ΤΕΥΧΟΣ 270

Parallaxi Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου: Τα Χριστούγεννα των «άλλων» – The wine issue

Η parallaxi αποχαιρετά το 2022 και καλωσορίζει το 2023 με ένα τεύχος που έχει όλα όσα πρέπει να κάνεις τις φετινές γιορτές στην πόλη, παρουσιάζοντας όμως και την «σκοτεινή» πλευρά των πιο λαμπερών ημερών της χρονιάς.

Πίστη στη ζωή

Ο Γ. Τούλας γράφει για την ανάγκη όλων μας να γραπωθούμε από την πίστη στη ζωή που φέρνει η έλευση κάθε νέου χρόνου και να πάμε κόντρα στα σκοτάδια που διαρκώς ελλοχεύουν.

Τα Χριστούγεννα των «άλλων»

Τι σημαίνουν Χριστούγεννα για έναν μετανάστη, έναν εργαζόμενο, έναν άπορο, έναν πρώην εξαρτημένο. Ανοίγουν την καρδιά τους στον Γ. Σχοινά και μας μεταφέρουν ένα διαφορετικό κλίμα.

Οδηγός για τα φετινά Χριστούγεννα

Όσα πρέπει να κάνεις εδώ! Χριστουγεννιάτικα πάρκα, συναυλίες, ρεβεγιόν, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, ιδέες για δώρα.

Στοά Μοδιάνο – Τα new entries της θρυλικής αγοράς

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους «ένοικους» της Στοάς και τι ετοιμάζουν

The Wine Secrets

77+1 ιδιαίτερες πληροφορίες για το κρασί που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε.

Wine Stories

Τα κορυφαία wine bars και κάβες της Θεσσαλονίκης που γνωρίζουν καλά πώς να προσφέρουν την ηδονή του κρασιού, με γνώση, επαγγελματισμό, καινοτομίες, την πιο φίνα αισθητική και γαστρονομικές προτάσεις που εκπλήσσουν.

Τι πίνουμε φέτος τις γιορτές!

Προτάσεις για τα κρασιά που αξίζουν μία θέση στο εορταστικό σου τραπέζι.

Το αόρατο ποτάμι της Αγίου Δημητρίου

Από τους δρόμους του κέντρου με σηματοδότηση έντονη στη νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης αυτός ο μακρύς, ατέλειωτος δρόμος που δεσπόζει στη ζωή της πόλης τόσες δεκαετίες, τις τελευταίες μάλλον αόρατος, κατέχει θέση ξεχωριστή στην τοπιογραφία της. Ένας δρόμος 4 χιλιομέτρων, που ξεκινά από ένα κομμάτι του βυζαντινού τοίχους και τελειώνει σε ένα άλλο.

Σχετικά Αρθρα