Το ζήσαμε κι αυτό… Part 4

Η Γιώτα Κωνσταντινίδου κάνει τη σούμα της τελευταίας εβδομάδας του Οκτώβρη.

Γιώτα Κωνσταντινίδου
το-ζήσαμε-κι-αυτό-part-4-62380
Γιώτα Κωνσταντινίδου

Σε άλλα νέα, από κείνα που χαίρεσαι την ύπαρξη κάποιων προσωπικοτήτων στον αέρα της τηλεόρασης, είναι η περίπτωση της συνέντευξης του Φώτη Σεργουλόπουλου. Ξέρετε, ο Φώτης δεν έκανε ποτέ καμία εκπομπή λόγου και τέχνης ή έστω ενημερωτική στην τηλεόραση, ψυχαγωγικές εκπομπές αναλάμβανε και ενίοτε τηλεπαιχνίδια, σκετσάκια, shows. Aυτό που επιβεβαιώνει περίτρανα η περσόνα του, είναι ότι η καλλιέργεια και παιδεία ορισμένων ανθρώπων έστω και αν δεν τους δίνεται η ευκαιρία να τις προβάλλουν άμεσα μέσα από το αντικείμενο της δουλειάς του, κάνει ολοφάνερα την εμφάνισή τους από τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά τους. Καλεσμένος στο Πρωινό του Αντέννα, στο κριτή των πάντων, τον αναμάρτητο πρώτος το λίθο βαλέτω Γιώργο Λιάγκα και τη μανούλα, κάμω νύχια και μαλλιά Φαίη Σκορδά, μίλησε περί οικογένειας, φυσιολογικού, αγάπης και ανατροφής ενός παιδιού. Οι συνομιλητές δεν ένιωσαν τίποτα από τη λογική της ετερότητας, θα συνεχίσουν τις ζωές με βάση τους κανόνες του lifestyle, κρυμμένα τα πάντα και μπροστά στις κάμερες ψεύτικη αγάπη. Εμείς όμως νιώσαμε ότι υπάρχει ελπίδα στον επίπλαστο κόσμο της τηλεόρασης.

Να σου και η Τζένη -Τζένη με άγνωστες λέξεις για το βλακώδη κόσμο της showbiz. Γιατί όποιος επιλέγει, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου να εξελίξει εαυτόν καταλήγει στην πυρά καθώς τολμάει να ανεβάζει το μορφωτικό επίπεδο της showbiz και καταστρέφει εικόνες glamorous και lifestyle. Από την άλλη, η άκαρπη προσπάθεια της Τζένης-Τζένης να ταυτιστεί με την καθημερινή ελληνίδα γκρεμίζεται ολοσχερώς κάθε φορά που εκσφενδονίζει ατάκες πάλαι ποτέ πλουσιοπάροχης ζωής που πήγαινε καλεσμένη σε κινηματογραφικές προβολές στο Λονδίνο. Άσε Τζένη -Τζένη, απλή ελληνίδα, μάνα και εργαζόμενη δεν ήσουν ποτέ.

boutaris

Η φωτογραφία τραβήχθηκε στο Κτήμα, στο παγκόσμιο συνέδριο Λυκείου Ελληνίδων πριν 4-5 χρόνια, αναφέρει ο Στέλιος Μπουτάρης στο post του

Είδηση τοπικής ενημέρωσης και viral φωτoγραφία αποτέλεσε ο δήμαρχος αυτής της πόλης με παραδοσιακή φουστανέλα. Για άλλη μια φορά τα τοπικά μέσα, ξέρετε, αυτά που λίγο καιρό πριν διεκδικούσαν την ύπαρξή τους στηριζόμενα στο επιχείρημα ότι παρέχουν με συνέπεια τις τοπικές ειδήσεις, αυτοαναιρέθηκαν. Η φωτογραφία που ανέβασε ο Στέλιος Μπουτάρης και απεικόνιζε το δήμαρχο ήταν αρχειακή και μετρούσε αρκετά χρόνια πριν. Αυτό θα λυνόταν αν απλά ρωτούσαν την πηγή για την προέλευση της φωτογραφίας, όπως πράξαμε εμείς δηλαδή.

Στο ίδιο πρόσωπο πάντα, ο κυρ Γιάννης με γραβάτα επιδιώκει επαναστατική κίνηση political correctness στο political incorrectness της κυβέρνησης. Συναισθήματα αγαλλίασης τον γεμίζουν που έπαψαν τα κορίτσια που συμμετέχουν στην παρέλαση να φορούν τακούνια.

πλεκουμε αλληλεγγύη

Ευαισθητοποιημένες γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο συσπειρώθηκαν σε μια ομάδα ομοψυχίας, «Πλέκουμε αλληλεγγύη» και έστειλαν μάλλινα ρούχα που έπλεξαν οι ίδιες ή νήματα και βελόνες για τους εθελοντές με προορισμό την Ειδομένη και μετέπειτα τη Λέσβο.

https://www.facebook.com/groups/1620228618231329/?fref=ts

b
b

Ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch πήρε ανοιχτά θέση για το μείζον θέμα των ημερών, αποδεικνύοντας ότι οι καλλιτέχνες ποιούν ήθος και διαμορφώνουν συνειδήσεις τις πιο κρίσιμες στιγμές. Μετά το τέλος της παράστασης, Άμλετ, στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το χειρισμό των προσφύγων από τους πολιτικούς. Σε κάθε λόγο που αποφασίζει να πραγματοποιήσει μετά από οποιαδήποτε καλλιτεχνική του εμφάνιση δεν παραλείπει να απαγγείλει ένα ποίημα της Σομαλής ποιήτριας Warsan Shire με τίτλο «Home», το οποίο αναφέρει σε έναν στίχο «Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά».

Το Σαββατοκύριακο έχει βαριά συνείδηση για όλα όσα σε κατακλύζουν και παραμένεις στωικά αμέτοχος, το μόνο που σου μένει είναι η προσπάθεια να αλλάξεις εσένα και τους γύρω σου, να βρεις μικρές στιγμές ευτυχίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα