επιτυχίας είναι πως η συγκεκριμένη διάκριση αποδόθηκε για πρώτη φορά σε γραφείο εκτός Γερμανίας. Η έκθεση/εγκατάσταση με τίτλο “The Greek Monsters”, που τους εξασφάλισε τον τίτλο, αποτελείτο από τρία τρισδιάστατα γλυπτά (το άγαλμα ενός Μινώταυρου ύψους τριών μέτρων, το ειδώλιο ενός Κύκλωπα και την εγκατάσταση τριών Στυμφαλίδων Ορνίθων), μία ζωγραφισμένη ζωφόρο και ένα φάκελο εργασιών υπό μορφή καρτ-ποστάλ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα