ΤΕΥΧΟΣ 269

Parallaxi Δεκεμβρίου: Αφιέρωμα βιβλίο – Θέρμη, το νέο Ελντοράντο της πόλης

Η parallaxi Δεκεμβρίου κυκλοφορεί παντού στη Θεσσαλονίκη με ένα τεύχος αφιερωμένο στο βιβλίο και όχι μόνο.

Αφήστε βρε τα σινεμά να ζήσουν

Ο Γ. Τούλας γράφει για τα σχέδια να μετατραπούν αίθουσες ιστορικών κινηματογράφων σε γραφεία, κοιτώνες, σούπερ μάρκετ.

Όσα αγαπάμε στη Θεσσαλονίκη αυτό το χειμώνα

Ευκαιρία για βόλτες στην πόλη, για παρατήρηση νέων πραγμάτων, για ανακάλυψη όσων μας φτιάχνουν τις μέρες και τις νύχτες στον αστικό μας μικρόκοσμο.

Θέρμη, το νέο Ελντοράντο της πόλης

Η Θέρμη είναι ένα ωραίο προάστιο για να ζεις. Έχει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο, μια ωραία αναπλασμένη πλατεία, δική της αγορά, ωραία καταστήματα. Την προτιμούν πολλοί άνθρωποι. Τώρα πια περισσότεροι. Τι συμβαίνει όμως με τις υποδομές, τις συγκοινωνίες, τη σύνδεση με το μετρό;

Η διηγήσιμη ζωή του Χρίστου Ζαφείρη

Η ζωή του σαν μυθιστόρημα. Την έχει εξιστορήσει αποσπασματικά σε συγγενείς, φίλους, δημόσια, μέσα από τα βιβλία του. Μια πορεία στην οποία όσα σκοτάδια κι αν συνάντησε, τα ξόρκισε με το πνεύμα και την πίστη του. Ο Χρίστος Ζαφείρης συστήθηκε με θάρρος -και ίσως λίγο θράσος- στη ζωή…

65+1 αλήθειες για τα βιβλία και το διάβασμα

Το μαγικό με τα βιβλία είναι ότι σε οδηγούν σε ταξίδια χωρίς να μετακινηθείς καν από το σημείο που βρίσκεσαι. Γι’ αυτό δεν πρέπει να στρεφόμαστε σε αυτά μόνο όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο, αλλά πολύ πιο συχνά, καθώς περιλαμβάνουν ένα άπειρο σύμπαν, όπου μπορούμε να ανακαλύπτουμε διαρκώς νέες γνώσεις κι εμπειρίες. Έρευνες και στατιστικές αποκαλύπτουν εκπληκτικά στοιχεία σχετικά με την ανάγνωση και τις εκδόσεις κι εμείς ξεχωρίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα!

Τα βιβλία που διαβάζουμε αυτόν τον χειμώνα

Τα βιβλία που θα βρείτε στο αφιέρωμα είναι αποτέλεσμα σημαντικής γραφής, έρευνας και αξιολόγησης ώστε να αναδειχτούν διαφορετικές μορφές και αλλιώτικα είδη για ξεχωριστούς αναγνώστες και ξεχωριστές προτιμήσεις.

Σχετικά Αρθρα