ΤΕΥΧΟΣ

Parallaxi Ιουνίου 2018: Ζήσε το καλοκαίρι στην πόλη!

Η Parallaxi Ιουνίου αφιερώνεται στο αστικό καλοκαίρι της Θεσσαλονίκης και σας ετοιμάζει τον πιο πλήρη οδηγό των εκδηλώσεων που θα φέρει το θέρος στην πόλη. Ακόμη, ανατρέχει σε μια από τις πιο ένδοξες ιστορίες που χαρακτήρισαν την παλιά Θεσσαλονίκη, τον υπέροχο Χορό των Ανεμώνων με μοναδικό αρχειακό υλικό, σας πηγαίνει νοερά στην γαστρονομία της Χαλκιδικής, καθώς και σας προτείνει σημεία-καλοκαιρινές αποδράσεις της πόλης.

Ο καλοκαιρινός οδηγός της Parallaxi έχει συγκεντρώσει μια μεγάλη λίστα από 57 πράγματα που θα φέρει ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Από μοναδικά φεστιβάλ και δράσεις κάθε θεματικής, θεατρικές παραστάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό, υπέροχες μουσικές που θα γεμίσουν τα βράδια μας, φρέσκιες προσθήκες στον κόσμο της τέχνης στη Θεσσαλονίκη, σινεμά κάτω από τα άστρα, και φυσικά τις γιορτές των πέριξ που αποτελούν από μόνες τους προορισμούς για το καλοκαίρι, όλα είναι εδώ.

Ελάτε μαζί μας να κάνουμε, με οδηγούς τις κυρίες που υπήρξαν πρωταγωνίστριες της εποχής, ένα γοητευτικό ταξίδι στην θεσσαλονικιώτικη dolce vita, μέσω του μυθικού Χορού των Ανεμώνων. Στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60, όταν ο πιο αβάν γκαρντ χορός της πόλης διοργανωνόταν από την γυναικεία ελίτ της Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία, ενισχύοντας οικονομικά το Άσυλο του Παιδιού. Οι «Ανεμώνες» άφησαν εποχή με την χλιδή, την λάμψη, τις προσωπικότητες και τις παρέες που φιλοξένησαν.

Η πιο χαρακτηριστική πρόταση στην ελληνική καθομιλουμένη που μιλά για την Χαλκιδική είναι το κλασικό: Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Η πρόταση μέχρι πρότινος αφορούσε τις παραλίες των τριών ποδιών της και το φυσικό της κάλλος, που την καθιστούν έναν ανεπανάληπτο τόπο διακοπών. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει ένας ακόμα σοβαρός λόγος που η Χαλκιδική αποτελεί κορυφαίο προορισμό της Ελλάδας. Η γαστρονομία.

Tο πολύτιμο αστικό καλοκαίρι είναι ένας λόγος για να αγαπήσεις την πόλη περισσότερο, να ανακαλύψεις κρυμμένες πτυχές της κάτω από τον δυνατό ήλιο ή υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού. Βρες όσα λατρεύουμε στη θερινή Θεσσαλονίκη και φτιάξε τη δική σου λίστα.

Ξεφυλλίστε διαδικτυακά το νέο τεύχος της parallaxi.

[responsive-flipbook id=”Τεύχος_229_06/2018″]

Σχετικά Αρθρα