ΤΕΥΧΟΣ
Parallaxi 216: The Wine issue
To τεύχος που θα ξεφυλλίσετε ηλεκτρονικά σήμερα είναι ένα τεύχος αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί. θα ακολουθήσουμε το άρωμα του σε τόπους και ιστορίες, θα αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν γι΄αυτό και θα σταθούμε στους κοντινούς αμπελώνες και τα κτήματα, τις κάβες και τα μέρη όπου το απολαμβάνεις στην πόλη μας. Ακόμη ένα αφιέρωμα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη 1997, 20 χρόνια μετά σε μια προσπάθεια αποτίμησης της συμβολής της στο αρχιτεκτονικό πρόσωπο της πόλης. Και φυσικά ο μηνιαίος οδηγός με όσα τρέχουν στην πόλη.
Κρασί και Ελλάδα: Τα πολλά πρόσωπα μιας παθιασμένης σχέσης
Η ιστορία της οινοπαραγωγής και της εμφιάλωσης, όμως είναι φρέσκια. Μετρά μόλις μισό αιώνα περίπου. Αρκετός για να φτάσει το ελληνικό κρασί να ξεχωρίσει ανάμεσα στα καλύτερα, να ωριμάσει, να εξελιχθεί στο κρασί που παρά τον άγριο φορολογικό πόλεμο που υφίσταται αποτελεί τη χρυσή ελληνική εφεδρεία μας στα εξαγώγιμα προϊόντα. Το δυνατό μας γευστικό όπλο. Σ’ αυτό το αφιέρωμα τις ιστορίες γράφει ο Δημήτριος Μότσος.
The place to taste wine
Η Θεσσαλονίκη είναι αδιαμφισβήτητα μια πόλη με παράδοση στον οίνο, με σπουδαίους οινοποιούς, κάβες και wine bars να δημιουργούν ένα τοπίο από εξαιρετικά σημεία όπου μπορεί να απολαύσει και να αγοράσει κανείς κρασί στην πόλη. Κάποια από τα καλύτερα στέκια γύρω από το κρασί που οφείλετε να γνωρίζετε στην Θεσσαλονίκη είναι εδώ.
1997-2017: ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1997» 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
Ήταν παραμονή του σωτήριου έτους 1997 όταν υποδεχτήκαμε το Πολιτιστικό έτος της πόλης. Και τώρα παραμονές του 2017, στον 21ο αιώνα πια κοιτάμε με ψυχραιμία από την απόσταση των 20 χρόνων όλα όσα άφησε εκείνη η μεγάλη ανακαίνιση της πόλης στο αρχιτεκτονικό της αποτύπωμα με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Λόη Παπαδόπουλου.
[responsive-flipbook id=”Τεύχος_216_01/2017″]