Parallax View

Στο Vegan Festival της Θεσσαλονίκης πήρα αποφάσεις ζωής

Vegan Life Festival για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Ράνια Κουτσιαύτη
στο-vegan-festival-της-θεσσαλονίκης-πήρα-αποφάσει-432450
Ράνια Κουτσιαύτη

Λέξεις: Ράνια Κουτσιαύτη (φοιτήτρια δημοσιογραφίας, κάνει την πρακτική της άσκηση στο Parallaxi Magazine)

Η Θεσσαλονίκη αφιέρωσε το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου σε έναν vegan θεσμό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, το Vegan Life Festival Thessaloniki πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 11:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, μουσικές, αγορά και ομιλίες σημαντικών ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Στο Vegan Festival ο κόσμος χόρεψε στη βροχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η είσοδός μας πραγματοποιήθηκε από το Φουαγιέ του Δημαρχείου. Από το πρώτο λεπτό, άρχισα να μπαίνω στο κλίμα της διοργάνωσης. Οι χαμογελαστοί εθελοντές μοίραζαν βραχιόλια με το λογότυπο του Vegan Life Festival ως διακριτικά παρουσίας. Όλοι ήταν πρόθυμοι να μου λύσουν κάθε απορία.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν γεμάτο με ενθιαφέρουσες ομιλίες. Vegan σεφ, crossfitter, δημοσιογράφοι,επιχειρηματίες, διατροφολόγοι, αθλητές, καλλιτέχνες και ειδικοί σύμβουλοι έλυσαν απορίες και κατέρριψαν μύθους σχετικά με την αυστηρή χορτοφαγία και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Πάγκοι με βιολογικούς καρπούς και παράγωγά τους, ρούχα από οικολογικό βαμβάκι και συνθετικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, γνωστά καταστήματα της πόλης με vegan φαγητό, όλοι ήταν εκεί.

Ο καιρός το διήμερο αυτό ήταν καταπληκτικός, αν εξαιρέσει κανείς την ξαφνική μπόρα το απόγευμα της Κυριακής, που εδώ που τα λέμε δεν πτόησε κανέναν θαμώνα.

Το πρώτο vegan and gluten free μπέργκερ, έκανε την εμφάνισή του το Σάββατο το μεσημέρι. Το επονομαζόμενο ”veger” ανοίγει το δρόμο για μια νέα αλυσίδα vegan μπεργκεράδικων, αποκλειστικά απαλλαγμένων από ζωικά προϊόντα και γλουτένη!

Νίκη Χάγια, δημοσιογράφος, Lady Papaya founder

Η έκπληξη της Κυριακής ήταν οι δρομείς: Το Δημαρχείο ήταν το σημείο εκκίνησης για πολλές ομάδες μαραθωνοδρόμων. Έτσι, είτε τυχαία είτε μοιραία, συμμετείχαν, επιθεώρησαν, περιηγήθηκαν και δοκίμασαν vegan νοστιμιές και βιολογικά προϊόντα.

Δεν θα μπορούσε τίποτα να επισφραγίσει καλύτερα αυτό το ανοιξιάτικο σκηνικό χαρούμενων ανθρώπων στον ήλιο, από την παρουσία τετράποδων φίλων. Το φεστιβάλ, ήταν φυσικά pet friendly. Όλοι οι σκυλογονείς, παρευρέθηκαν με τα σκυλόπαιδά τους στον χώρο του Δημαρχείου, ακόμη και στις εκθέσεις και τις ομιλίες οι οποίες έγιναν σε εσωτερικό χώρο.

Ως wannabe vegeterian, ενθουσιάστηκα με αυτή τη συλλογική μη-κερδοσκοπική κίνηση ως προς την ενημέρωση των πολιτών. Ήταν μια πολύχρωμη,ειρηνική και ελπιδοφόρα κίνηση, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ως προς την αλλαγή στη στάση ζωής μας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποτέλεσε για μένα μια ευκαιρία ζωής. Μέτρησα ξανά τα σημαντικά για μένα και τα ζύγισα με βάση τον χαρακτήρα μου. Αξίζει μια προσπάθεια η χορτοφαγία. Είναι μια φιλοσοφία, μια στάση ζωής, όχι απλά μια διατροφή ή μια μόδα από το εξωτερικό. Βασίζεται στην αγάπη για τα ζώα και τον πλανήτη και αυτό μου φτάνει ώστε να χτίσω μια νέα και πιο ισορροπημένη φιλοσοφία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα