Οδός Απολυμένων – Πάμε όλοι πριν μας στείλουν

Λέξεις: Κρίτων Αρσένης Κάτι τρέχει στην Αθήνα. Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει στρατοπεδεύσει ένας στρατός γυναικών, που όπως στη Λυσιστράτη, είναι αποφασισμένες να καθαρίσουν  για όλους μας. Πρόκειται για τις απολυμένες καθαρίστριες.  Οι καθαρίστριες δεν βγήκαν μόνο στους δρόμους. Προσέφυγαν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια. Όμως, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει […]

Parallaxi
οδός-απολυμένων-πάμε-όλοι-πριν-μας-στ-23648
Parallaxi
apolimenos.jpg

Λέξεις: Κρίτων Αρσένης

Κάτι τρέχει στην Αθήνα. Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει στρατοπεδεύσει ένας στρατός γυναικών, που όπως στη Λυσιστράτη, είναι αποφασισμένες να καθαρίσουν  για όλους μας. Πρόκειται για τις απολυμένες καθαρίστριες.  Οι καθαρίστριες δεν βγήκαν μόνο στους δρόμους. Προσέφυγαν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια. Όμως, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση των δικαστηρίων να αρθεί η απόλυσή τους. 

Την Τρίτη θα αποφασίσει και ο Άρειο Πάγος για το ζήτημα. Καθώς η απόφαση είναι κρίσιμη για το αγώνα όλων των παράνομα απολυμένων εργαζομένων του δημοσίου, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγεώργη Σερβίας μαζεύονται πλέον όλοι οι  απολυμένοι εργαζόμενοι. Ήδη είναι εκεί οι ηρωικές καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι απολυμένοι καθηγητές, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αυξάνονται. Μετονόμασαν μάλιστα την οδό σε Οδό Απολυμένων. Η αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων και απολυμένων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση, γιατί η κυβέρνηση πιέζει για πολιτική απόφαση και όχι αντικειμενική.

Επειδή όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να ξυπνήσει τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και να μας κάνουν όλους να στηρίζουμε αυτές τις παράνομες απολύσεις, θα σας μιλήσω και για τους σχολικούς φύλακες. Σχολικοί φύλακες υπάρχουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Στην Ελλάδα αποκτήσαμε το 2000 με ένα πρόγραμμα της ΕΕ όπου 2100 άνεργοι άνω των 25 προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ως σχολικοί φύλακες. Μίλησα με πολλούς στην οδό απολυμένων, την Μαρία, την Αγγελική, την Ελβίρα, τον Σταύρο, την Αναστασία. Όταν σου μιλούν έχουν παράπονο για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά κυρίως για τα παιδία που έχασαν και τα σχολεία που μένουν απροστάτευτα. ¨Ήταν λειτουργοί. Απομάκρυναν τους εμπόρους ναρκωτικών, έφερναν αρμονία στις σχέσεις των μαθητών, σε μια περίοδο αύξησης της σχολικής βίας, αλλά και κρατούσαν τα σχολεία ανοικτά ως ασφαλείς τόπους άθλησης των μαθητών και μετά την λήξη του ημερήσιου προγράμματος των σχολείων . Αυτοί που τους ζητούν πίσω είναι οι Σχολικές Επιτροπές, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Καθηγητές και οι Διευθυντές, αλλά κυρίως τα παιδία. Από το 2013 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τα ναρκωτικά επέστρεψαν στα σχολεία, το κόστος από φθορές στα κτήρια είναι πολλές φορές πάνω από το μισθολογικό κόστος τους, ενώ κάποιοι δήμοι αρχίζουν να προσλαμβάνουν security για να φυλάνε τα κτήρια με πολλαπλάσιο κόστος για τον προϋπολογισμό των δήμων.

Η σαφής παραβίαση του δημοσίου συμφέροντος από την απόλυση των ανθρώπων αυτών, οδήγησε τα δικαστήρια να δικαιώσουν σχεδόν όλους όσους προσέφυγαν ενάντια της απόλυσης. Όμως, η κυβέρνηση απειλεί με προσωπικές κυρώσεις όποιον δήμαρχο επαναπροσλάβει τους δικαιωμένους σχολικούς φύλακες.

Για όλους αυτούς τους παραλογισμούς, αξίζει να συμπαρασταθούμε στους άδικα απολυμένους συνανθρώπους μας και  να πάμε όλοι στην οδό απολυμένουν, πριν μας στείλουν με το ζόρι.  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα