ΤΕΥΧΟΣ 272

Parallaxi Μαρτίου: Η αφυπνιστική επίδραση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Η parallaxi Μαρτίου κυκλοφορεί στην πόλη με ένα τεύχος που έχει στο επίκεντρο τη μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ στην πόλη. Ο Χρήστος Χρήστος Στέργιογλου σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση μιλάει για όλα. Οι υπαίθροι αστικοί χώροι και η ελληνική πραγματικότητα. Πώς βλέπει τη Θεσσαλονίκη ένας επιστήμονας-μετανάστης στο Λίβερπουλ μέσα από το ασφαλές βλέμμα της απόστασης; Περάσαμε μια μέρα του Φλεβάρη σε έναν από τους τουριστικότερους προορισμούς της Χαλκιδικής.

Η μεγάλη ισοπέδωση

Ο Γιώργος Τούλας σχολιάζει τη διάχυτη αίσθηση παράτασης αυτή την εποχή και αναρωτιέται αν έχει καμιά ελπίδα μια χώρα που ζει σε μια τέτοια νέφωση.

#TIDF25 Το Σινεμά που παρατηρεί την Ιστορία και τους Ανθρώπους

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για το #TiDF25, την μεγάλη γιορτή του ντοκιμαντέρ. Όσα πρέπει να ξέρεις σε έναν αφιέρωμα – οδηγό από τον Γ. Γκροσδάνη.

Ο εξαιρετικός κ. Χρήστος Στέργιογλου

Στο σινεμά οι ποιότητες τους λάμπρυναν την οθόνη. Πρόσφατα, στην Αντιγόνη του Ανούιγ επιβεβαιώσαμε πώς ανήκει σε κείνο το σπάνιο είδος των πολύ μεγάλων ερμηνευτών που είναι ένα σύμπαν από μόνοι τους. Μια αφορμή για κουβέντα ένα από τα μεγαλύτερα υποκριτικά ταλέντα της Ελλάδας.

Αστικοί υπαίθριοι πράσινοι χώροι και η ελληνική πραγματικότητα

Ποιος φταίει για την έλλειψη των υπαίθριων χώρων στην Ελλάδα, την καθημερινή υποβάθμιση του πρασίνου, την έλλειψη κηποτεχνικής παίδειας, την παράβλεψη ύπαρξης ειδικών επαγγελμάτων και με ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως οι Αρχιτέκτονες Τοπίου; Γράφει η Λένα Αθανασιάδου.

Η Θεσσαλονίκη μέσα από το ασφαλές βλέμμα της απόστασης

Πώς βλέπει την πόλη ένας επιστήμονας – μετανάστης στο Λίβερπουλ; Γράφει ο Γιάννης Νισύριος.

Μια χειμωνιάτικη μέρα σε ένα καλοκαιρινό τοπίο

Ο Γιώργος Σχοινάς πέρασε μια ημέρα του Φλεβάρη σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Χαλκιδικής, το Πευκοχώρι.

Σχετικά Αρθρα