Instagram: Το πιο ενδιαφέρον κοινωνικό δίκτυο εκεί έξω αυτή τη στιγμή!

του Στέφανου Σκλαβενίτη Η εποχή των social media βρίθει από εύκολους αφορισμούς και συμπεράσματα, οπότε ναι, ‘το πιο ενδιαφέρον κοινωνικό δίκτυο’ είναι υποκειμενικό ως κρίση. Αν εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, πέρασες και …δεν ακούμπησες από το Instagram, είναι λογικό να δυσπιστείς, χωρίς μάλιστα να έχεις άδικο. Για όσους, όμως, συμμερίζονται τη δύναμη […]

Στέφανος Σκλαβενίτης
instagram-το-πιο-ενδιαφέρον-κοινωνικό-δίκτυο-16170
Στέφανος Σκλαβενίτης
3009340-poster-instagram.jpg

του Στέφανου Σκλαβενίτη

Η εποχή των social media βρίθει από εύκολους αφορισμούς και συμπεράσματα, οπότε ναι, ‘το πιο ενδιαφέρον κοινωνικό δίκτυο’ είναι υποκειμενικό ως κρίση. Αν εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, πέρασες και …δεν ακούμπησες από το Instagram, είναι λογικό να δυσπιστείς, χωρίς μάλιστα να έχεις άδικο. Για όσους, όμως, συμμερίζονται τη δύναμη της εικόνας και αναγνωρίζουν πως μέσω του Instagram κατορθώνουν να οπτικοποιούν την επικοινωνία τους άμεσα και εύκολα, η παραπάνω δήλωση είναι αυτονόητη. Το Instagram είναι ουσιαστικό trend στα social media (όπως ας πούμε ΔΕΝ είναι το Pinterest ακόμα) και γι’ αυτό νομίζω πως αξίζει τον κόπο να διαβάσετε μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε καλύτερα και με αυτούς που αξίζει, αποκτώντας παράλληλα followers.

1) Ο χρυσός κανόνας στο Instagram είναι πως ο κόσμος τρελαίνεται για ταξίδια, κατοικίδια, φαγητό, selfies photos και οπτικοποιημένες ατάκες. Όχι ότι αν ξεκινήσετε να ποστάρετε δυνατές εικόνες όμορφης αισθητικής με άλλο αντικείμενο δεν θα βρουν το κοινό τους, ωστόσο τα παραπάνω είναι αυτό που λέμε…στανταράκια!

2) Τα hashtags όπως και στο Twitter είναι ο βασιλιάς! Μπορεί να είναι ακατανόητη σε πολλούς η λειτουργία τους (αν ναι, ιδού), μπορεί κάποιοι να τα χρησιμοποιούν υπερβολικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με ορθή χρήση δεν είναι ένα εξαίρετο εργαλείο να βρεις περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει και να σε βρουν αυτοί οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν για όσα έχεις εσύ να πεις (ή πιο σωστά να δείξεις)! Δημιούργησε trends με δικά σου hashtags (πχ #skgdecember aka Δεκέμβριος στη Θεσσαλονίκη) ή ακολούθησε δημοφιλή άλλα όπως λχ #fashion)

3) Χρησιμοποίησε τα φίλτρα του Instagram, αλλά με φειδώ…Δεν είναι τυχαίο που πολλοί πια ποστάρουν τις φωτογραφίες τους ‘καθαρές’, χωρίς κανένα φίλτρο με hashtag φυσικά #nofilter.

4) Αν θέλεις οι φίλοι σου από το Facebook να σε ακολουθήσουν και στο Instagram, σύνδεσε τους δυο λογαριασμούς και φυσικά όταν ανεβάζεις φωτογραφίες στο Instagram επίλεξε την αυτόματη κοινοποίηση και στο Facebook! Γενικά, η επικοινωνία των δυο δικτύων είναι εξαιρετική, ενώ στο μέλλον θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διάδραση μεταξύ τους, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν στην ίδια εταιρία, δηλαδή στο Facebook.

5) Χρησιμοποίησε τις ειδοποιήσεις για τα σχόλια ή τα likes των άλλων ώστε να μπαίνεις σε συζήτηση άμεσα μαζί τους. Αν το αφήσεις για την επόμενη μέρα μπορεί να έχει χαθεί μια εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση, ιδίως όταν η φωτογραφία αφορά σε real time event, όπου και η διάδραση είναι το ζητούμενο.

6) Μην φοβάσαι να κάνεις likes και σχόλια σε φωτό άλλων, ακόμα κι αν δεν είναι φίλοι σου. Σε αντίθεση με τη νοοτροπία του friending στο Facebook (είσαι friend με γνωστούς ή φίλους και όχι αγνώστους, κατά κύριο λόγο), το Instagram μοιράζεται τη λογική του Twitter στο following (ακολουθώ όσους θα ήθελα να έχω φίλους ή θαυμάζω κτλ και όχι τους πραγματικούς μου φίλους, επίσης κατά κύριο λόγο).

7) Γίνε δημιουργικός. Οκ, όλοι όσοι κυκλοφορούν με ένα smartphone στην τσέπη δεν μπορούν να γίνουν αυτόματα φωτογράφοι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επεκτείνουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους. Η φωτογραφία είναι τέχνη και εφόσον η αφορμή για την επικοινωνία στο Instagram είναι μια από τις τέχνες, φερθείτε με τον ανάλογο σεβασμό και προσπαθήστε. Άλλωστε, για πολλούς ανορθόγραφους εκεί έξω όλο αυτό είναι μάλλον πιο εύκολο. Βλέπεις, το να συντάξεις ορθά τις σκέψεις σου είναι σίγουρα πιο δύσκολο από το να βγάλεις μια αποδεκτή φωτογραφία, ειδικά με τη βοήθεια των φίλτρων του Instagram.

8) Μην βγάζετε τα παιδιά σας φωτογραφίες. Μπορεί ως περιεχόμενο να είναι αυτό που λέμε ‘πιασάρικο’ αλλά μην μπαίνετε στη διαδικασία να εκθέτετε τα παιδιά σας σε μια ‘δημοσιότητα’ που δεν την έχουν επιλέξει. Οκ, μεγάλο θέμα προς συζήτηση, αλλά αξίζει να το ξανασκεφτείτε αν το κάνετε…

9) Να είστε θετικοί και να δημιουργείτε έμπνευση σε όσους σας ακολουθούν! Η μιζέρια είναι το πρώτο don’t στα social media, αντίθετα η θετική σκέψη είναι πάντα αυτή που κερδίζει. Δεν είναι εύκολο στη χώρα και στην εποχή που ζούμε, αλλά σκεφτείτε το…Όλο αυτό με τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα θέλατε ενώ παίζετε να περνάτε άσχημα; Μάλλον όχι…

10) Τρολάρετε! Όχι συχνά, ούτε με σκοπό να κάνετε κακό αλλά που και που έχει πλάκα! Βρείτε τις συμπεριφορές και τους ανθρώπους που δεν γουστάρετε καθόλου και τρολάρετέ τους. Μπορεί να είναι ‘ψώνια’ που δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας, μπορεί να είναι ξερόλες που σας τη δίνουν, ωστόσο για όλους υπάρχει κάτι που μπορεί να τους κάνει να βγουν από το comfort zone τους…απότομα! Φυσικά και η τέχνη του trolling θέλει ραφινάρισμα και δεν ενδείκνυται για αρχάριους users, ωστόσο είναι κι αυτό στο πρόγραμμα.

Κeep calm and Dare to be different.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα