ΤΕΥΧΟΣ 279

Parallaxi Δεκεμβρίου: Η βία ανάμεσα στους νέους – Εύοσμος, το Ελντοράντο στα δυτικά της πόλης

Η parallaxi Δεκεμβρίου κυκλοφορεί δωρεάν παντού στην πόλη με ένα ακόμη τεύχος που σε «κρατάει» μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μια βόλτα στον Εύοσμο, το Ελντοράντο στα δυτικά της πόλης.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία ζωής από την Ρίνα Ρεβάχ.

Τα άγρια παιδιά. Τι συμβαίνει με τη βία που απλώνεται τρομακτικά ανάμεσα στους νέους;

Προτάσεις για τα βιβλία που πρέπει να διαβάσεις, αλλά και να… ακούσεις αυτόν τον χειμώνα.

Ο κόσμος χωρίζεται με κρότο

Πώς οι υπέρ-πλούσιοι της πόλης προσπαθούν πια να ξεχωρίσουν με ακραίους τρόπους ακόμα και από τους λιγότερο πλούσιους. Ο κόσμος χωρίζεται παντού βίαια και όλο αυτό μόνο ακραία σύγκρουση πια θα προκαλέσει… Γράφει ο Γιώργος Τούλας.

Εύοσμος, το δυτικό Ελντοράντο της πόλης

Η αγορά ανθίζει, το πράσινο απουσιάζει. Τι συμβαίνει στο κομμάτι πάνω από τον Περιφερειακό; Μια βόλτα στην «καρδιά» των δυτικών της πόλης.

Μάρτυρας Ιστορίας

Η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού. Που επέζησε από γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Που επέζησε κι από πολλά ακόμα. Που αποδείχθηκε γενναίο, πέρα από κάθε προσδοκία. Ένα κοριτσάκι που δεν πέθανε ποτέ… μέσα στη Ρίνα Ρεβάχ.

Τα άγρια παιδιά

Η έκρηξη βίας στους νέους ανθρώπους. Ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις απειλής, απότοκο μιας ασφυκτικής εποχής. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Αστυνομία, τι λένε οι ειδικοί, αλλά και όσοι έχουν κατά καιρούς εμπλακεί σε τέτοια περιστατικά.

20 βιβλία για να διαβάσεις και να… ακούσεις αυτόν τον χειμώνα

Λίγο που χειμωνιάζει, λίγο που μπαίνουμε σταδιακά σε πιο εορταστικό mood, λίγο που αγαπάμε τα καλά βιβλία ανεξάρτητα εποχής και κατάστασης, δε θα μπορούσαμε να μην έχουμε προτάσεις νέων βιβλίων σε αυτό το τεύχος, τόσο για να διαβάσετε, όσο και για να… ακούσετε! Κάπως έτσι αναζητήσαμε όλα εκείνα τα βιβλία που αξίζουν να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες μας. Όσο γεμάτες και αν είναι ήδη, πάντα (θα) βρίσκουμε χώρο για λίγα ακόμα…

Σχετικά Αρθρα