«Λαθροδάσκαλος» είναι η λέξη που ψάχνετε
Η ντροπιαστική απόφαση των δασκάλων στη Λέσβο κι ένα παράδειγμα παιδιών που δεν (τους) έγινε μάθημα.
Η είδηση έχει ως εξής: «Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου ”λαθρομετανάστης” από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού» (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Το πολύτιμο εργαλείο που λέγεται «Αναμνήσεις» στο Facebook μου θύμισε πως σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, οι μικροί μαθητές του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα που μπήκαν διστακτικά στο προαύλιο, με τη τσάντα στους ώμους, για την πρώτη τους μέρα στη νέα καθημερινότητα της άγνωστης χώρας.
Το 2016, τα παιδιά έβαζαν τα γυαλιά στους μεγαλύτερους και το 2018 οι μεγαλύτεροι παίρνουν αυτά τα γυαλιά στα χέρια τους, τα κάνουν θρύψαλα και τα σκορπίζουν επιδεικτικά στο πάτωμα. Τα κάνουν σκόνη, πατούν με μίσος πάνω τους αποδεικνύοντας ότι είναι ανήμποροι να διδαχθούν από την αγάπη.
Τα ρατσιστικά και φασιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Λέσβο το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν και απαιτούν ενδελεχή διερεύνηση ώστε να μη γιγαντωθούν και μας κατασπαράξουν. Η συγκεκριμένη είδηση όμως, με το κακό να ραντίζεται στις σχολικές ρίζες, εκεί που τα παιδιά οφείλουν να μάθουν πρώτα και κύρια πώς να γίνουν και να παραμείνουν άνθρωποι, είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική. Είναι ένας περίτρανος συναγερμός που δεν χωρά να θαφτεί κάτω από κανένα χαλί. Χτυπά και διαπερνά με τον τρομακτικό του ήχο κάθε προοδευτικό αντανακλαστικό της κοινωνίας. Και βρωμάει παρελθόν.
Ας μην το αφήσουμε να γίνει θηρίο.