Parallax View

Πού το πάει ο Μπουτάρης;

Του Γιώργου Τούλα  Μαζί με τη σεζόν και τη σχολική χρονιά ξεκινούν σήμερα και οι θητείες των νέων δημάρχων. Με τα προβλήματα βουνό μπροστά τους θα δείξουν τις προθέσεις τους και τις διαθέσεις τους χωρίς χρονοτριβή, καθώς οι δήμοι σε οριακό στάδιο για μια ακόμα χρονιά πρέπει να επιβιώσουν και να προχωρήσουν. Στη Θεσσαλονίκη η […]

Γιώργος Τούλας
πού-το-πάει-ο-μπουτάρης-27440
Γιώργος Τούλας
zaria.jpg

Του Γιώργου Τούλα 

Μαζί με τη σεζόν και τη σχολική χρονιά ξεκινούν σήμερα και οι θητείες των νέων δημάρχων. Με τα προβλήματα βουνό μπροστά τους θα δείξουν τις προθέσεις τους και τις διαθέσεις τους χωρίς χρονοτριβή, καθώς οι δήμοι σε οριακό στάδιο για μια ακόμα χρονιά πρέπει να επιβιώσουν και να προχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη θητεία Μπουτάρη ξεκινά με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ο περιορισμός των αντιδημαρχιών σε πέντε και η σαφής και ξεκάθαρη ενίσχυση μιας συγκεκριμένης τάσης στο εσωτερικό της Πρωτοβουλίας που εκφράζεται από το δίδυμο Καπόν-Παππά, με τη συμβολή της τρίτης της ομάδας Καλυψώς Γούλα, με τρομακτική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους και εξοβελισμό των υπολοίπων συνιστωσών (η διατήρηση της Έλλης Χρυσίδου στον Πολιτισμό γίνεται για ευνόητους, λόγω ιστορίας της, λόγους και για τη στήριξη που παρείχε η ΔΗΜΑΡ και η παραμονή, εξαιρετικά ευνουχισμένη σε αρμοδιότητες του Κωνσταντίνου Ζέρβα γίνεται λόγω της δυναμικής που είχε στις εκλογές), η απόλυτη εξαφάνιση ιστορικών πρόσωπων της Πρωτοβουλίας από αξιώματα καίρια, πλην του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, που παραμένει άγνωστο ποιες αρμοδιότητες πλην της προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου θα διατηρήσει, όπως για παράδειγμα τις θέσεις που κατείχε σε νομικά πρόσωπα, πολλές από τις οποίες αμειβόμενες, αλλά και άλλων ιστορικών στελεχών που δηλώνουν ήδη έντονα δυσαρεστημένα με τις εξελίξεις.

Αιχμή του δόρατος των αλλαγών η αποπομπή Κουράκη από τις αντιδημαρχίες, με τον οποίο ο δήμαρχος είχε κάκιστες σχέσεις τον τελευταίο χρόνο, όπως και μια σειρά νεότερα σε παρουσία στελέχη της παράταξης και η απόφαση του ίδιου να παραμείνει ως απλός δημοτικός σύμβουλος με διαθέσεις έντονης κριτικής σε μελλοντικές αποφάσεις με τις οποίες θα διαφωνεί. Η ξεκάθαρη πρόθεση του ίδιου του δημάρχου να επιλέξει ένα τεχνοκρατικό σχήμα βασισμένο στον υπερσυγκεντρωτισμό, από τη μια και σε μια πιο ‘’επιχειρηματική’’ με ότι σημαίνει αυτό λογική από την άλλη, που για άλλους σημαίνει μάνατζμεντ και για άλλους που εκφράζουν ήδη ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους άνοιγμα σε συμφέροντα που καιροφυλακτούν και μπορεί να οδηγήσουν αν δεν υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί σε εποχές εξαιρετικά ευαίσθητες σε παθογένειες και εμπλοκές του παρελθόντος και σε μια πόλη μάλιστα που είδε τους άρχοντες της πίσω από το κάγκελα πρόσφατα. Σκοπός του ανασχηματισμού είναι βέβαια και μια καλύτερη συννενόηση μεταξύ προσώπων που έλλειπε από τα προηγούμενα σχήματα με εσωτερικές αντιπαραθέσεις διαρκείς. 

Το επόμενο διάστημα θα δείξει ξεκάθαρα αν αυτή η νέα δυναμική που επέλεξε ο δήμαρχος θα αποδώσει και αν η κυρίαρχη ομάδα διαχειριστεί με διαφάνεια και προς όφελος της πόλης και όχι συμφερόντων τη δύναμη που της δόθηκε. Ίδωμεν.

Ο Δήµαρχος Θεσσαλονίκης όρισε τους κατωτέρω δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ∆ήµου Θεσσαλονίκης, µε θητεία από 01/09/2014 µέχρι 28/02/2017, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, για τους εξής τοµείς ευθύνης και αρµοδιοτήτων τους:

1. τον Αθανάσιο Παππά, ως Αντιδήµαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

2. τον Χασδάι Καπόν, ως Αντιδήµαρχο Οικονοµικών και Ανάπτυξης.

3. την Καλυψώ Γούλα, ως Αντιδήµαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

4. την Έλλη Χρυσίδου, ως Αντιδήµαρχο Πολιτισµού και Παιδείας.

5. τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ως Αντιδήµαρχο Kινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισµού.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα