All is fair στη χώρα του tattoo

Το Thessalonink ήταν το πρώτο tattoo convention (το λες και φεστιβάλ) στη Θεσσαλονίκη. Και δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Οι 8000 περίπου επισκέπτες που χάρηκαν την άψογη οργάνωση μάλλον είναι σημάδι ότι το Συνέδριο θα θεσμοθετηθεί στην πόλη μας. Στο πλαίσιο του τριήμερου Thessalonink στην Αποθήκη Γ΄στο Λιμάνι ήρθαν […]

Ελένη Βράκα
all-is-fair-στη-χώρα-του-tattoo-28760
Ελένη Βράκα

Το Thessalonink ήταν το πρώτο tattoo convention (το λες και φεστιβάλ) στη Θεσσαλονίκη. Και δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Οι 8000 περίπου επισκέπτες που χάρηκαν την άψογη οργάνωση μάλλον είναι σημάδι ότι το Συνέδριο θα θεσμοθετηθεί στην πόλη μας. Στο πλαίσιο του τριήμερου Thessalonink στην Αποθήκη Γ΄στο Λιμάνι ήρθαν στην πόλη 60 tattoo artists, εκ των οποίων οι 50 είναι οι καλύτεροι Έλληνες καλλιτέχνες και οι υπόλοιποι από το εξωτερικό.

Ίσως αυτό το τριήμερο που μας πέρασε να είναι μόνο η αρχή για να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη τον νέο τόπο συνάντησης των φαν της δερματοστιξία και της κουλτούρα που τη συνοδεύει, φέρνοντας στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες.

Στον εσωτερικό χώρο της Αποθήκης Γ΄ οι επισκέπτες που ήταν κάθε ηλικίας, αλλά και στυλ μπορούσαν από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 το βράδυ να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες δράσεις αλλά και απλώς να χαζεύουν την διαδικασία της δημιουργίας ενός τατουάζ στα tattoo booths που είχαν στηθεί στο χώρο. Πολύχρωμες παραστάσεις με νεκροκεφαλές, λουλούδια, προσωπογραφίες, γυναικείες φιγούρες (πολύ Αντζελίνα Τζολί κυκλοφορεί αλλά μέχρι και την Αφροδίτη της Μύλου είδαμε), σχέδια τράιμπαλ, καρδιές και κατακόκινες φλόγες κοσμούσαν πλάτες, χέρια, πόδια, λαιμούς, κοιλιές, ακόμα και ξυρισμένα κεφάλια.

Πέρα από κάθε προσδοκία, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τατουάζ προσέλκυσε όχι μόνο τους φαν της δερματοστιξίας αλλά και ανθρώπους που πλησίασαν από απλή περιέργεια και «κόλλησαν» σε κάποιο από τα προτζεκτ. Στο stage που είχε στηθεί στην Αποθήκη ο κόσμος παρακολούθησε διάφορα show, μεταξύ των οποίων και μια περφόρμανς της Sana Sakura από την Ιαπωνία. Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν και το «Tattoo Movies Project» όπου προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταινίες και αφιερώματα για το τατουάζ σε συνεργασία με τα Village Cinemas, με ελεύθερη είσοδο ενώ έγιναν και αρκετοί διαγωνισμοί tattoo (δόθηκαν δέκα συνολικά βραβεία, διακοσμημένα με τη Γοργόνα (τη γνωστή του Μεγαλέξανδρου), που ήταν και το σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης.

Στον εξωτερικό χώρο το πάρτυ ήταν συνεχόμενο. Στο Open air stage κάθε βράδυ μετά τις 21:30, 3-4 συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, έδιναν τον ρυθμό (ροκ ν ρολ φυσικά) στο πλήθος που συνέρρεε απ΄το πρωί: Jaya The Cat (Ολλανδία/ΗΠΑ), Black Raven (Γερμανία), Cannibal Twist Barb Wire Dolls (ΗΠΑ), Roadkillsoda (Ρουμανία), Grandpa Candys (Σερβία), Fundracar (Ελλάδα), Bullets (Ελλάδα), Κοζα Μοστρα (Ελλάδα), Baildsa (Ελλάδα), Graand, Playground Circus έπαιξαν με την ψυχή τους σε ένα πολύχρωμο και ιδιαίτερα συμμετοχικό πλήθος. Νωρίτερα στον εξωτερικό χώρο το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν κάποια extreme sports και διάφοροι γκραφιτάδες σε δράση. Μην ξεχνάμε ότι extreme sports, γκράφιτι και τατουάζ μπορείς να πεις ότι ανήκουν στην ίδια κουλτούρα.

Διαβάστε ακόμα εδώ

Φωτογραφίες

6_.jpg

Φωτογραφίες

7.jpg

Φωτογραφίες

8_.jpg

Φωτογραφίες

5_.jpg

Φωτογραφίες

4.jpg

Φωτογραφίες

1.jpg

Φωτογραφίες

2.jpg

Φωτογραφίες

3_.jpg

Φωτογραφίες

9_.jpg

Φωτογραφίες

14.jpg

Φωτογραφίες

15.jpg

Φωτογραφίες

16.jpg

Φωτογραφίες

13.jpg

Φωτογραφίες

12_.jpg

Φωτογραφίες

10_.jpg

Φωτογραφίες

10.jpg

Φωτογραφίες

11.jpg

Φωτογραφίες

17.jpg

Φωτογραφίες

26.jpg

Φωτογραφίες

25_.jpg

Φωτογραφίες

28_.jpg

Φωτογραφίες

29_.jpg

Φωτογραφίες

24.jpg

Φωτογραφίες

27_.jpg

Φωτογραφίες

22.jpg

Φωτογραφίες

30.jpg

Φωτογραφίες

18.jpg

Φωτογραφίες

19.jpg

Φωτογραφίες

21.jpg

Φωτογραφίες

23.jpg

Κείμενο απο
Κύα Τζήμου
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα