ΤΕΥΧΟΣ 278

Parallaxi Νοεμβρίου: Οδηγός Φεστιβάλ – Πού αξίζει να φας σήμερα στην πόλη

Η parallaxi Νοεμβρίου κυκλοφορεί δωρεάν παντού στην πόλη με ένα τεύχος «χορταστικό» και άκρως κινηματογραφικό!

Ο απόλυτος οδηγός για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, αλλά και το πού αξίζει να φας σήμερα στην πόλη.

Το νέο αίμα σε μια πόλη που μοιάζει βαλτωμένη. Βρήκαμε τα πρόσωπα εκείνα που μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε με τα κατορθώματά τους.

Μια βόλτα στο Προτεσταντικό Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης και ένα ερώτημα – πρόκληση που αναζητά απάντηση «Μπορεί να αναπτυχθεί θεαματικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;»

Μια ματιά στη σκοτεινή πλευρά της πόλης, σε όσα κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα…

Και τώρα τι τρώμε;

Σε μια εποχή που το φαγητό έχει γίνει θρησκεία, μέσα από άρθρα, εκπομπές, παιχνίδια, σαφάρια αναζήτησης νέων εστιατορίων και σεφ, ταυτόχρονα γίνεται και βάσανο μέσα από τους περιορισμούς που βάζει η εποχή – Γράφει ο Γ. Τούλας.

#TIFF64: Η γιορτή με τα κινηματογραφικά φαντάσματα

Η parallaxi και ο Γ. Γκροσδάνης ετοίμασαν τον απόλυτο οδηγό για τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται…

FOOD FOR THOUGHT: Που πάει η διατροφή μας;

Ποιος είναι ο ρόλος της τροφής; Ποιος επηρεάζει τι επιλέγουμε να τρώμε; Ποιες είναι οι τάσεις στη Γαστρονομία και το dining; Οκτώ επαγγελματίες αναλύουν τις σκέψεις τους πάνω σε αυτό που ο αείμνηστος αμερικανός σεφ και συγγραφέας James Beard αποκαλούσε «παγκόσμια εμπειρία».

The Winter Tales: Οι best of προορισμοί του χειμώνα στην πόλη!

Πώς φαντάζεστε την τέλεια έξοδο; Μήπως σε κάποιο σικ εστιατόριο για μια νέα, γαστρονομική εμπειρία, σε κάποιο ουζερί για τσίπουρα κι αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες ή μήπως για ένα ποτό μέχρι αργά το βράδυ; Ό,τι κι αν επιλέξετε, ο πιο updated fun winter guide, με αγαπημένα εστιατόρια, bars και café σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αποτελεί τον πιο χρήσιμο οδηγό σας με τις κορυφαίες προτάσεις εξόδου.

Το νέο αίμα

Σε μια πόλη που μοιάζει βαλτωμένη τα τελευταία χρόνια κάθε αχτίδα φωτός είναι καλοδεχούμενη. Ξεχωρίσαμε νέους ανθρώπους που η παρουσία τους σε διάφορους τομείς της Θεσσαλονίκης γεννά ελπίδες και σας τους συστήνουμε.

Μια βόλτα στο Προτεσταντικό Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης

Διπλωμάτες, έμποροι, μηχανικοί και σιδηροδρομικοί, δάσκαλοι, καλλιτέχνες, κληρικοί και γυναίκες που είχαν βρει τον έρωτα πηγαινοέρχονταν στα μονοπάτια της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι έμειναν μόνο για λίγο, κάποιοι περισσότερο και για κάποιους η ζωή τους τελείωσε εδώ.

Μπορεί να αναπτυχθεί θεαματικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Ο Λόης Λαμπριανίδης επισημαίνει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και διατυπώνει τις σκέψεις του για τις προϋποθέσεις μιας δυναμικής ανάπτυξής της.

Πίσω από τη βιτρίνα

Πλάι στο λαμπερό κόσμο των μακετών και των υποσχέσεων της ανάπτυξης βρίσκεται η σκοτεινή αποθήκη της πόλης.

Σχετικά Αρθρα