ΤΕΥΧΟΣ 273

Parallaxi Απριλίου: Μπορεί η Θεσσαλονίκη να πετύχει μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη;

Η parallaxi Απριλίου κυκλοφορεί στην πόλη με ένα τεύχος που βάζει για μια ακόμα φορά τη Θεσσαλονίκη και τα πρόσωπά της, στο επίκεντρο. Οι προϋποθέσεις για μια δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης προς τα εμπρός. Μία διαδρομή σε 13+ γειτονιές στην προσπάθεια για αναζωογόνηση της πόλης. Παππούς – Ευαγγελίδης, οι δύο άνθρωποι που φωτογράφησαν όλη τη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτονται.

Η υστεροφήμια ενός δημάρχου

Γράφει ο Γ. Τούλας: Προσπαθώντας να θυμηθώ μερικές ουσιαστικά θετικές στιγμές στην αποτίμηση της θητείας του Κωνσταντίνου Ζέρβα δυστυχώς αδυνατώ. Το μόνο που καμαρώνει ο δήμαρχος είναι λίγη άσφαλτος που έπεσε σε κάποιους δρόμους. Μαύρη και άραχλη σαν τη μοίρα της πόλης μας.

Προϋποθέσεις για μια δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης προς τα εμπρός

Γράφει ο Λ. Λαμπριανίδης: Σαν Θεσσαλονικιός που εγκατέλειψα και εγώ την πόλη μου για να εγκατασταθώ στην Αθήνα ομολογώ πως η εικόνα προς κάθε φορά που την επισκέπτομαι με πληγώνει. Μια πόλη σε οικονομική υποχώρηση, όπου ανάμεσα σε κλειστά καταστήματα ξεφυτρώνουν κυρίως καφέ, φούρνοι, κτλ. Η οικονομία προς Θεσσαλονίκης την τελευταία 20ετία υπολείπεται τόσο έναντι προς Αθήνας αλλά και έναντι του μέσου όρου προς χώρας.

Μια διαδρομή σε 13+ γειτονιές. Ευκαιρία για αναζωογόνηση της πόλης

Γράφει ο Α. Παπαγιαννάκης: Συχνά αναρωτιόμαστε και αναζητούμε τους λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη δυσκολεύεται εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα αστικής κινητικότητας και κυκλοφορίας, να διασφαλίσει το δικαίωμα στη μετακίνηση για όλους τους πολίτες και να ενταχθεί στην κατηγορία των ευρωπαϊκών πόλεων που εφαρμόζουν καλές πρακτικές όσον αφορά τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό του δημόσιου χώρου, καθώς και την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης.

Παππούς – Ευαγγελίδης: Οι άνθρωποι που φωτογράφησαν όλη τη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Παππούς και ο Κώστας Ευαγγελίδης ανοίγοντας το διάφραγμα της μηχανής τους, φωτίζουν δεκαετίες τώρα τα σημαντικότερα γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Το πιο γνωστό φωτογραφικό δίδυμο της πόλης μπαίνει στον σκοτεινό θάλαμο των αναμνήσεών του και ανασύρει ιστορίες που έζησε.

Σχετικά Αρθρα