Μια ελληνική μπύρα από την Τήνο γράφει τη δική της ιστορία!

Μια ελληνική μπύρα τερματίζει δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην καρδιά της Βαυαρίας!

μια-ελληνική-μπύρα-από-την-τήνο-γράφει-14858
nhsos.jpg

Με την πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο ρίσκο στην οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι η παθητικότητα, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής, γνωστός στο χώρο του στρατηγικού marketing του τουρισμού και της γαστρονομίας, μαζί με την Ελίνα και τον Κωστή Δάλλα, τόλμησαν μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια, ξεκινώντας τη δική τους παραγωγή μπύρας στην καρδιά των Κυκλάδων. Θεωρώντας πως μόνο με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων μπορούν η χώρα και τα νησιά μας να γνωρίσουν ανάπτυξη, δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2013 την μπύρα ΝΗΣΟΣ στην Τήνο.

Η ομάδα επέλεξε την μπύρα σαν προϊόν καθώς ταιριάζει με το περιβάλλον, τη διάθεση,  τις συνήθειες και τις γεύσεις των Κυκλάδων. Σκεπτόμενοι πως μία μπύρα τοπικής παραγωγής θα μπορούσε να προστεθεί στα αξιόλογα κυκλαδίτικα προϊόντα που θα αναγνωρίζονται και θα προτιμούνται από έλληνες και ξένους καταναλωτές, συνεισφέροντας στην ταυτότητα και στην προσφορά του τόπου, έκαναν την αρχή στη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο. Η ομάδα ένταξε όλους τους επαγγελματίες του νησιού που έχουν σχέση με την εστίαση και τη φιλοξενία στη διαδικασία της παραγωγής, καλώντας στη ζυθοποιία πάνω από 200 άτομα, που πήραν μέρος σε μια επαγγελματική γευσιγνωσία, δοκιμάζοντας διαφορετικές ενδεικτικές συνταγές που είχαν ετοιμαστεί, ενώ με τις παρατηρήσεις τους δημιουργήθηκε η τελική φόρμουλα.

Έτσι, γεννήθηκε η μπύρα ΝΗΣΟΣ στη Βαγιά της Τήνου, σε μικροζυθοποιία που έχουν αναλάβει να λειτουργούν οι συνεργάτες της ομάδας, Σταύρος Λαδάς και Λήδα Νταφούλη. Ο χώρος έχει δυνατότητα ζυθοποίησης έως και 2.000 λίτρων την ημέρα, ενώ στην παραγωγή χρησιμοποιούνται άριστης ποιότητας και μόνο φυσικά συστατικά ενώ ακολουθείται ο παραδοσιακός, αργός τρόπος ωρίμανσης. Η μπύρα, τύπου Pilsner, είναι απαστερίωτη, για να διατηρεί την διατροφική της αξία, φιλτραρισμένη και έχει ισορροπημένη γεύση και άρωμα, με νότες μελιού, μήλου και φρέσκου αχλαδιού.

Με τη μπύρα ΝΗΣΟΣ, η ομάδα επιδιώκει  να παράγει ένα διαφορετικό, ποιοτικό τοπικό προϊόν που ελπίζει ότι θα προσθέσει ακόμη περισσότερη αξία στην περιοχή και θα λειτουργήσει ως ένας σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης και για τους λάτρεις της μπύρας, αλλά και για τους ανθρώπους που θα θελήσουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στον τόπο με το προϊόν. Αν οι στόχοι της ομάδας επιτευχθούν, το αποτέλεσμα θα είναι η θετική προβολή του νησιού, αλλά και της χώρας, με έναν μεγάλο αριθμό τοπικών και όχι μόνο, επιχειρήσεων να μοιράζονται το εμπορικό όφελος, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία στον δύσκολο καιρό της κρίσης.

Η δικαίωση για τη δουλειά που γίνεται στην Τήνο ήρθε σε ένα μεγάλο διαγωνισμό στη Γερμανία. 42 χώρες, από όλη τη γη, 1613 μπύρες, τυφλή γευσιγνωσία, 105 ειδικοί κριτές έφεραν το αποτέλεσμα στο European Beer Star. Στην πατρίδα της μπύρας, τη Βαυαρία, η Νήσος ανακηρύχτηκε δεύτερη καλύτερη μπύρα κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Σε έναν από τους δυο σημαντικότερους διαγωνισμούς στον κόσμο και με μεγαθήρια για αντιπάλους. Ένα μεγάλο μπράβο!

Το κτίριο της μικροζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ στην Τήνο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα