ΤΕΥΧΟΣ 277

Parallaxi Σεπτεμβρίου: Για ποια πόλη ψηφίζεις; Πρόβα για χειμώνα

Η parallaxi Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί παντού στην πόλη με ένα τεύχος με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και το κρίσιμο σταυροδρόμι το πού βρίσκεται και πού πάει η Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για ένα, καλλιτεχνικά γεμάτο, φθινόπωρο και χειμώνα και σας παρουσιάζουμε όλα τα μεγάλα event που περιμένουμε με ανυπομονησία, αλλά και τις νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η παρακόρη

Αφήνοντας πίσω από την κουρτίνα, που τραβήχτηκε με κρότο, τα ηρωικά ενθυμήματα (συν-πρωτεύουσα, συν-βασιλεύουσα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ερωτική, εναλλακτική, πρωτοποριακή κ.ο.κ) φτάνουμε στις φετινές δημοτικές εκλογές με μια πόλη σε υπολειτουργία. Γράφει ο Γ. Τούλας.

Η πόλη που ζεις σε αριθμούς

Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης. Μιας πόλης που ζούμε, κινούμαστε, ονειρευόμαστε. Πόσο καλά τη γνωρίζουμε όμως; Καταγράψαμε σε αριθμούς όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πόλη σου.

Πώς θα έπρεπε να ψηφίσουμε για την πόλη

Ο Άκης Λαζάρου καταθέτει την άποψή του με αφορμή τις κάλπες του Οκτωβρίου και εξηγεί γιατί η συμμετοχή είναι άκρως σημαντική

Πού πάει η Θεσσαλονίκη και πού θέλουμε τελικά να πάει;

Η parallaxi δίνει το λόγο σε ανθρώπους της πόλης που μιλούν για τις προκλήσεις και τα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη

Ο λόγος στους υποψηφίους δημάρχους

H parallaxi απηύθυνε σε πέντε υποψήφιους δημάρχους του δήμου Θεσσαλονίκης τις ίδιες ακριβώς κρίσιμες ερωτήσεις με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Τα σπουδαία ραντεβού στα μεγάλα θεάματα της Θεσσαλονίκης

Φτάνοντας στο τέλος του ένα δύσκολο καλοκαίρι – από πολλές απόψεις – και επιστρέφοντας όλοι στην πόλη για να επαναπροσδιορίσουμε τις ζωές μας, αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της νέας επιστροφής (πρέπει να) είναι τα θέατρα, οι συναυλίες, οι εκθέσεις και τα φεστιβάλ που θα πάμε με ένα τυπικό ή άτυπο ραντεβού με όλα εκείνα που θα μας κάνουν καλύτερες τις μέρες και τις νύχτες μας.

Δεκαπέντε ταινίες για το φετινό χειμώνα

Μια από τις πλέον πολλά υποσχόμενες και πλούσια σε προτάσεις κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε ήδη θριαμβευτικά χάρη στην εμπορική κίνηση του Οπενχαϊμερ. Και μπορεί η απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών να επηρεάζει τα πράγματα αλλάζοντας το καλεντάρι σε κάποιες από τις δυνατές προτάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας αλλά τίποτα δεν αλλάζει το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται και που ελπίζουμε να αλλάξει προς το καλύτερο και την κινηματογραφική αγορά.

Επίλεξε το μέλλον σου τώρα

O πιο ενημερωμένος οδηγός σπουδών της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα