ΤΕΥΧΟΣ 280

Parallaxi Ιανουαρίου: Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη σήμερα – The wine issue

Η parallaxi Ιανουαρίου κυκλοφορεί παντού στην πόλη με ένα τεύχος που σε «κρατάει» μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Τα Χριστούγεννα μπροστά από μία οθόνη κινητού.

Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Οι άνθρωποι που μένουν και επιμένουν στην πόλη.

100 μυστικά, που ίσως δε γνώριζες, για το κρασί.

Επιλογές κρασιών που δεν πρέπει να λείψουν από το φετινό εορταστικό σου τραπέζι.

Δοκιμάζουμε μοναδικούς οίνους στις κορυφαίες κάβες και wine bars της Θεσσαλονίκης και απολαμβάνουμε τη μαγεία που αυτοί μας προσφέρουν.

Από τη σχολή μόδας στην Ιταλία και το ατελιέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως τη θεατρική σκηνή, η Πέπη Πολύζου ανοίγει την καρδιά της στην parallaxi.

Η ζωή ενός κοριτσιού σε οικοτροφείο – Γράφει η Θεοδώρα Λειψιστινού.

Οι καλύτερες γλυκές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες από τα top spots της πόλης.

Χριστούγεννα στο κινητό

Οι φετινές γιορτές, αν κάποιος τις κινηματογραφούσε θα μπορούσαν να αποτελέσουν το υλικό μελέτης ενός κλινικού πειράματος που πέτυχε. Της μετατροπής του πληθυσμού του πλανήτη σε υπνωτισμένων πλασμάτων. Που το μόνο φως που φωτίζει τα πρόσωπα τους πια είναι το φως της οθόνης ενός τηλεφώνου… – Γράφει ο Γιώργος Τούλας.

Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Η Λία Κεσσοπούλου γράφει για αυτούς που φεύγουν και αυτούς που μένουν και επιμένουν στα θεατρικά σανίδια της πόλης.

100 μυστικά του κρασιού

Για τους παραγωγούς αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία. Για τους μύστες, στοιχείο πολιτισμού. Για όσους ξέρουν να χαίρονται τη ζωή, μια δυνατή απόλαυση. Για όλους τους υπόλοιπους, η καλύτερη συντροφιά, το ιδανικό συνοδευτικό του φαγητού, μια θεία επινόηση, ποίηση, φιλοσοφία, συναντήσεις, γέλια, συγκινήσεις. Μια πυροδότηση συναισθημάτων που οδηγεί σώμα και πνεύμα σε μέθεξη. Το να κάνεις καλό κρασί είναι μια δεξιότητα, αλλά το να παράγεις φίνο κρασί είναι αληθινή τέχνη.

Τα κρασιά της γιορτής

Έξι ξεχωριστά κρασιά για να συνοδεύσουν τα τραπέζια των φετινών Χριστουγέννων.

Στις κορυφαίες κάβες και wine bars της Θεσσαλονίκης

Το κρασί είναι τέχνη, συνήθεια, μοίρασμα, δοκιμή, πειραματισμός. Είναι παρέα, γέλια, συγκίνηση, συζητήσεις, συγκεντρώσεις, ταξίδια, οι πέντε αισθήσεις alert. Είναι lifestyle, casual, σύγχρονο και vintage. Δοκιμάζουμε μοναδικούς οίνους στις κορυφαίες κάβες και wine bars της Θεσσαλονίκης και απολαμβάνουμε τη μαγεία που αυτοί μας προσφέρουν. Wine is fine!

Από τη σχολή μόδας στην Ιταλία και το ατελιέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως τη θεατρική σκηνή,

Η Πέπη Πολύζου έζησε μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα και προκλήσεις. Η ίδια κάνει ένα προσωπικό flash back, παρόλο που παραμένει δυνατά παρούσα στο παρόν.

Τα χρόνια μου στο οικοτροφείο

Γεννήθηκα σε χωριό που δεν είχε Γυμνάσιο-Λύκειο. Αναγκάστηκα να πάω στη Σιάτιστα εσώκλειστη στο Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο. Λύση ανάγκης ήταν η διαμονή μας στο Οικοτροφείο Θηλέων. Oι γονείς μας ήταν ήσυχοι με τη σκέψη ότι είχαμε στέγη, φαγητό και ασφάλεια. Ήταν λύση και για τους γονείς που εργάζονταν στο εξωτερικό. Το Οικοτροφείο δεν είχε καμιά σχέση με τα ιδρύματα όπου περιορίζονταν κορίτσια φτωχότερων και ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων που απομακρύνονταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον συχνά προβληματικό.

BAKE YOURSELF – A MERRY LITTLE XMAS!

Ο πιο λαμπερός μήνας του χρόνου είναι εδώ, φέρνοντας μαζί του τη μαγεία των γιορτών! Οι μυρωδιές από φρέσκο βούτυρο, άχνη ζάχαρη και σοκολάτα αναδίδονται μέσα από τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία, που αυτές τις ημέρες πρωταγωνιστούν στις βόλτες και τις αγορές μας. Δημιουργίες με παραδοσιακές συνταγές, που φέρνουν στον νου οικογενειακά τραπέζια και κουβαλάνε μαζί τους γευστικές μνήμες, κι εντυπωσιακά διακοσμημένες βιτρίνες και προθήκες με xmas αισθητική θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα.  Πάμε μια βόλτα στα top spots της πόλης, που διατηρούν τη νοσταλγία των παιδικών μας γεύσεων και τη γλύκα της γιορτής σε κάθε μας μπουκιά.

Σχετικά Αρθρα