Οι πριβέ εορτασμοί
Του Γιώργου Τούλα Εικόνα: Γιάννης Τζιμπρές Για άλλη μια χρονιά η πόλη ετοιμάζεται για την παρέλαση της εθνικής επετείου. Για την παρέλαση που λειτουργεί υπενθυμιστικά στο συλλογικό υποσυνείδητο για τις μέρες της εθνικής υπερηφάνειας και των ανδραγαθημάτων. Για τότε που το έθνος τα κατάφερνε να διαπρέπει. Η παρέλαση αυτή θα γίνει και φέτος και κλεισμένων […]
Του Γιώργου Τούλα
Εικόνα: Γιάννης Τζιμπρές
Για άλλη μια χρονιά η πόλη ετοιμάζεται για την παρέλαση της εθνικής επετείου. Για την παρέλαση που λειτουργεί υπενθυμιστικά στο συλλογικό υποσυνείδητο για τις μέρες της εθνικής υπερηφάνειας και των ανδραγαθημάτων. Για τότε που το έθνος τα κατάφερνε να διαπρέπει.
Η παρέλαση αυτή θα γίνει και φέτος και κλεισμένων των θυρών. Έχει απαγορευτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η προσέλευση του κόσμου πλησίον της εξέδρας των λεγόμενων ‘’επισήμων’’. Ο λόγος είναι η αποφυγή ακροτήτων που θα χαλάσουν τη γιορτή. Διαμαρτυριών από ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, απόκληρων της Κρίσης, καταραμένων της εποχής της βίαιης διόρθωσης.
Η παρέλαση με τα μηχανοκίνητα οχήματα και τα πεζοπόρα των παιδιών που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται φριχτά, θα γίνει απερίσπαστη. Πάνω από όλα τα εθνικό κλέος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα προστατεύσουν τα πρόσωπα που ευθύνονται για τους χειρισμούς. Θα κρατήσουν τους απελπισμένους μακριά.
Τα χρόνια αυτά η πριβέ παρέλαση της Θεσσαλονίκης μοιάζει το πιο γκροτέσκο θέαμα της χώρας. Το πιο αντιφατικό ανέκδοτο που ακούγεται όλο το χρόνο. Το να γιορτάζεις το θρίαμβο της χώρας πάνω σε συντρίμμια ανθρωπίνων ζωών. Αδιανόητο
Διαβάστε επίσης: Για ποια παρέλαση μου λες;