Και στην περίφημη παραλία Καρύδι θα ξεφυτρώσει το καλοκαίρι beach bar
Άλλη μια θρυλική παραλία της Χαλκιδικής, το Καρύδι της Βουρβουρούς, μετατρέπεται σε beach bar.
Είναι γεγονός πως η Σιθωνία μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια έχει αρχίζει να μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο μπιτσόμπαρο.
Παρθένες πανέμορφες παραλίες, όπως η Τρανή Αμμούδα, απέκτησαν έως και τρεις χώρους beach bar, μαζί με πρόσκαιρες ή μόνιμες κατασκευές πάνω στην άμμο στις οποίες πλέον διαμένουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων, ενώ η εικόνα είναι ίδια σε όλο το μήκος του ποδιού. Ελάχιστα σημεία είχαν μείνει ανεκμετάλλευτα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο παράδεισος της Βουρβουρούς. Οι ακτές της που είχαν αντέξει στην επέλαση της ξαπλώστρας, της ομπρέλας, των ψυγείων, των κατασκευών, τροχόσπιτα που χρησιμοποιούνται για βοηθητικοί χώροι και φυσικά εκατοντάδες αυτοκίνητα που παρκάρουν πάνω στην άμμο για να επισκεφθούν τα beach bar.
Σήμερα σε μια νέα δημοπρασία που έγινε και αφορούσε τη δημοπράτηση της μυθικής παραλίας της Βουρβουρούς Καρύδι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν συγκεντρώθηκαν παράγοντες της αυτοδιοίκησης του Δήμου Σιθωνίας αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και κατοίκων, που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δημοπρασία.
Την παραλία έβγαλε σε δημοπρασία η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, η κυβέρνηση δηλαδή, με προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση της παραλίας, μήκους περίπου 300 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων. Στον Πολύγυρο που έγινε η δημοπρασία συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι του Αγίου Νικολάου στον οποίο ανήκει η περιοχή, η οποία δεν έχει μόνιμους κατοίκους και δημοτικοί σύμβουλοι που προσπάθησαν να την εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί. Σημειώθηκε ένταση, επεισόδια και συλλήψεις και τελικά πραγματοποιήθηκε με ανάδοχο κάτοικο της περιοχής.
Έτσι από το επόμενο καλοκαίρι του 2018 μια ακόμα από τις ωραιότερες παραλίες της Σιθωνίας δεν θα είναι ανοιχτή στον επισκέπτη αλλά μόνο στον χρήστη της επιχείρησης.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια σε ακτές που η πρόσβαση γίνεται πλέον μόνο με αυτό τον τρόπο και απαγορεύεται η πρόσβαση σε κάθε άλλον αφού σε κάποιες από αυτές υπάρχει είσοδος με εισιτήριο.
Η μετατροπή ενός παραδείσου σε επιχείρηση, είτε με πρωτοβουλία των τοπικών είτε των κρατικών αρχών είναι γεγονός και αποτελεί για τη Χαλκιδική τη νέα πραγματικότητα που θυμίζει όλο και περισσότερο καταστάσεις σε εξωτικούς παραδείσους στους οποίους όποιος δεν απολαμβάνει επί χρήμασι τις ανέσεις τους μένει εκτός.